Over 500 ville ut i det nydelige sommerværet i Fana og Hordnesskogen hvor BDO-Mila ble arranget. BFG Bergen laget et flott arrangement som teknisk arrangør for bergensutgaven av løpsserien BDO arrangerer. Vinneren i dame- og herreklassn fikk 3000 kroner hver i premie. Med både Minimila for de aller minste, 5 km for de litt eldre og selve utfordreren på 10 km kunne alle velge sitt nivå.

På bildet til høyre (klikk for stor utgave) er det Team Melkesyres medlem Åshild Bråten fra Øystese som snart skal inn til vending 5 km og ut på ny runde. Hun er en av mange som er blitt med den fine gjengen som har hatt selveste Thorbjørn T. Ludvigsen i sin stall. Åshild klarer seg fint ute i skogen og får 56.09 i sluttid på 10 km.

I kveldens løp var det igjen Mulugeta Zewde som sto for underholdningen. Han løper for livet, som Bergens Tidende beskriver det. Mulugeta danset seg gjennom skogene og er i form. Det er bare helt utrolig når vi vet at mange av hans nærmeste familie er blitt drept i hjemlandet.

Mulugeta Zewde har funnet sin måte å takle livet på, og tiden hans på 10 km i kupert terreng inne i Hordnesskogen ble gode 31.22. Det sier sitt når neste løper er Thorbjørn Ludvigsen, kronprinsen av Stoltzen, på tiden 32.43. Enda er god løper kommer på 3. plass. Det er Bjarte Eikanger som kom i mål på 32.54.

I kvinneklassen er det for bergensmiljøet en litt ukjent løper som vinner. 41.36 i en relativt tung skogssløype.  Andreplassen går til litt mer kjente Elisabeth Vik fra Varegg/Team Melkesyre som løper på 42.11. Unge Thea Slethaug fra Fana Langrenn kaprer tredjeplassen på 42.26.

Komplett resultatliste foreligger under bildeserien.

Tekst og foto: Jørgen Pettersen

Allerede på første runde 4,5 km ute i løpet var det klart hvem som ville vinne. Mulugeta liker seg i skog og mark hvor han trener mye. Idag ble det danset gjennom skogen av Mulugeta som får tiden 31.22.

Glade herremenn som kler pallen godt. Øverst med Mulugeta Zewde, til venstre med 2. plassen og Thorbjørn T. Ludvigsen og til høyre Bjarte Eikanger på 3. plassen.

Flott seier for Kia som i tillegg løper noe feil i løypen. Likevel med smilet på plass når hun passerer mållinjen først av alle kvinner i "utfordreren", 10 km skogssløype. Tid 41.36

Hvor var du da når broren til Petter Northug besøkte Hordnesskogen? Bjørn Tore Kronen Taranger var der og veldig fornøyd med å slå Tomas Northug og trener for skilandslaget samtidig. Tiden på Bjørn Tore er 36.01, Tomas får 37.29 og landslagstreneren Vidar Løfshus med tiden 36.28

Så forventningsfulle foran Minimila.

Minimila samlet glade barn som ville ut og konkurere i naturen.

De litt større barna på startstreken ler seg skakke av en som har glemt alle tilskuerne når han gjør sitt ærend i skogkanten. 5 km feltet var stort og mange foreldre som fulgte sine kjære.

Det klart største feltet for de som tok 5 km og en runde.

Så er det klart for "utfordreren" på to runder inne i Hordnesskogen. 10 km med kupert terreng. Flere BFG Bergen løpere langt framme med Bjarte Eikanger, Ole Martin Eide Røssland og Espen Roll Karlsen. Tomas Nortug ute til høyre med BDO trøye.

Tom Rosenlund, eiendomsmegler i Sparebanken Vest med Team Rosenlund (familien).
Yngst og fremst på bildt er Josefine som løp Minimila, Til høyre er det Karoline som løp 5 km, konen Eli-Ann, løp også 5 km og pappa Tom som fikset "utfordreren" på tiden 48.45.

Ingrid Næss Johansen var også på plass i Hordnesskogen. Med venninne kunne hun ta det litt rolig for en gangs skyld. Løp 5 km uten tid. Noen tok to runder og litt usikker på om venninnene gjorde det også.

Trygve Andresen i kledelig rødt. Til vanlig er det vareggs blå trøye som gjelder. Tid, 36.30 og 14. plass i tøft selskap.

Bjørn Harald Bongom begynner virkelig å få fart på beina. Starter forsiktig og avslutter på pene 38.53. 37-tallet er inne på flat løype..

Stian Hovind-Angermund, motbakke eksperten og triatlon. Følger sin venn i Varegg/Team Melkesyre med Elisabeth Vik inn til 2. plassen i kvinneklassen.

Toril S. Vik har også fått formen sin godt behandlet i Melkesyremiljøet. 58.13 på kupert terreng og 10 km sier at hun trives med mosjon.

Gjermund Groven fra Gular fører an med Bjarte Eikanger tett på. Like bak følger også Thorbjørn Ludvigsen på og Espen Roll Karlsen skimter vi ytterst til høyre. Litt tyngre for Gjermund på siste runden når han blir slått av de andre nevnte i mål.

Jølster IL sin Knut Olav Øygard, 9. plass med tiden 35.25

Anders Rød Tønnesen, også en BFG Bergen løper. Tid, 37.18 som gir 20. plass

Kjell Raa trener en del i Hordnesskogen. Det kan vi skjønne av tiden på 35.14, 8. plass.

Beviset på sommer i Bergen. Trøyen er tatt av.

Sommerstemningen i Hordnesskogen. Eli-Ann Rosenlund til venstre fikser fint sitt løp på 5 km.

Jens Åstveit Larsen fra Gneist. God tid på 37.24 for den unge mannen.

Thorbjørn T. Ludvigsen svever jo nesten over bakken. Løper fra trioen fra første runde. Kaprer 2. plassen med tiden 32.43. Det er bare litt over minuttet bak Mulugeta for motbakke eksperten.

Terje Hordnes midt i bildet. Igjen et godt løp på veteranen i klasse 50-54. Tid, 36.37 som gir en fin 15. plass og det foran Tomas Northug.

Thea Johanne Slethaug, inn til fin 3. plass på tiden 42.26. Lørdag deltok jo hun opp Bergsdalen på rulleski.

Cecilie Landro blir nr. 10 av kvinnene på tiden 45.37

På pallen med vinneren Kia i midten. Elisabeth Vik til venstre på 2 plassen, ytterst til høyre med Thea J. Slethaug.

To gode venniner som for bare en måneds tid siden begynte å løpe. De tar utfordringen og ja...løper "utfordreren".
De lekte med tanken i høst med å være med på en halvmaraton. Ideen kom på en plakat hengt opp inne i Hordnesskogen. Senere i år er de med på maratonkarusellen sier de. Gjett om vi gleder oss..(undertegnede).