Løpskarusellen Borredalen Rundt arrangeres i Fredrikstadmarka hver tirsdag fra april til oktober. Men ett av sesongen løp, kalt Borredalsløpet, er litt spesielt siden det inngår i Fredrikstadkarusellen (som består av seks mosjonsløp i Fredrikstadområdet).

Årets utgave av Borredalsløpet arrangeres førstkommende tirsdag, 15. juni. Den 5,6 km lange terrengløypa går som vanlig rundt Borredalsvannet i Fredrikstadmarka. Start kl 18:30.

Borredalen Rundt startet opp i 1962, og er bygget på mye dugnadsinnsats. Det har alltid vært gratis å delta i alle løpene i karusellen, og også i Borredalsløpet. Nytt av året er at det er innført en startavgift på minimum 50 kr i Borredalsløpet. Startavgiften vil i sin helhet gå til SOS-barnebyer, og siden startavgiften går til en god sak, er det full anledning til å betale mer for dem som ønsker det.

Arrangøren håper derfor at folk stiller opp på Borredalsløpet til tirsdag og på den måten også støtter SOS-barnebyer.

Men selv om det er innført startavgift i Borredalsløpet, vil deltagelse i løpskarusellen Borredalen Rundt de øvrige tirsdagene i sommerhalvåret fremdeles være gratis.

Arrangementets hjemmeside

Løp rundt Borredalsvannet til tirsdag og støtt samtidig et veldedig formål. (Foto: Bjørn Johannessen)