Erik_Bergersen_2016.jpg- Løpet starta klokka 6.00 i demringen om morgenen. Temperaturen da var noe i overkant av 39 grader, men det verste var den høye luftfuktigheten. Det var som å løpe i en badstue hvor det stadig ble pøst på med vann, forteller Erik Bergersen til Kondis. 

Kristiansanderen er en erfaren langdistanseløper og ble norsk mester på 100 km i fjor. Nå stod en atskillig kortere distanse på kjøreplanen. Løypa var oppgitt til å være 11,4 km, men fullt så lang var den nok ikke. 

- Stort sett var det ei flat løype, men med et par stigninger som var tøffe når forholdene var som de var. Jeg løp forsiktig i starten i en liten pulje og lot en duo stikke av gårde. Denne duoen ble splittet etter ca. 7 km, og jeg kom meg opp og fikk dratt i land andreplassen etter en tøff duell mot det jeg regner med var en thailandsk løper. Vinneren var en italiener som var ca. 20 sekunder før meg i mål. Jeg hadde 39.33 på det som skulle være 11,4 km - mens klokka mi viste 10,65 km, forteller Erik. 

Neste mål for sørlendingen som snart fyller 47 år, er Hamburg Marathon 17. april. 

- Der kommer jeg til å løpe med litt lave skuldre siden jeg i et par måneder har slitt med hamstringproblemer, som ikke helt vil slippe taket, forteller Bergersen. Han fikk løpt ca. 200 km de to ukene han var på ferie i Thailand. 

- Men på grunn av varmen slet jeg med å få til noe annet enn rolige turer. 


Kata-Karon Beach Minimarathons heimeside