Det heter seg at bak en stor mann står en dyktig dame (eller noe sånt) ..
Vasaloppet er litt av samme greia. For - suksess avhenger av teamarbeid også utenfor 90 km med skispor. Kondis var med på opplegget til Team United Bakeries under årets Vasalopp. Teamet ble svekket 2 ganger i løpet av inneværende uke, da både Petter Northug og Thomas Alsgaard måtte kaste inn håndkledet. Men fortsatt stod det 5 karer på startstrek - som trengte hjelp.

 
klokka er 0615 i Sälen..Det er 12 minusgrader - og en lang dags ferd mot Mora kan starte. Her deler av supportteamet til United Bakeries.
United Bakeries hadde stilt opp med et anseelig antall personer, planer var lagt - og alle visste hva de skulle gjøre.
FOTO : Tim Bennett


Først var det siste skitest - Den foregikk 1 km opp i bakken, hvor en vei krysser traseen. Her var det fullt opp med team's.
Her er det Team Xtra Personell, som just er ferdig. Vi ser bla Simen Østensen og Anders Aukland.
FOTO : Tim Bennett


United Bakeries var også der. Her sorteres ski...Tonen på åstedet er gemyttlig og alle snakker med alle.Men det merkes at noe skal skje i dag! 
FOTO : Tim Bennett


Eier av United Bakeries, Rémi Goulignac - er også interessert i å følge med. Han gjorde også sin del av support jobben senere.
FOTO : Tim Bennett


Og ikke minst - teamsjef Thomas Alsgaard. The show must go on uansett - selvom han nok var litt skuffet. Sikkert veldig mange andre også,
som trodde Thomas skulle gjøre det i år.
FOTO : Tim Bennett

Så måtte også Kondis sin utsendte gjøre sin del av jobben. Rennet startet og i en av mange biler tilgjengelig, dro vi avgårde.Trafikk er alltid en issue, men det gikk stort sett greit - der vi kjørte fra post til post. Og som med andre ting man ser via tvskjermen - det går mye fortere i virkeligheten.

Og du måtte passe beina dine for TV scooteren...Den viket ALDRI - og gjorde det noen ganger litt vanskelig å lange. Derfor er det viktig å ha mange personer stående hele veien. Og her ligger nok en av de største nøklene til suksess. Det skal også sies at man etter flere treff, på forskjellige poster, med forskjellige supportteam alltid koseprater litt.

Men etterhvert var jobben gjort - og man kunne følge litt mere med.

 

Her ved passering Eldris (81 km) - ligger Jørgen Aukland ca.10 sek foran denne gjengen :
Daniel Tynell, Jerry Ahrlin og Jørgen Brink. Kondis sin sjåfør og medlanger, unnet Hr Tynell seieren.
Fordi han var en schysst kille. En kjernekar med andre ord!
FOTO : Tim Bennett


Samme sted, neste gruppe. Jimmie Johnsson, Anders Aukland og Audun Laugaland. Sporene kan kun beskrives som
faste de luxe. Og igjen så går det fortere i virkeligheten.
FOTO : Tim Bennett


Samme sted, litt senere - Kjetil Dammen, Christoffer Callesen og Eldar Rønning. I følge en del svensker vi snakket med - 
den fulaste dräkten ever.  Kondis sin utsendte gir drakten tommel opp!
FOTO : Tim Bennett


Og så - med 2 km igjen kommer denne klyngen samlet. Tempoet er høyt og alle ser veldig fokuserte ut. Daniel Tynell først,
bak han Jerry Ahrlin og Jimmie Johnsson. Vi ser også Brink, Daniel Rickardsson(167), Stanislav Reszak, Jørgen Aukland
(ytterst til høyre). Delvis skjult ligger Anders Aukland, Audun Laugaland og Johan Kjølstad.
FOTO : Tim Bennett


Samme gjeng bakfra. Legg merke til Johan Kjølstad. Han blir altså beste nordmann.
FOTO : Tim Bennett


Siste bilde - Christoffer Callesen, Kjetil Dammen og Eldar Rønning. Eldar blir den beste av disse i mål.
FOTO : Tim Bennett

Og hvordan det endte - ser du i hovedartiklen. Jørgen Brink vant altså. Kondis hilste såvidt på han kl.0600 i morges - og han så veldig konsentrert ut. Det var akkurat som om han var i sin egen verden. Han oset av sikkerhet, trygghet og 100 % ready. Han virket så trygg at jeg ble like rolig..Og jobben som langer og support ble derifra og inn ren fornøyelse.
 
Langløp på ski er helt klart en sport hvor support betyr noe. Uten support - eller liten support, blir det rett og slett vanskelig å vinne. Det kreves så mye av utøveren - at påfyll underveis, jevnlig er alfa og omega. Også får man bare se hvem som gjør den jobben best til neste år. I år var United Bakeries best på dette - og Jørgen Brink, en flott og STOR vinner i alles øyne.