På bildet (klikk for stor utgave) ser vi to opplagte og glade løpere fra Gular før start. Marius Vedvik og Karoline Finne seiret begge på 5 km, Marius med 15.30 i herreklassen og Karoline på 18.06 i damenes 5 km.

Det var igjen stor tilstrømning av løpere til Fana stadion denne mandagskvelden. Svære felt la ut på sykkel og gangstien til Flesland. Totalt fullførte 851 løpere de to distansene.

Gular tok trippel da også Håkon Kolstø tok seieren på 10 km for menn med tiden 33.27. Like bak fulgte Sondre Øvre-Helland, som vant maraton på lørdag, med 33.48. Sterkt av den unge mannen i klasse M15-19. Tredjeplassen gikk til Nornaløperen Jørgen Tvedt med 34.09.

I kvinneklassen på 10 km var det Vilde Bergset fra Fana IL som tok seieren på 40.31 foran Gro Svendal med 40.50. Trredjeplassen gikk til Anne Kristine Johansson på 43.11. Begge de sistnevnte løp også halvmaraton på lørdag i Maratonkarusellen.

På 5 km var det bare Marius Vedvik det skulle handle om. Han løp ifra de øvrige allerede ut fra stadion. Litt sjenerende motvind på tilbakeveien og kanskje altfor mange løpere imot på tilbakeveien til å kunne sette noen rekorder. Likevel et pent løp av Marius Vedvik som ser ut til å være i rute for en ny fremgangsrik sesong. Andreplassen kaprer Espen Roll Karlsen fra BFG Bergen like foran Stian Aarvik. Espen på 15.54 og Stian med 15.57. På fjerdeplass kommer triatleten Aleksander Broberg Skeltved med 16.00, pent løpt av Aleksander som også deltok på halvmaraton på lørdagen.

I kvinneklassen på 5 km, var Karoline Finne over minuttet foran Ingvild Myking på andreplasen. Karoline vinner på 18.06 og Ingvild får tiden  19.09, tredjeplassen går til nok en Gularløper med Charlotte Kausland som vant Ask-Løpet forleden, tid 19.13.

Alle bilder ert lagt ut.

Alle resultater foreligger nå under bildeserien.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen

Slik så pallen ut for menn på 5 km. I midten Marius Vedvik fra Førde. Andreplassen gikk til Espen Roll Karlsen (til venstre) og en vinterlig kledd, Stian Aarvik, tok tredjeplassen.

Enda mere Gular: Vinneren Håkon Kolstø til høyre sammen Sondre Øvre-Helland, som tok andreplass på 10 km.

Gular ville mye i kveldens løp. En opplagt og glad vinner Karolinne Finne midt i bildet. Til venstre ser vi unge Ingvild Myking, som ble nr. 2. Charlotte Kausland (til høyre) ble nr. 3..

Vilde Bergset vant 10 km for kvinner på tiden 40.31

Før start hadde Kjell Karstensen noen ord til sine disipler. En etter en kom de bort for råd. Rene magien må ha blitt utvekslet. Stor dag for damene og herrene til Gular. Maja Aarland i kvinner 20-34 (senior) har fått de rette instrukser før sitt løp på 5 km. Kveldens løp blir på 21.32, det ga 10. plass.

Magne Aunebakk har flere nyttårsforsett. Ett av dem er å løpe på 19.30 på 5 km. Likevel ville han løpe 10 km sammen med Roar Misje, som hadde halvmaraton i beina etter lørdagens løp i Maratonkarusellen.

På 10 km gjør gutta fra Norna-Salhus seg klar. Fra Gneist er det Jens Åstveit Larsen med grønn lue. David Desa Sætersdal med rødt pannebånd har taktikken klar.

Feltet på 10 km legger avgårde, igjen er Jørgen Tvedt i føringen.

Mange blide kvinner var å se i feltet, både på 5 og 10 km.

Marianne Svendsmark løp på pene 45.09

Så er det 5 km feltet. En av de ivrigste er Melkesyresjefen, Bjarne Ludvigsen. Litt redd før løpet, eller er det luresmilet til Petter Rasmussen i rød overdel som provoserer!! Best av de to blir Petter på 19.32 og Bjarne på 19.58

Sjekk ut spensten til Espen Roll Karlsen før løpet. Taktikken er begynt! Flere er nervøse før det store 5 km feltet skal avgårde.

Startskuddet smeller. Marius Vedvik tar teten. Aleksander B. Skeltved er også godt framme med BTC drakt.

Charlotte Kausland fra Gular er langt fremme av kvinnene ut av stadion. For bare litt over en uke siden vant hun prestisjefylte Ask-løpet. På 5 km for kvinner ble det tredjeplassen på kveldens løp for henne.

Eline Myking på vei ut av stadion. Med tiden 19.57 ble det femteplass på 5 km.

Mange barn har funnet veien til Fana stadion denne vintersesongen i Vinterkarusellen.

Linn Sofie Toppe fra Njørd Ro & Kajakklubb, tid 25.18

Espen Roll Karlsen med like stor spenst til mål som ved startstreken. Med tiden 15.54 slår han Stian Aarvik som jager like bak på bildet.

Triatleten til BTC er i storform for tiden. Med svømming som sin spesialitet er det nesten litt utrolig å være så nær toppløperene i Bergen. Aleksander B. Skeltved feier inn til fjerdeplassen med tiden 16.00 på 5 km. Lørdag, to dager i forveien løp han også halvmaraton på 1.16-tallet i sterk vind.

Rune Gullachsen fra HSI, 9. plassen på tiden 17.41

Andre Seliussen med fine 17.57 og 10. plassen.

Første kvinne over mål på 5 km ble Karoline Finne på tiden 18.06.

En glad famile har intern konkurranse om å være først i mål.

Arnt Ivar Høyberg er strålende fornøyd med å vinne menn over 70 år. Tiden blir gode 25.23, nesten tre minutter foran nestemann i klassen. Gro Svendal er imponert. Hun tar selv andreplassen på 10 km kvinner med 40.50

Cecilie Landro er yngste kvinne som har tatt jernkvinnen, eller som den også heter "Jernmannen". Maraton, ultraløp på 63 km, Bergen-Voss på sykkel, 7-Fjellsturen og 5000 meter svømming i samme året. Søsteren Malin Landro (1797) løp 5 km på 28.07

Vi avslutter bildereportasjen med blide og lettbeinte løpere fra Norna-Salhus. Jørgen Tvedt har funnet formen. Dagens løp på 10 km med tiden 34.09 ga en tredjeplass. Like bak jaget Gustav Iden inn til fjerdeplass med tiden 34.21