Etter at mange av deltakerne ønsket å få starten innendørs eller nærmere fjellet har nå arrangørene lagt starten til vest for Åstdalen.

– Etter hvert arrangement sender vi ut spørreundersøkelser til deltakerne. Ett av de klare signalene er at de bruker altfor lang tid på å komme seg bort fra de lange gruspartiene og inn i fjellområdene hvor stiene og det morsomme terrenget er, forteller rittleder Sølvi Amundsen Aas. Flytting av start gir mer fleksibilitet med tanke på trasévalg og variasjon.
 

Vil ikke røpe noe ennå
Hvor starten går fra i 2016 vil vi midlertidig ikke røpe helt ennå.

– Akkurat hvor starten blir neste år, det får vi komme tilbake til. Men det er mange gode muligheter som bringer deltakerne våre raskere til fjells og de morsomme og utfordrende stiene. Det forteller Aksel Selmer. Han er løypeansvarlig for UltraBirken sykkel, og har mange gode ideer for de kommende UltraBirken-traseene.

– Vi vet at deltakerne våre liker at løypa forandres hvert år. Det er spennende, og veldig mange av syklistene går og venter og gleder seg til løypa skal offentliggjøres. Det er også et krav fra grunneierne for bruk av stier i fjellet om at traseen varieres fra år til år, og at årets trase kunngjøres i rittuka, sier Selmer.

Lurer du på å sykle UltraBirken neste år? Les mer om UltraBirken her
 

Kjøren kjørte klart kjappest i UltraBirken
Kondis-reportasjer forøvrig fra 2015-ritt