Tryslingen Sondre Amdahl valgte løpet som en "forsiktig" start på en ny sesong blant verdenseliten i terrengultra. Det startet med 26 km løp i mørket fredag kveld, deretter det største løpet over en drøy maratondistanse på lørdag før søndagen løp kronet helgen og ultratrippelen med 82 km.

Det avsluttende ultraløpet vant han med 7 minutter foran skotske Paul Raistrick, som bor i Lommedalen, mens den hardeste konkurrenten på trippelen, svenske Ted Ås, ble slått med hele 24 minutter. Dermed vant Sondre trippelen med drøyt 22 minutter, selv om Ted ledet litt etter de to første dagene.

Etter to dager sjekket vi tilstanden med denne meldingen til Sondre:
- Lykke til i morgen på del 3 av trippelen. Det er bare 1:22 fram til Ted etter to dager (26+44 km) - men dag tre med 82 km er "din distanse"!!

- Takk. Håper beina er med på laget i morgen. Det er jævlig glatt/isete i nesten hele løypa. Men uansett fin trening, svarte Sondre, som også skrev dette på sin Facebookside:

- Two down - one to go. Feeling OK after two days (26 km + 44 km) at ‪#‎sandsjobackatrail‬ in Gothenburg, Sweden. Tomorrow is the long day, 82 km. My coach, @sharmanian, has told me not to race too hard, and I might listen to him..

Om han løp hardt - til han å være - skal være usagt, men det holdt altså i massevis til å vinne både søndagens ulraløp og trippelen sammenlagt. En kuriositet er at Sondre nyttårsaften vant ChampagneUltra ved Sessvollmoen på ny løyperekord, det samme løpet som Paul Raistrick vant året før. Det ble ingen revansj på Paul denne gangen.

Sondre_Trysiltrening (640x504).jpg- Under ti minus hele dagen. Men gjør ikke noe for en trysling. Beina var bedre i dag enn i går, sier Sondre etter målgang på 50-milesløpet søndag. Sondre er vant med å trene i kaldt vær og tøffe vinterforhold. Her er han fotografert på en trening i Trysil i forrige uke.

Flere norske deltagere.....
Linda Bengtsson som bor og jobber i Oslo vant kvinneklassen i 50-milesløpet helt overlegent. Ragnar Nygård og Kristian Jahre delte 54. plass i herreklassen.

På lørdagens maratonløp ble Ellen Junevik fra Oslo nummer 8 i kvinneklassen og Andreas Skille nr 97 i herreklassen.