Siste helg i mars imponerte Annie Bersagel ved å løpe inn til 13. plass blant kvinnene i det sterke feltet da VM halvmaraton ble arrangert i København. 31-åringen satte da solid ny pers på halmaraton med 1.10.10.

I går, søndag, bekreftet hun på nytt at formen for tiden er svært så god. Denne gangen var distansen maraton og byen Düsseldorf. På en regntung dag i den tyske byen satte Bersagel ny pers med nesten to minutter da hun løp på 2.28.59 og ble dagens suverent beste kvinne. Midtveis i løpet var det derimot den etiopiske forhåndsfavoritten Selomie Getnet som hadde opparbeidet seg en solid luke til sine konkurrenter og lå 1.37 foran Bersagel. Men bare tre kilometer før mål ble Getnet passert av Bersagel som til slutt vant med halvannet minutts margin. Ytterligere 21 sekunder bak fulgte kenyanske Emily Ngetich på 3. plass.

Annie Bersagel passerte halvmaraton på 1.15.02, og løp dermed siste halvmaraton på 1.13.57. Altså ett minutt og fem sekunders negativ splitt. Til sammenligning vant hun i fjor høst halvmaraton i Oslo Maraton på 1.14.52.

Blant mennene i Düsseldorf Marathon var det kenyanske Gilbert Yego som vant på 2.08.07 foran etioperne Endeshaw Negesse og Fikandu Girma Teferi på henholdsvis 2.08.32 og 2.09.34.

Se også bilder og reportasje på LetsRun.com

I førstkommende nummer av Kondis (nr. 4-2014) vil du finne et intervju med Annie Bersagel i forbindelse med VM-løpet i København. Bladet får du i posten dersom du er medlem av Kondis. Og er du ikke allerede medlem, så kan medlemsskap tegnes HER

Annie Bersagel, som er fra USA, men bor i Norge og løper for Tjalve, vant Dusseldorf Marathon på 2.28.59. I hvor vant hun halvmaraton i Oslo Maraton (hvor dette bildet er hentet fra) på tiden 1.14.52. (Foto: Bjørn Johannessen)