Bildet: Vinnerne av halvmaraton, Marthe Katrine Myhre og Kristian Karlsen.

190 bilder fra Holmestrand Maraton 2016

Pinås fremhever det gode samarbeidet med Holmestrand Idrettsforening som en av suksessfaktorene bak det vellykkede arrangement. 150 frivillige fra det lokale idrettslaget stilte opp sammen med løpsledelsen og andre ildsjeler for å lage et solid arrangement for godt over 1000 løpere i Holmestrands gater. Fornøyde løpere og gode tilbakemeldinger preget oppsummeringen av dagens event.

Etter noen dager med godt vårvær i Vestfold var temperaturen noe lavere i dag, men det så ikke ut til å legge noen demper på stemningen. Massevis av løpsglede, flotte prestasjoner og en god del personlige rekorder ut ifra rapportene. Fornøyde løpere og tilskuere hvor enn man snudde seg. Diskusjonen om hvorvidt Holmestrandløypa er Norges raskeste halvmaraton- og maratonløype vil nok fortsette en stund til, men at den er blant de raskeste er nok ikke helt umulig. De aller raskeste løperne vil nok peke på noen krappe svinger og et lite gressparti som noe fartshemmende, men for de store massene så er det liten tvil om at dette er en flott, variert og motiverende trasé å løpe i. Stor publikumsoppslutning og generelt god stemning langs hele løypa er selvsagt med på å heve totalopplevelsen.

Halvmaraton og maraton

Dagens to første distanser var også de to lengste. Med fellesstart for halv og hel maraton var det et stort startfelt som la av gårde kl 1100, ca 100 flere enn på de to samme distansene i fjor. Første målgang fikk vi drøyt 75 minutter senere da Kristian Karlsen kunne løpe i ensom majestet over mållinjen på tiden 1.15.45. Han hadde lenge følge av Tore Hopen fra Tønsberg Triathlonklubb, men sistnevnte måtte slippe like før runding siste runde (etter 16,1 km), og var snaue 45 sekunder bak i mål. På tredjeplass fulgte Lars Petter Stormo fra Team Oslo Sportslager.

Kvinneklassen ble ikke overraskende vunnet av Marthe Katrine Myhre, SK Vidar, på 1.17.59, snaut 5 minutter foran Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb. På plassen bak fulgte Adele Flakke Johannessen, også hun fra SK Vidar, med tiden 1.25.08.

Det var flere likheter mellom dagens vinnere. Begge kunne informere om en fin og publikumsvennlig løype, begge var ca minuttet unna sine egne personlige rekorder på distansen, og begge har Sentrumsløpet som sitt neste mål for sesongen. Myhre meldte om en fin gjennomkjøring, men at hun hadde mye trening i kroppen og manglet muligens den siste, lille snerten.

På maratondistansen ble det klart relativt tidlig hvem som var feltets sterkeste mann. Vinneren, Leif Welhaven, løp mesteparten av de 42,2 kilometerne alene i tet og vant til slutt på 2.49.11, et resultat han var strålende godt fornøyd med etter en sykdomsperiode. Åge Hammervik og Kjartan Medle ble nummer 2 og 3 med hhv 2.55.02 og 2.57.30.

Blant kvinnene var det Henriette Brynthe fra Romerike Ultraløperklubb som var raskest og vant med tiden 3.17.00. Bak henne kom klubbvenninnen Cathrine Holme på 3.20.21, og Linn Karlsvik, Tønsberg Triathlonklubb, med tiden 3.23.00. Det må også nevnes at evigunge Vera Nystad, som løper i klasse K70-74, tok 4.plassen med pene 3.38.07.

5 og 10 km

Dagens to siste distanser var 5 og 10 km. Her var det også fellesstart, og det ble løpt fort fra start. På 5 km dannet det seg raskt en tetduo bestående av finske Mikkel Knif som løper for Larvik Turn, og Tønsberg Friidrettsklubb-veteranen Håkon Hjemly. Henrik Lidman fra Vidar la seg litt lenger bak disse to. Etter hvert skulle det vise seg at det var sistnevnte som hadde mest krefter, og Lidman vant på 16:14, 17 sekunder foran Hjemly. Knif ble nr 3 ytterligere 10 sekunder bak Hjemly.

I dameklassen ble det også SK Vidar-seier. Runa Falch var suverent best, løp inn til 16:55 og hadde dagens fjerde beste tid på 5 km totalt for begge kjønn. På de to neste plassene fulgte Ingerid Fredriksen, Lillehammer Skiklubb og Trine Andersen Vedvik fra Tønsberg Friidrettsklubb, hhv 19:28 og 19:36.

10 km ble vunnet av Odin Tveiten fra Sturla IF på 33:27 foran Ole-Hermann Røhr, Ryggejoggen, 34:07, og Fredrik Vedvik, Tønsberg Friidrettsklubb, 34:10.

Raskeste jente på 10 km ble Hanne Mjøen Maridal, som løper i klasse K18-19, med tiden 38:12. Pallen for øvrig ble okkupert av Sofie Steinsvik, 42:43, og Elise Caspersen, 43:55.

Fullstendige resultater

Her kan du lese om de tre tidligere Holmestrand maraton på kondis.no sin samleside.

Mer stoff fra Holmestrand Maraton på nettsidene til Jarlsberg Avis (noen av artiklene krever abonnement),

IMG_0584.JPG
Like før start på maraton og halvmaraton.

IMG_0803.JPG
Kristian Karlsen løper i mål til seier på halvmaraton.

IMG_0811.JPG
Tore Hopen (t.v) og Karlsen, hhv nr 2 og nr 1.

IMG_0818.JPG
Marthe Katrine Myhre tar seieren på 21,1 km for kvinner.

IMG_0869.JPG
Premieutdeling. Fra venstre: Adele F. Johannessen (3.plass), Marthe K. Myhre (1.plass) og Hilde Aders (2.plass).

IMG_0875.JPG
Fra venstre Tore Hopen (2.pl), Kristian Karlsen (1.pl) og Lars Petter Stormo (3.pl). Sistnvevnte blir intervjuet av løpsleder Tomas Pinås.

IMG_0891.JPG
Vera Nystad, Søgne IL, under sitt maratonløp. Vera tok en sterk 4.plass av 20 fullførende kvinner.

Leif Welhaven vant maraton for herrer på tiden 2.49.11

IMG_0912.JPG
Åge Hammervik, 2.plass på maraton.

IMG_0925.JPG
3.plassen gikk til Kjartan Medle.

IMG_0970.JPG
Henriette Brynthe vant maraton for kvinner på 3.17.00.

IMG_0982.JPG
Rett før start på 5 og 10 km.

Henrik Lidman, 16:14 og førsteplass på 5 km.

Mikkel Knif (startnr 1452) og Håkon Hjemly (1364) lå på dette tidspunktet av løpet foran vinner Lidman, men endte opp på hhv 3. og 2.plass.

Runa Falch - seier i kvinneklassen på 5 km.

Odin Tveiten - Seier med tiden 33:27 på 10 km.

Ole-Hermann Røhr - 2.plass med tiden 34:07.

Seier i dameklassen på 10 km gikk til Hanne Mjøen Maridal. Tid: 38:12.