Bersevatnet rundt er et av de mest tradisjonsrike løpene i Rogaland. Løpet er ca 5,4 km langt og går rundt det idylliske Bersevatnet i Bjerkreim. Løypa er kupert og krevende, men går på godt underlag. I år var start og mål flyttet fra sin opprinnelige plass grunnet kollisjon med lang gudstjeneste i Bjerkreim Kirke. Til neste år er forhåpentligvis start og mål tilbake til sin opprinnelige plass på parkeringsplassen utenfor Bjerkreim kirke.

Per Svela løp inn til suveren seier da han tok turen fra studier fra Bergen for å få med seg løpet på hjemmebane. Svein Ove Risa fra Undheim IL er en trofast deltager i Bersevatnet rundt og han var nok en gang på pallen med sin 2. plass i dag.  Jon Arne Hoås fra Egersund IK friidrett kapret 3. plassen.

I kvinneklassen var det Tonje V Nødland fra Spirit som seiret foran Borghild Gjedrem fra Bjerkreim IL. Monika Vassbø, også hun fra Bjerkreim, løp inn til 3. plass.

Løpsforholdene var nærmest perfekte og underlaget var tørt og fint, og selve arrangementet ble gjennomført på strålende vis av Bjerkreim IL.


RESULTATER


SveinOveRisa_ktIMG_9172.jpg
Svein Ove Risa løper et bra løp og kommer inn til sikker 2. plass.           Foto: Kjetil Torgersen.

JonArneHoaas_ktIMG_9136.jpg
Jon Arne Hoås fra Egersund IK friidrett løper inn til 3. plass.                   Foto: Kjetil Torgersen.

kvinnevinner_ktIMG_9216.jpg
Tonje V Nødland fra Spirit løper inn til seier i kvinneklassen.          Foto: Kjetil Torgersen.

BorghildGjedrem_ktIMG_9145.jpg
Borghild H Gjedrem fra Bjerkreim IL tar 2. plassen i kvinneklassen.     Foto: Kjetil Torgersen.

Anders_solbjorg_ktIMG_9133.jpg
Unge Anders Solbjørg (14år) fra Moi IL viste de mer erfarne løperne null respekt. Gikk rett opp på andreplass i den første krevende bakken. Det var nok mange og deriblandt Kondis' utsendte som tenkte at her blir det helsprekk.  Foto: Kjetil Torgersen.

ThomasHetland_ktIMG_9180.jpg
Thomas Hetland fra Egersund IK friidrett løper inn til sin andre 4. plass på to dager. På lørdagen var det KM og Mortenløpene som ble besøkt.  Foto: Kjetil Torgersen.

Daniel_K_Svela_ktIMG_9181.jpg
Daniel K Svela løp også sitt andre løp på to dager og kom i dag på 5. plass.   Foto: Kjetil Torgersen.

BjornSundvor_ktIMG_9196.jpg
Bjørn Sundvor drar i front av en gruppe.   Foto: Kjetil Torgersen.

jorn_holmen_ktIMG_9206.jpg
Jørn Holmen (117) og Simen Emil Holmen (118).  Foto: Kjetil Torgersen.

MagneEgeland_ktIMG_9227.jpg
Magne Egeland som representerer de erfarne og gamle løperne i Bjerkreim, og Sigrid O Paulsen som er fremtiden i bygda, presser hverandre til ei flott sluttid.   Foto: Kjetil Torgersen.

Anders_solbjrgIMG_9189.jpg
Vi avslutter med unge Anders Solbjørg som slettes ikke gikk på noen helsprekk. Riktignok måtte åpningsfarten reduseres noe, men en sluttid på 21.17 er meget sterkt av dette unge talentet.  Foto: Kjetil Torgersen.