I det store " Høstmesterskapet " til Varegg ble Jansens jaktstart utsatt  i romjulen på grunn av is og snø som gjorde det umulig å arrangere. Derfor ble det arrangert lørdag 5. januar med stor glede for mange kvalitetsløpere til Varegg.

Jansen jaktstart er et perfekt løp for alle motbakkeløpere og nå planlegges det et løp i juni i samme løype. Dette anbefales på det varmeste av undertegnede og det er internasjonal klasse over løpet. Løypen pår fra Fjellveien-Sandviksbatteriet-Munkebotten-Sandviksfjellt-Fløyen-Fjellveien. Gled dere til juni, perfekt løp for alle motbakke entusiaster.

Løpet som er oppkalt etter Svein Jansen som var drivkraften til både idrett og glede i sin tid. Svein Jansen var en legende på Gimle skole og i idrettssammenheng var han en fryktet konkurrent både på løp og i skirenn. Varegg-gutten var mest av alt en igangsetter og og organisator. Gimlegaloppen er et av Jansens mange tiltak for å få fart på ungdommene rundt Haukelandshallen.

På bildet (klikk for stor utgave) til høyre er det pallen i herreklassen i Jansens jaktstart med vinneren i midten Lars Olaf Haaheim ( Varegg), Nr. 2 med Kjetil Dyrvik (Voss folkehøgskole) til venstre og ytterst til høyre med Trygve Andresen (Varegg) på en 3. plass.

I kvinneklassen var det et fint oppgjør mellom kjente løpere som Nancy Sommer og Hanne Liland. Nancy Sommer (Varegg) har prikket inn fin vinterform og slo flere av gutta idag med den fine tiden 59.19 og vinner  foran Hanne Liland (Viking)  på tiden 1.02.34 og nr. 3. med Birte Hellen (HSI) på tiden 1.03.52

Alle bilder lagt ut. Resultater som vanlig under bildeserie.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen


De to sterkeste på dagens løp med vinneren Nancy Sommer til høyre og Hanne Liland til venstre. Nancy liker jo sommeren som vi vet av navnet og nå er også vinteren blitt enn venn for henne, tiden beviser det på gode 59.19.
En annen ting er jo den flotte energien og gløden som løping  gir og ingen andre kan gi bedre reklame enn dette med Nancy og Hanne. Gratulerer til begge fra Kondis.


Flest fra Varegg og Fjellgeitene er med på det utsatte løpet med Jansens jaktstart som skulle vært arrangert lørdag 29 desember og nå idag på lørdag 5 januar. Flere gode kvalitetsløpere er med både i herre og dameklasse. Lett duskregn før start og relativt mildt for løperene. Men....tunge motbakker skal forseres o g hele 10, 3 km.


Mens jeg venter på løperene ut fra start bare en kilometer ute i løypen, tar fire gode venner fra nordlige Tyrkia og Irak, alle Kurdere turen opp Stoltzen. Vi møter dem selvsagt på toppen av Stoltzen hvor undertegnede skal ta bilder av alle i Jansens jaktstart.


Like bak de to beste kommer Kondis og Varegg sin mann med Trygve Andresen i flott driv. Det strømmer på med folk som vil gå opp Stoltzen som vi ser av bildet litt oppe til venstre. Like bak Trygve følger to meget gode løpere..


De to gode er og tommelen opp for Kondis med Tore Klanderud som vant det fine prestisjeløpet Bedriftskarusellen i 2012, like bak den " Flygende Hollender ". Hollenderen Maarten  skal vi presentere senere i reportasjen.


Flere på vei med Bjørn Harald Bongom og Øyvind Nyberg på slep, passering en kilometer ved Stoltzestarten i Fjellveien.
Det er bare 9,3 harde kilometer igjen. På bildet er også fremst med Ørjan Nilsen og Haagen Nesse.


På toppen av Stoltzen rekker jeg bare å fomle ut mitt fotoapparat når Kjetil Dyrvik fra Voss passerer som andremann  bak Lars Olaf Haaheim. Sannsynligvis løp undertegnede ikke fort nok på 14-tallet med 4 kg tung bagasje opp Stoltzen til å rekke Lars Olaf.


Når de første sterke løperene har passert kommer Bibbi Misje i den andre retningen på sin løpetur. Hun er i godt humør og er en meget sterk triatlet som vi har stiftet bekjentskap med i Askøy sin triatlon sommer 2011. Stå på Bibbi....Kondis følger med.
Trygve Andresen med tommelen opp for Kondis. Idag med en fin tredjeplass. Året som gikk i 2012 har vært en eneste stor opptur for trønderen og svært sterkt utvikling på alle sine løp. Undertegnede tror det blir enda en fin  sesong på Trygve trass i at han heier på Rosenborg i byen Bergen.


Tore Klanderud også han med tommelen opp for Kondis, og om det er fordi reporteren klarte å forsere Stoltzen noenlunde "OK" vites ikke, men Tore er i kalass form tidlig på vinteren og like bak Trygve. I mål skiller det bare 30 sekunder opp til Trygve Andresen på 3. plass og det sier litt om formen og hvor fortjent seieren var på bedriftskarusellen i Bergen 2012. Tore satser på ny seier sammenlagt i 2013 men en reise i mai til USA avgjør om han blir med på alle løpene i bedriftskarusellen.


Her ser dere den  moderne utgaven av " Den Flygende Hollender " med Maarten Boting som er med i både Fjellgeitene og Åsane Ck. To løp på rappen med svært gode resultater nå for Marten. Det er ikke rart da han er meget godt trent gjennom en årrekke og en sterk triatlet. Dagens løp blir en god 5. plass på tiden 53.57.


Sterkt løp av Haagen Nesse, mange fine løp nå og en av de mest fremadstormende løperene i Fjellgeiter. Tiden blir på svært gode 56.39 og det er bare like bak en så god løper som Bjørn Harald Bongom på 6. plass, Haagen nr. 7


Lars Engeli blir omtalt som en listig bakmann, men hans resultater forteller meg om en mann av god kvalitet, tiden blir på fine57.26 og en flott 8. plass i sterkt selskap.


En meget god sesong er over for Sparebanken Vest ansatte Bjørn Harald Bongom. Med en lei influensa siste tiden stiller han noe medtatt opp på knallharde Jansens jaktstart. Undertegnede prøvde ved flere anledeninger å nærme meg den gode stil-løperen på noen korte utvalgte løp i året som gikk  men ble grisebanket så det holdt. Likevel igjen en fin tid og god plassering på Bjørn med 56.26 og 6. plass. Undres på om Bjørn akkurat nå drømmer om Cyprus 4-day International Challenge som han deltok på like før jul...?


Dag Haugland er Vareggs lettbeinte veteran, skulle jeg skrevet hva denne gode løperen har utrettet gjennom årene ville kanskje ikke internett være stort nok. Dag sliter seg inn på en 9. plass med tiden 58.36


Ørjan Nilsen er også med i Fjellgeiten og etter ryktene er han stinn av trening og det av Øst-Tysk sirkeltrening. Da er det bare å gratulere han med de fine tiden på 59.11 og 10.plass.


Nancy Sommer på vinterføre og Vareggs løperdronning. Og..hun er form. Vinner dagens kvinneklasse og smiler til Kondis på toppen. Det gleder hele løpemiljøet at du er iform Nancy, stå på. 


Robert Meyer som er påan igjen etter en seig forkjølelse. 11. plass og tiden 1.01.59


Øyvind Nyberg, Team Varegg, takler alle som vil møte ham i duell, støttes av sin kvinne Birgitte Fismen, sympatisk som få og alltid et vennlig smil. På en treningstung dag klarer han å løpe inn til tiden 1.02.25 og 12. plass.


Hanne Liland med de aller beste energier og dagens fotoshoot på toppen av Munkebotten bakken. En fin 2. plass og gode 1.02.34 i kvinneklassen.


Trønderene tar ikke slutt og nå med Frode Sørhøy som har tæl i løpemiljøet. Fin 13. plass på han.


Varme og kjærlighet strømmer på fra kurderne fra Nord-Irak og Tyrkia som tok veien opp Stoltzen idag. Herren med tommelen opp kan melde seg inn i Varegg for han fikk tiden 15.40-45 på sin Stoltzen med mye klær på. Navnet er jeg litt usikker på men de kan kontakte undertegnede på 40402301 om de vil for alle navn.


Erik Angermann løp bare fortere og fortere over fjellene. Stor fremgang på Erik som bare vil fortsette i 2013 med samme stil. Plass nr. 14 på dagens løp.


Ny sesong for kometen fra Landro ute på Sotra. Perset på alle distanser i 2012 og nå klar for nye utfordringer med Cecilie. 5. plass på dagens løp og tiden 1.09.20


Helge Johnsen er i topphumør på på bakketoppen. Løper for Team Melkesyre/Varegg, blir nr. 18 på dagens løp.


Mystikken vil ingen ende ta med Maarten Boting. Regnet stopper og tåken legger seg når bildet taes. Dieselmaskinen/flygende Hollender er akkurat kommet imål på fine 53.27


Tobias Utne som er løpets yngste deltaker jager sin pappa gjennom Jansenløypen for andre gang på en uke. 


Tilbake i superform med skjønne Nancy Sommer og  bare 10 meter igjen til mål. Soleklar vinner i dameklassen og flere gode herremenn bak seg på resultatlisten i dagens 10,3 km harde løp.


God stemning når alle er kommet imål. Tore Klanderud forteller sannsynligvis en frekkis der han fekter med armene og får all oppmerksomhet.


Fra Mulen som ligger i Fjellveien og like over Varegg sitt klubbhus ser vi løperene like etter målgang idet Hurtigruten ankommer Bergen havn. Vi kan såvidt skimte Askøybroen i tåkehavet øverst på bildet.


Landro familien godt representert idag ved Cecilie Landro som løp inn til en fin 5. plass med tiden 1.09.20 i kvinneklassen. Ingen duell på far og datter med en lei skade i ryggen på pappa Audun. Året som har gått har også vært en stor opptur for Cecilie med svært sterk formutvikling på alle løp. Er nå medlem i Norna-Salhus sin fine og flotte ungdomsgruppe.

 

Nilsens Fellesstart - i Jansen

Fjellgeitene.no.

Resultatliste Kvinner Løype: 1   Return
Plass Navn Klubb                  Tid
1 Sommer,Nancy Varegg 59:19 +00:00
2 Liland,Hanne Viking 1:02:34 +03:15
3 Hellen,Birte Hsi 1:03:52 +04:33
4 Straume,Anne Hege Hsi 1:05:33 +06:14
5 Landro,Cecile NOTEAM 1:09:20 +10:01
6 Klanderud,Linda Årstad 1:18:50 +19:31
7 Orstein,Astri Haukeland Sykehus 1:20:15 +20:56

 

Nilsens Fellesstart - i Jansen

Fjellgeitene.no.

Resultatliste Menn Løype: 1   Return
Plass Navn Klubb                  Tid
1 Haaheim,Lars Olaf Varegg 46:17 +00:00
2 Dyrvik,Kjetil Voss Folkehøgsk 48:26 +02:09
3 Andresen,Trygve Varegg 50:06 +03:49
4 Klanderud,Tore Varegg 50:36 +04:19
5 Boting,Maarten Åsane Ck/fjelgeitene 53:57 +07:40
6 Bongom,Bjørn Harald NOTEAM 56:26 +10:09
7 Nesse,Haagen Fjellgeitene 56:39 +10:22
8 Engeli,Lars Fjellgeitene 57:26 +11:09
9 Haugland,Dag Varegg 58:36 +12:19
10 Nilsen,Ørjan Fjellgeitene 59:11 +12:54
11 Meyer,Robert Csc Bil 1:01:59 +15:42
12 Nyberg,Øyvind Varegg Team Melkesyre 1:02:25 +16:08
13 Sørøy,Frode Varegg 1:06:29 +20:12
14 Angerman,Erik Varegg Team Melkesyre 1:07:40 +21:23
15 Bertelsen,Ove NOTEAM 1:08:51 +22:34
16 Østerbø,Thorleif NOTEAM 1:09:07 +22:50
17 Utne,Tor Fjellgeitene/ Åsane Ck 1:09:20 +23:03
18 Johnsen,Helge Varegg Team Melkesyre 1:10:25 +24:08
19 Herfindal,Terje Viking 1:20:17 +34:00
20 Mæhle,Bjørn Hsi 1:23:57 +37:40