På bildet ser vi Erik ca 1015 kilometer etter starten på Nordkapp. Denne dagen er været flott, og selv om han er sliten er humøret bra og motivasjonen på topp (foto: Olav Engen).

Følg Erik dag for dag på norwayrun.net::
http://www.norwayrun.net/norge-paa-langs-paa-40-dager-.aspx

Les også: Erik løper videre alene !

De siste dagene har Erik's kone, Tove, overtatt ansvaret for følgebilen og support av Norge-på-langs-løperen. Hun kjenner gubben ut og inn - og vet også godt hva ultraløping dreier seg om, så slik sett har Erik en idéell makkler.

Når Kondis kom til Fauske lørdag formiddag var Tove og den godt synlige følgebilen noe av det første vi så. Hun ventet på Erik som hadde startet dagens etappe noen kilometer nord for Fauske,og benyttet anledningen til å kjøpe inn noen støvmasker som Erik kunne bruke i støvete veitunneller.

Det var sol og 25 varmegrader, en herlig kontrast til alt for mye dårlig vær som hadde fulgt Erik inntil nå. Undertegnede entret sykkelen og dro han i møte, men det tok bare noen få minutter før vi møtte Erik på vei inn i Fauske. Blid og usedvanlig lettbent - selvsagt sliten, men det var ikke synlig. Etter litt suppe og hvil sammen med Tove, slo jeg følge (på sykkel) med Erik noen kilometer sørover - fram til neste tunnel.

Halv dag bak skjema - ingen katastrofe
Erik kunne fortelle at han lå ca en halv dag etter tidsskjemaet, men ikke stresset for mye med det ennå. Det er langt til mål i Lindesnes, og det bør bli noe lettere forhold sørover. Det er jo heller ingen katastrofe om turen går på 42 dager i stedet for 40..... Forøvrig har han bare ubetydelige vannblemmer på føttene fra tid til annen, og selv om han er sliten er han overhoodet ikke i tvil om at dette skal han klare å fullføre.

Trenger oppmuntring og support
Har du lyst til å oppmuntre Erik på veien, finner du en hilsningstråd HER
Han håper også at noen løpevenner, ikke minst fra ultraløpsmiljøet, dukker opp langs veien når han kommer på sydligere breddegrader.

Når det hjelper sjåfør- og supportoppgaven er ikke den i boks for hele turen, men det ser ut til at det er klart med noen som tar over "stafettpinnen" fra Tove når hun må gi seg. Mer om dette senere, men ta gjerne kontakt dersom du kan tenke deg å bidra noen dager.

MODIG MANN
Det som mer enn noe annet imponerer undertegnede, er det faktum at Erik overhodet TØR å løpe på disse veiene og i de mange tunnellene. Da tenker jeg ikke mest på støvet som kan være plagsomt, men på at disse tunnellene ikke på noen måte er beregnet på gående eller løpere!!!

I dagene før vi møtte Erik, og ikke minst på turen nordover fra Fauske, fikk vi oppleve tunneller som både var mørke og trange, der kantstripa gikk omtrent helt inntil fjellveggen, der refleksene var kjørt ned eller slitt vekk, det total veibredde var både 6 meter og smalere. På disse dagene og i et 30-talls tunneller møtte vi ikke en eneste løper eller gående, og bra var det. Som sjøfør var det jaggu nok å sikte rett og unngå møtende trafikk, om man ikke skulle se etter løpere i tillegg.

Planene om en egen tilsvarende tur om noen år fikk seg definitivt ett skudd for baugen. Ikke tale på at undertegnede vil løpe i disse tunnellene og på disse veiene med så  mye tungtrafikk. Så kan man spørre seg om Erik tar for høy risiko for å kunne velge raskeste løpbare vei... det må han selvsagt vurderer selv, men det er modig gjort - og det går jo helst bra.

 

Forøvrig var det gangvei hele den strekningen vi fulgte Erik... så der slapp vi å utfordre sikkerheten ytterligere.

Erik kommer løpende inn mot Fauske.
Tove serverer suppe og er hele tiden klar for å gjøre det som behøves for at Erik skal klare sine daglige antall kilometere.
Norge-på-langs-løperen sammen med nyoperert kondis.no-representant. For et år siden løp vi sammen fra Oslo til Fagernes på to daget (190 km).
Tunnelstøvel er plagsomt... her tester Erik ut en av støvmaskene Tove har kjøpt i Fauske.
Litt uttøying på torvet....
... så er'n i gang igjen. I gang ja. Mange ultraløpere velger ulike varianter av gang/løp på ekstreme distanser. Erik foretrekker å løpe hele tiden, og heller legge inn skikkelige pauser. Det betyr ca 10 km løping, deretter ca 10 min pause. I tillegg tar han en lang pause (ca 1.5 time) midt på dagen. Med dette opplegget føler han at kroppen får tatt seg inn nok til at daglige doser på 65 kiilometer i snitt går greit.
PÅ vei ut fra Fauske... herlig med litt gangvei uten risiko for å bli blåst av veien fra store kjøretøy eller uoppmerksomme feriebilister.
Er det noe fisk der nede?
Så er noen nye kilometer unnagjort, og Tove er på plass med det Erik måtte trenge.

Bak i bilen er det militær orden...

Med Fauske i bakgrunnen tar vi farvel med Erik i denne omgang. Han forsetter ferden sørover, vi fortsetter ferien nordover. Etter ferien vil vi sikkert treffe Erik på nytt... mange hundre kilometer nærmere Lindesnes.