Toppbildet: Try'us-gjengen i Amsterdam, se navn og løpstider nederst i artikkelen.

IL TRY med nedslagsfelt i Holmenkollen, Voksenkollen, Grindbakken var borte i mange år, men ble relansert 1. februar 2005. Medlemsmassen har vokst til over 600 medlemmer - de aller fleste barn.

Men de har også en svært aktiv treningsgruppe for voksne kvinner. Anette Dietrichson Bruun forteller: -  Vi er en stor gjeng voksne kvinner i Try'us, utøvere i alderen 35 år og oppover som møtes hver tirsdag, hele året. for å løpe eller gå på ski.

På treningene møter det opp mellom 10-30 deltagere hver gang. Utgangspunktet varierer, men er som oftest fra Voksenkollen stasjon og treningen ledes som regel av Guri Sogn-Larssen.

klubbens hjemmeside kan vi blant annet lese om klubbens visjon: Det skal være moro å være med i IL TRY. Det gjelder åpenbart for klubbens voksende løpergruppe for kvinner.

Anette Dietrichson Bruun forteller videre:
- Seks av oss løp maraton i Stockholm i fjor og 12 ville løpe maraton i år. Flere hadde forsøkt å melde seg på Berlin 2014, men bare to var så heldige å komme videre til offisiell påmelding. Derfor bestemte vi oss i stedet for å melde på alle 12 til TCS Amsterdam Marathon.

Kondisreportasje fra årets Amsterdam Marathon

Som maratonløpere flest hadde de en del nerver før start:
- Vi hadde trent mye hver for oss og en god del sammen, både langturer og lange intervaller, men til tross for gode forberedelse ble vi også i år nervøse før start. Har vi spist nok, trent nok og riktig, vet vi hva vi går til osv...

Dagen før testet de ut transport til og fra stadion. Siden Amsterdam er en storby med lange avstander, noe som er lett å glemme for oss nordmenn, fikk de det travelt med å rekke fellesmiddagen på den italienske restauranten i sentrum.

Anette forteller videre:
- Vi var superheldige med været. Det var 18 grader og lettskyet, men litt vind og noen få regndråper mot slutten av løpet. Noen fikk litt magetrøbbel underveis og ikke alle var 100 % friske, og det at løypa var så flat føltes ganske utfordrende. Men alle fullførte!

Beste kvinne var Trine Dahl med 3:22 og 9. plass i klassen 45-49 år.
– Vi var stolte og feiret  - flere av oss insisterende på høye hæler - med en bedre asiatisk middag på restaurant MOMO i Amsterdam, avslutter Anette.

Anette_Dietrichson_Bruun_hel_A20G3322.jpg
Spreke damer på tur: Anette Dietrichson Bruun (bildet) forteller om IL Trys løpegruppe for godt voksne kvinner som stilte med 12 damer i Amsterdam Marathon.

Flere av deltagerne prøver igjen lykken med påmelding i Berlin, så får vi se om de kommer med i 2015.
På det offisielle bildet fra Amsterdam sees – (bakerste rekke fra venstre):

Ingrid Gjerde 3:52:58
Rut Krüger Giverin 3:42:57
Monica Johansen 4:23:12
Guri Sogn-Larssen (trener og primus motor) 3:37:34
Trine Nicolaysen Dahl 3:22:46
Annabell Siem Mathisen 4:26:36
Christine Thune (havlmaraton) 1:55:35
Liv Ragnhild Breivik 3:48:25

(foran fra venstre):
Helga Sogn 4:06:24
Anette Dietrichson Bruun 4:05:08
Kirsten Husby Sandven 3:24:03
Kristin Galtung Skar 4:25:07