Etter to flotte dager med friidrett på Nadderud var det klart for siste dag av Tyrvinglekene. Deltagerantallet hadde etterhvert  passert 1700 og arrangøren var gått tom for ferdigtrykte startnummer. På Tyrvinglekenes siste dag stod 1500 meter på programmet for klassene 13 og 14 år, både gutter og jenter. Regnet hadde etterhvert gitt seg og det klarnet opp med sol og gode temperaturer.

Jenter 13 år var første heat ut og her stilte 12 jenter på startstreken. Etter det flotte løpet til Mari Norlunde fra Lillehammer under KM for 14 dager siden var det stilt store forventinger til duellen mellom henne og Renate Lie fra Gneist. Den vanligvis så dravillige Renate Lie la seg denne gang i rygg på en frisksatsende Mari Norlunde som åpnet i tøft til et skjema under 5.00 og det virket en periode som om hun skulle greie og få luke, men når farten dalte litt etter 2 runder lå duellantene side om side. 300 meter fra mål satt Renate Lie inn støtet og opparbeidet seg en luke som bare ble større og større inn mot mål. Vinnertiden ble flotte 5.05,88 mens Mari kom inn på sikkert litt skuffende 5.12,76, et godt stykke unna den fine persen for 14 dager siden. Tale Lindefjell fra Tyrving sikret bronsen på 5.18,69.

Også i jener 14 år ble det kjørt tøft fra start. Her var det Klara Mellkvist fra Sævedalens som dro opp tempoet og fikk tidlig luke til det som etterhvert ble en trio bestående av Ingrid N. Johansen, Maren Hauen og Mathilda Rydin. Etterhvert kom også Amalie Sæten opp til trioen og på de siste 300 meterne skjedde det mye. Leder Klara Mellkvist, som hadde 30 meters ledelse stivnet helt og klubbvennine Mathilda Rydin hentet henne inn bare på noen sekunder og løp fra resten av feltet på oppløpet og vant en klar seier på fine 5.00,95. Bak henne ble det en tøff kamp om resten av medaljene der Amalie Sæten fra Kristiansand ble belønnet med sølv etter sin litt forsiktige start og kjempegode avslutning. Også Maren Hauen fra Ren-Eng greide og passere den frisksatsende svensken og sikret seg bronsen. Tidene her var 5.04,10 og 5.04,39.

Gutter 14 år var så mange at det måtte deles opp i 2 heat. Bendik Plesner fra Larvik TIF vant det første heatet på 4.45,85. I finaleheatet ble det løpt tøft fra start og feltet strakk seg ganske raskt ut. Anders Kramer fra Sævedalens IF dro mer eller mindre hele veien og tilslutt var det blitt en kvartett som skulle gjøre opp om medaljene. Det var imidlertid ingen som hadde kapasitet til og true Anders Kramer som viste solid styrke i dette heatet. Vinnertiden ble flotte 4.20,09. Bak ham ble det kamp om de øvrige medaljene og tilslutt kunne Sondre Aksel Qvale fra Bøler juble over sølvet mens bronsen gikk til Thomas Bucher-Johannessen fra Tyrving. Den vanligvis så dravillige Lars Lunde fra Stord kom aldri skikkelig inn i løpet og måtte denne gang nøye seg med 4.plassen.

I gutter 13 år måtte desverre en av forhåndsfavorittene Casper Stenersen fra Gneist trekke seg grunnet lyskestrekk. Men da var det fint at klubbkamerat Henrik Irgens Gravdal kunne steppe inn og få prøve seg på distansen. Og vinneren fra fredagens 600 meter var i aller høyeste grad med på og sette farge på løpet. Etter litt "rykk og napp" løping i starten dannet det seg etterhvert en trio bestående av nevnte Henrik samt Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen og Oscar Moe fra Tjalve. Da 300 meter gjensto prøvde Jon R.S. Hope seg på en langspurt og fikk tilsynelatene en stor luke på de andre to. Men på oppløpet kom Henrik Gravdal voldsomt tilbake og da 10-15 meter gjenstod var de helt likt. Og det var heller ikke mye som skilte dem da de passerte mållinjen, men Henrik fikk kastet seg de nødvendige millimetrene foran og sikret seg sitt andre gull på 3 dager. Vinnertiden ble pene 4.37,46 mot Jon Rolfs 4.37,59. Oscar Moe måtte slippe litt på slutten men sikret bronsen på 4.47,53.


Starten er akkurat gått på 1500 meter jenter 13 år.


Renate Lie og Mari Norlunde side om side.


Victoria Børresen fra Minerva i fint driv.


Elise Opheim fra Søril.


Frida Erdal fra Minerva og Maria Josefine Berg fra Gneist.


Renate Lie inn til seier til seier i jenter 13 år.


Tale Lindefjell fra Tyrving sikrer bronsen.


Starten går i jenter 14 år.


Malin Staude med Anna Serine Røssland rett bak. Utvendig kommer Amalie Sæten.


Klara Mellkvist ensom i tet.


Mathilda Rydin fra Sævedalens og Ingrid Næss Johansen fra Gneist jager lederen.


Mathilda Rydin avslutter sterkt og vinner klart, bak kjempes det om de øvrige medaljer.


 Andreas Kramer fra Sævedalen i tet, Lars Lunde fra Stord angriper på utsiden.


Henrik Hanssen fra Strømmen med Stian Ø. Aarvik fra Gneist rett bak.


Andreras kramer vinner etter å ha ledet fra start til mål. Sondre Qvale fra Bøler følger nærmest.


Starten er gått på ettermiddagens siste heat, gutter 13 år.


Audun Dahl Vonen leder forfølgerne, men må etterhvert bryte. Heatets yngste, 1555 Magnus Vonen følger fint med.

Full innsats mot mål, Henrik Irgens Gravdal vinner med fattige 13 hundredeler, Jon R.S. Hope blir nummer 2.