Framolekene, vestlandets største stevne for barn og ungdom og landets tredje største stevne etter Tyrvinglekene og Veidekkelekene på Lillehammer, kunne ønske velkommen til dag to med strålende solskinn og kjempegode forhold. Totalt er det påmeldt over 800 deltagere og 2500 enkeltstarter til årets arrangement. Og for oss som er glad i distanseløping er det mer enn nok og få med seg denne langhelgen. Fredag er 800meter dag med mange spennende heat på et praktfult Fana Stadion badet i vakker kveldsol..

Jenter 13 og 14 år markerte åpningen av kveldens 800meter. Og som vanlig når vi snakker J13 år la Renate Lie ut i stort tempo fra sin indre bane og bare klubbvenninne og et år eldre Ingrid Næss Johansen greide holde følge. Disse holdt fin fart hele veien og kunne enkelt sørge for dobbelt Gneist gull i første heat. Renate fikk notert flotte  2.27,32 mot Ingrids 2.29,45, begge med pers og årsbeste i Norge så langt denne sesongen. I jenter 13 år ble det hard kamp om de neste plassene, der Thea Daltveit  (Bryne) knep sølvet og bronsen gikk til Madelen Rettore fra Sandnes. Karoline W. Egge tok sølv i J14år mens bronsen gikk til Maria T. Sortland Birkeland.

I jenter 15 år var det i forkant forventet hard kamp mellom Norna og Haugesund, men her skulle det fort vise seg at superjentene fra Haugesund ble for sterke. En strålende opplagt Elisabeth Angell Bergh dro mer eller mindre hele veien og hadde egentlig få problemer med å ta hjem gullet og samtidig få en skikkelig revansje fra 800meteren i Mailekene. Anna Sofie Førre tok sølv mens Maren Pernille Ydstebø kjempet seg inn til bronsen da hun slo Norna Salhus sitt nye stjerneskudd Amalie Lekva med 6 hundredeler.Marie Holmås tok 5.plassen, men kan se fram til 2000m på søndag der hun helt klart er blant favorittene.

I jenter 16 å var det 9 jenter på startstreken og her tok Julie Strøm fra Laksevåg tidlig føringen. Men etter ca 500m satte Ida Elise Nymoen Eltervåg opp farten og bare Nora Louise Bråtveit fra Sandnes greide og holde følge. Det ble en tøff fight inn mot mål der Skjalgjenten greide og holde forfølgeren bak seg og vant på fine 2.18.17. Nora Louise tok sølv 37 hundredeler bak mens bronsen gikk til Trine Vevle Westerheim fra Korlevoll-Odda IL.

Neste heat var jenter 17 og 18/19år som talte 10 deltagere. Her var det de eldste som stod for de beste prestasjonene med en opplagt Solveig Onstad fra Laksevåg i førersetet. Bare Kristin Hagen fra Haugesund greide sånn noenlude og henge med og vinnertiden til Solveig ble flotte 2.18,68 mot  Kristins 2.19,67. Bronsen gikk her til Bertine Helene Færø fra FIL Aks-77 med tiden 2.25,93. Jenter 17 år ble vunnet av Agnes Wathne på ordinære 2.33,95 med Astrid Smith Løvås og Elisabeth Dahl Michalsen på de neste plassene.

Kvinner ungdom og senior var siste heat i denne kategorien og her var det lenge en tøff kamp mellom Heidi Ann Bruknapp som løp i ungdom og Narie Rafel Zonguene fra Mosambik i senior. Og selv om Heidi Ann stivnet fryktelig på siste hundre meter holdt hun unna for sin eldre moststander og vant på helt ordinære 2.17,33. Naria Rafel fikk notert  2.18,88 og vant seniorklassen med Hilde Åsheim fra Osterøy og Karoline Nilson fra Gular på de neste plassene.

Gutter 13 og 14 år var også slått sammen og her fikk mange flotte tider og dueller. Gutter 14 år viste med all tydlighet at også Marius Emil Salvanes (Åkra) kan dra et felt og dette gjorde han mesterlig i dag da han vant enkelt på sterke 2.09.27. Det ble hard kamp om sølvet, som til slutt gikk til Joakim S. Gustavsen (Dimna IL), som på målstreken slo Lars Lunde fra Stord med et hundredel. Fantastisk løping også av et år yngre Henrik Iregens Gravdal fra Gneist, som bare ble slått av denne trioen og løp inn til et suverent gull i gutter 13 år på den sterke tiden 2.11.04, som er ny stevnerekord. Her ble det kamp om sølvet mellom Snorre Hjelm Sørstrønen fra Os og 12 åringen Torbjørn Espeseth fra Norna Salhus som den eldste gikk seirende ut av med tiden 2.40,98, nesten et halvt minutt bak den suverene vinneren.

I gutter 15 år var det på forhånd ventet flere tøffe dueller, men her ble ikke feltet like sterkt som vi på forhånd hadde håpet på. Den eneste dramatikken her var vel at storfavoritt Markus Harbo tydeligvis hadde glemt starttidspunketet og såleds fikk en enda tøffere kamp med å rekke startskuddet enn hva tilfellet var og vinne heatet. For da 400meter var løpt satte som vanlig den kraftfulle Skjalgløperen inn et ekstra gir og bare suste fra resetn av feltet. Og som vanlig var det bare Jonas Gjesdal fra Varegg som sånn noenlunde greide og holde samme tempo selv om det ble noen meter fram denne gang også. Markus vant på fine 2.02,58, hele 1025 på Tyrvingtabellen. Jonasble nummer to på 2.05,22 mens bronsen gikk til Sondre Dingsør Skogen fra Bergens Turn som denne gang fikk notert 2.06,23

Gutter 16 år talte 9 deltagere og fra bane 1 løp Vebjørn Ljones Karlsen fra Skjalg tøfft ut og dro mesteparten av veien. Bare Tom Skjæråsen fra Varegg greide og holde følge, men også her gikk det som i det forrige heatet, Skjalg ble for sterk for Varegg nok en gang. Vebjørn fikk etterhvert en stor luke og løp inn til flotte 2.01,73. Tom Skjæråsen fikk etterhvert mer enn nok med og holde unna for forfølgerne bak, men sikret sølvet på 2.08.48, bronsen gikk til Brede S. Kristensen fra Laksevåg på 2.09,37.

I gutter 17 år hadde vi i år international deltagelse og Alberto Mamba fra Mosambik var i aller høyeste grad med på og sette farge på løpet. Han dro friskt og ledet da klokken ringte. Men etterhvert satte Ådne Andersen fra Hareid fart og i spurten skulle det vise seg at den sterke sunnmøringen hadde mest saft i beina og vant på flotte 1.56,26 som er ny stevnerekord. Mamba tok sølv på 1.57,75 mens bronsen gikk til Magnus Sirnes Hjellum fra Haugesund, også han under tominutters grensen med 1.59,30. I samme heat løp også gutter 18/19 år, men de greide ikke og holde samme fart som sine yngre motstandere.  Sander Sekkingstad Terum fra Aurland vant på 2.00,01 med Sigbjørn Bøtun fra Vik på sølv. Olav Erstad fra BFG Fana knep bronsen og hindret samtidig Sogn og Fjordane fra og innta  hele pallen.

Seniorklassen ble vunnet av kretsmester i terrengløp Øystein Aamli fra Fil Aks 77 på 1.56,04 med Gularduoen Ådne Svan Dæhlin og Ivar Stefansson på de neste plassene i et heat der 4 mann løp under 2 minutter.Menn Ungdom ble vunnet av Steffen Hjelmeland fra Stord på ordinære 2.07,25.


Resultater dag 2 Framolekene


Starten jenter 13 og 14 år.


Renate Lie og Ingrid Næss Johansen (Gneist) i tet.


Karoline W. Egge ligger som nummer to i J14 år.


Renate vinner J13, Ingrid J14 år.


Maria Tamires Birkeland sikrer bronsen i hard kamp med Guro Fjose.


Thea Daltveit tar sølv i J13år, Madeleine Rettore bronse.




En smilende Elisabeth Angell Bergh i tet med Anne Sofie Førre på hjul.


Maren Pernille Ydstebø fører neste gruppe.

 
Elisabeth Angell Bergh vinner med sine 2 lagveninner på de neste plassene.Amalie Lekva kommer akkurat forseint.


Marie Holmås sikrer 5.plassen.


Solid 96 årgang fra HIL, Bergh,Ingvild Eide Tokheim, Elisabet Harris Christensen, Ydstebø og Førre.


Starten er gått i Jenter 16 år.


Julie Strøm fra Laksevåg drar feltet med Trine V.Westrheim bak.


Ida Elise Eltervaag Nymoen fra Skjalg vinner jenter 16 år.


Start Jenter 17 år og 18/19 år.


Solveig Onstad fra Laksevåg i tet.


Solveig Onstad vinner jenter 18/19 år med Kristin Hagen HIL) på sølv.


Bertine Helene Færø tar bronsen.


Kvinner Ungdon og Senior har startet.


Heidi Ann Bruknapp fra Gular i tet.


Heidi Ann Bruknapp vinner KU, bak kommer Naria R. Zonguene fra Mosambik og vinner kvinner senior.


Hard fight mellom Eli Lunde Simmenes, Lise Hovlandsdal og Bente R. Midtun.


Starten er gått i G 13 og G14 år.


Råsterke Marius Emil Salvanes fra Åkra drar feltet.


Rett bak følger Andreas Wathne, Henrik I.Gravdal og Stian Ø. Aarvik.


Marius Emil Salvanes vinner G14år, bak kjemper Joakim S.Gustavsen og Lars Lunde en hard kamp om sølvet.
Henrik Irgens Gravdal tar en suveren seier i G13 med kjempetiden 2.11,04.

Kamp om sølvet i G13 der eldstemann Snorre H. Sørstrønen vinner foran Torbjørn Espeseth.


Full fart på Markus Harbo etter 450 meter.


Bak kommer forfølgerne med Sondre Mæland i spiss.


Markus Harbo fra Skjalg gjør som han har for vane denne sesongen, vinner G15år.


 Fortsatt et stykke igjen til toppformen for Jonas Gjesdal som tar sølv, bronse til Sondre D. Skogen.


Full fart ut fra start i gutter 16 år.


Vebjørn Ljones Karlsen med Tom Skjæråsen rett bak.


Brede Sherling Kristensen holder 3.plassen.


Anders Bjørndal i fint driv med 350 meter igjen.


Starten er gått i gutter 17 år og 18/19 år.


Alberto Mamba fra Mosambik i tet.


Tvillingene Bøthun fra Vik i Sogn, Dag Einar (672) og Sigbjørn i G18/19 år.


 Nytt solid løp av Ådne Andersen fra Hareid.