OPPDATERT med resultater mandag

ALLE RESULTATENE (171 DELTAGERE)

Snøen dalte ned og skapte ordentlig julestemning da starten gikk for Ribbemaraton.

Yrende folkeliv i Sandvika grytidlig på 3.juledag. Det er løperne som igjen har satt hverandre stevne for å løpe den klassiske distansen 42 km. Allerede fra klokken åtte om morgenen beynte løpesko kledte løpere å innta Løplabbets butikk i Sandvika.
Her er det ikke å vinne som er viktig, her er det vikrelig det å delta som teller og da snakker vi ikke bare om løpet. Deltakelsen i praten og det sosiale før løpet, under løpet og etter løpet er det aller viktigste når noen av norges sprekeste skal svi av det meste av ribbefettet i grålysninga langs snøfylte gater fra vestafor Oslo i Sandvika til østafor Oslo i Ski. 

Utifra chatten på facebook var det liten tvil om at deltakerne var godt fonøyde med arrangementet og mange roser gikk til servicehjelperne underveis.


Alle foto hvis ikke annet nevnt: Heming Leira

Onarhem_Frykholm_IMG_20151227_091050.jpgØyvin Onarheim får gode tips av Løpssjef i Løplabbet Geir Frykholm. Løplabbet var godt fornøyd med salget i løpet av de to timene butikken var åpen og godt fornøyd var nok løperne som handlet også da det var hele 25%   avslag.

Koe_kl9_IMG_20151227_090826.jpgAllerede klokka 09:00 var det lang kø for å komme inn i butikken og registrere seg.

tett_i_butikken_IMG_20151227_091145.jpgGodt og varmt når Løplabb-butikken i Sandvika gjorde klart for den 8.Ribbemaraton


Det er Løplabbet ved butikksjef Gier Frykholm som dro i gang dette for syv år siden. Begivenheten har vokst seg større og større, ifjor var det 120 deltakere tross 14-15 minus. I år var det atskillig mildere og hele 176 løpere dro ut fra start. Det gjør Ribbemaraton til det 6. største maraton i Norge.
Allerede kl.09:00 dro de første ut , mens skodda og halvmørket fortsatt preget virkeligheten.

Jakob_jakobsen_IMG_20151227_093549.jpgJakob Jakobsen var klar for sin tredje Ribbemaraton og skulle filme løpet. Tidligere i år satte han pers på maraton med 3.19 på Jessheim Vintermartaton og løper i dag sitt 21.maratonløp

Eva_Marie_Bakke_IMG_20151227_092026.jpgEn av debutantene i Ribbemaraton i dag var Eva Marie Bakke som hadde løpt to maraton før, begge ganger i Oslo. For Bakke er det ikke lang tid til neste store løp da hun skal til Tromsø å løpe Polar Night Halfmarathon 9.januar, men før det skal hun på Pinnekjøttlag til tante etter Ribbemaraton...lagrene fylles opp igjen!

Tomas_Pedersen_MG_20151227_091617.jpg
Tomas Pedersen var en annen debutant som hadde blitt dratt med av en kompis fra Ski, men sjøl kom fra Oslo.Som kun hadde løpt en maraton før for mange år siden i Oslo. Målsetting for dagen var å løpe med en kompis å holde jevn 6 min fart på kilometeren.

Sol__Britt_Geir_IMG_20151227_100314.jpgFra Løplabbet Sol-Britt Molin og Geir danner baktroppen og er skikkelig klare!
Ettersom Sol-Britt har utdannelse som jordmor var alle gravide i gode hender om det skulle bli servert boller under Ribbemaratonen....

Sekker_IMG_20151227_100337_1.jpgSekkene med våt snø vitner om den gode deltakelsen i det vinteren endelig kom til Østlandet.

Starten_IMG_2911.jpgJo nærmere starten kom jo mer snø falt det.

Starten2_IMG_2921.jpgRundt svingen og på vei mot brua over Sandvikselva

Stian_Loeken_Tone_Nordang_Pettersen_IMG_2926.jpgStian Løkken og Tone Nordang Pettersen var blant de som startet kl.09:00 Her er de i godt humør i Frognerkilen

Sindre_Naas__IMG_2946.jpgSindre Naas til høyre skulle bli den som løp raskest i årets Ribbemaraton.
Kondis egen løpejente Anita Øy snakket med Naas etter løpet:
 - Det var veldig gøy å løpe i dag. Hyggelig å være med, men det var ganske slapsete og tungt føre. Jeg prøvde å ta persen min, men forholdene tatt i betraktning så er jeg veldig fornøyd, fortalte Sindre til Øy
Med pers på 3.24  i sin eneste tidligere maraton var han ikke langt unna når det på det tunge føret gikk påå 3.25

Boerstebilen_IMG_2937.jpgEndelig litt å gjøre for brøytemannskapet i Oslo da snøen endelig kom i solide mengder i dag.

Rodet_og_Blaatt_skjerf_IMG_2968.jpg
 

Langsd_havkanten_IMG_3024.jpgDisse jentene valgte å løpe langs havkanten inne i Frognerkilen.

Margrethe_Loegavlen_IMG_2964.jpgMargrethe Løgavlen fra Tønsberg var en veldig spennende start denne dagen. Med skadeavbrekkk siden april var dette den første langturen og hun sa til kondisno at klarte hun å gjennomføre i dag ville hun være kjempefornøyd.
Det ble hun etter å ha løpt hele veien. 
- Ikke noe godt føre for hamstringen, men det gikk og det var det viktigste. Tungt føre= bedre trening, sa hun til kondisno etter løpet.

Janicke _Ekelberg_IMG_2958.jpgJancike Ekelberg lot håret flagre i snødrevet og løp raskest av kvinnene hjem til seg sjøl på Ski. Men det var en usikker start etter at hun våknet flere ganger natta før med hosting. Men som hun skriver på bloggen sin:  "Terskelen for å stå over romjulens løpshøydepunkt er høy". Nå gikk det "Way beyond" forventning og tiden ble 3.42.02  Du kan lese hennes opplevelsen av løpet på bloggen hennes Lettbent.

Tre_Blaaluer_IMG_2987.jpgTre blå luer

Den "uviktige resultatlisten" som ultrareporter Olav Engen kalte det ifjor kommer så snart vi får den fra løpsledersjef Geir Frykholm.

Lillemor_Gronntun_Signy_Hneden_Rustlie_IMG_3160.jpgLillemor Grønntun og Signy Henden Rustlie to hærlige deltakere å ha med! Her er humøret på topp. Signy debuterte på Ribbemaraton og var usikker på start da hun var sjuk for en uke siden.

Oline_Oknsoey_IMG_3161.jpgOline Oksnøy bare noen meter bak er en annen av The Grand Old Ladies ingenting å si på humøret her heller.

Geir_Frykholm_IMG_3167.jpgOg aller bakerst sjefen sjøl Geir Frykholm som i sin "takketale" til deltakere og arrangører  på facebook skriver følgende: " I år fikk jeg gleden av å eskortere tre damer i sin sene ungdom hele veien fra Sandvika til Ski. Damene nærmet seg 80 og vi snakket bl.a. om det å ikke bli gammel. Ingen av oss var det nemlig.  Baktroppen er alltid det hyggeligsate stedet i et ellers så hyggelig løp, men i dag var den imponerende hyggelig."