God stemning på Æresrunden

Det ble i alle fall mange sterke tider denne lørdagen som innledet påskeferien for mange. Og god stemning var det for de 55 deltakerne som sto på startstreken. Arrangøren "Foreningen treningsglede" med Stig Andy Rambø Kvalheim i front, pisket opp stemningen før løpet. Det er en arrangør som setter større fokus på allmenn idrettsglede enn store enkeltprestasjoner.

Det var de unge lovende som imponerte mest, med meget sterke tider

Men selv om det ble mange gode tider blant «evig-unge» løpere med lang merittliste innen flere idretter, var det først og fremst et stort antall riktig unge og lovende idrettsutøvere som imponerte stort i denne rekordløypa. Og flere av de unge lovende har store fotspor fra sine foreldre å fylle. Men det er først og fremst stor idrettsglede som driver dem til gode resultater.

10 år gamle Teodor Hansen (sønn av Robert Hansen) satt ny pers på løpet med den helt utrolig sterke tiden 18:04. Han vant klassen 12-13 år med dette, men det mest imponerende var det nok at tiden holdt til en 6. plass totalt blant 44 menn som stilte til start.

Det var  flere i 12-13 års klassen som imponerte. 9 år gamle Emma Sørgård, datter av ikke ukjente langrennsløper Krister Sørgård, hadde også høy fart på oppløpet. Hun løp inn på tiden 23.19, som er meget sterkt av ei lita jente.

I klassen 14-15 år så vi også vinnertid på 18-tallet. Mads Orø Olsen løp inn på tiden 18:06, bare 56 sekunder foran Jørgen Sørgård. Og det var flere Sørgård på startstreken. Jonas Sørgård løp inn til seier i klasse 16-17 år på tiden 18:16

De "evig-unge" holder seg godt

De «evig unge» løp også fort. Og raskest av dem alle var Kristian Karlsen som kom først tilbake etter 5 kilometer løping på asfalt og grus. Han ble klokket inn på sterke 16:08 og vant da også klasse M 35-39. Raskeste kvinne løp i klasse K 45-49 og heter Hanne Øien. Hun ble klokket inn på tiden 20:09.

Løpet viste også en stort aldersspenn i mosjonsmiljøet. Eldste deltaker løp i klasse M 80-84 og den «seniorløperen» heter Arne Oddvar Larsen. Han krysset mållinjen på tiden 36:04.

Alt overskudd går rett til "Right to play"

Arrangøren Foreningen treningsglede kan fortelle at løpet også står på terminlista til neste år, men da muligens noen uker senere. Som løp flest, ga også dette arrangementet et overskudd hva kroner angår. Og absolutt alt går rett i kassa til prosjektet 202020 og organisasjonen Right to play.