Det var flott løpevær, god stemning blant deltagerne og flere gode prestasjoner i den kuperte traséen fra Hegdal industriområde i Larvik, via Sandefjord og Melsomvik, til ærverdige Slottsfjellet i norges eldste by, Tønsberg. Eirik Johannessen løp den tøffe maratonløypa på 2:54:11 og slo dermed sin egen vinnertid fra i fjor med ca et halvt minutt. Marianne Bruun Lien forbedret seg med hele 14 minutter fra 2013-utgaven og løp i mål på 3:36:35. Tommy Ravndal løp halvmaraton 4 minutter raskere enn i fjor og endte på solide 1:21:33, mens Charlotte Kausland løp på 1:31:15.
 
Noe av det som gjør Vestfold Maraton til et ekstra flott arrangement er at løpet også kan gjennomføres som stafett med både tomannslag (parmaraton), 4-mannslag og 8-mannslag. I stafetten er det både herre-, dame- og mix-klasser. Dermed kan plutselig flere ta del i moroa, noe åpenbart mange hadde tenkt siden klassen for 8-mannslag hadde en økning fra 24 startende lag i 2013 til hele 61 lag i år. Med bakgrunn i denne betydelige deltagerøkningen, samt stort sett bare fornøyde løpere, må arrangementet således kunne betegnes som en suksess.
 
I klassen 8-mannslag for herrer var det kameratgjengen Bryggebermen som forsvarte seieren fra i fjor, fulgt av Olympia Sport Giant Tri Team og herrelaget til Tjøme Løpeklubb. Kvinneklassen ble vunnet av Tjøme Løpeklubbs spreke damer foran Vestfold Politiidrettslag og Helfo Servicesenter. I Mix-klassen var det bedriftslaget til Z-Eiendom som vant foran Helseklinikkene Horten/Nøtterøy/Tønsberg og laget til Fylkesmannen i Vestfold.
 
I klassen for 4-mannslag var det Skigruppa til Stokke IL som stakk av med førsteplassen foran EGT, mens parmaraton ble vunnet av Team Jotun/Arvesen Eiendom.
 
 
Bilder fra løpet.
Alle foto: Christian Berg-Henry
Vinner_Hel_Menn.jpg
1.plass Maraton for Menn - Eirik Johannessen
 
Vinner_Hel_Kvinner.jpg
1.plass Maraton for Kvinner - Marianne Bruun Lien
 
Vinner_Halv_Menn.jpg
1.plass Halvmaraton for Menn - Tommy Ravndal
 
Vinner_Kvinner_Halv.jpg
1.plass Halvmaraton for Kvinner - Charlotte Kausland
 
Start_Halvmaraton.jpg
Start Halvmaraton ved Torp/Gamle Råstad stasjon i Sandefjord.
 
Barnevogn_Halv.jpg
Ole Peder og Peter Moe rett før målgang på halvmaraton. Fullførte på 1:49:28. Sterkt!