Kaptein-starten
Her går starten på Kaptein Dreiers Minneløp med vinner Teklya Abraha Tekesete og nummer to Andre Hammerø Løset i test.

Deltakelsen i årets løp var litt økende forhold til i fjor. Det gir løpsleder Bent Ivar Sæther håp om at det er en framtid for løpet. Det har vært vurderinger om hva som skal skje med det tradisjonsrike løpet på Nordmøre. Nå er det visse vurderinger om hva de skal gjøre de neste årene.

- Vi vil ta en vurdering på om løpets lengste distanse på 19,3 kilometer er for lang. Flere har sagt at det blir i lengste laget i en treningsplan i forhold til andre løp som prioriteres, sier Bent Ivar Sæther.

Han løp selv i mer moderat tempo i år etter mindre trening. Likevel ble han med 1,19 nummer fire totalt i løpet. Det forteller at nivået har sunket og deltakelsen er vesentlig mindre enn før.

Nå blir det vurdert å droppe den lengste distansen og i stedet satse mer på 11 kilometer for å trekke flere løpere.

Egil Brevik er en annen fra Sunndal som har slitt med treningen. Kneskade har satt ham ut av funksjon i lengre tid, men nå er han på gang igjen. Det endte med tredjeplass og 1,17 på løpet lørdag 16. august.

Ut fra start var det ingen som fulgte Teklya Abraha Tekesete og Andre Hammerø Løset. Men midtveis fikk Hammerø Løset sting og måtte roe tempoet. Dermed måtte fjorårsvinner ta til takke med andreplassen, mens Tekesete vant slik han gjorde for to år siden.

Med 1.06.40 løp Tekesete omtrent som i fjor. Nå er det løping for sin nye klubb Rindals-Troll som står i fokus. St.Olavsloppet har fått forsterkninger med løperen som i flere år bodde i Sunndal. Nå har han flyttet til Orkanger og fått seg jobb der.

I dameklassen var det lenge konkurranse mellom Sunndals egen Maja Solli som løper for NTNU, og Marianne Smevåg Gundersen fra Norodd. Men på siste del ble det for tungt for Maja, og Marianne kom i mål som vinner på 1.37.56.

- Jeg slet også tungt mot slutten, sier vinneren som deltok i løpet for femte gang.

På 11 kilometer var det mange fra Sunndal fotball som stilte opp. Helt til sluttspurten gikk fulgte Magne Haugen og Erlend Brevik Hverandre. Erlend rykket og vant greit inn til mål.

Et eget barneløp ga utfordringer til de minste, og det ble stor innsats og heiarop der også.

RESULTATER 19 OG 11 KM NEDERST I ARTIKKELEN

Kaptein-BrevikSether
Kompisene Egil Brevik (til venstre) og Bent Ivar Sæther holder god tempo selv om de har slitt med treningen.

Kaptein-gutter
Fire gutter fra Sunndal fotball stilte til start på 11 kilometer. Her ser vi fra venstre Magne Haugen, Erlend Brevik, Sander Solli Sæther og Endre Øland Dragseth.

Ingrid Tangen var en av de lokale løperne som stilte til start.

Marianne Smevåg Gundersen løper inn til seier i dameklassen, mens Bjørn Malme i 70-årsklassen kommer bak.

Egil Brevik fikk plakett for deltakelse nummer 30, samtidig som han ble nummer tre totalt.