Ifjor ble Christina Bus Holth Norgesmester da Drammens(halv)maraton hadde Norgesmesterskap innlagt. Håkon Brox ble nr.3 i NM i fjor, attpåtil i sin debut på halvmaraton. I år ble det to plasser opp for Brox, mens Holth gjentok bedriften. 1:09:51 for Brox og 1.16.25 for Holth. For Brox var det ny personlig rekord i sitt andre halvmaraton med 7 små sekunder.

En god løpsdag
Det ble en god løpssøndag i Drammen i år. Været var bortimot perfekt for halvmaratonløping (noen vil si at det blåste litt motvind, andre mente motvinden var minimal) med lett overksyet vær  og en temperatur rundt 13-15 grader.
Løypa i Drammen har sine svinger og underganger, men består av ganske mange flate rette strekninger. Det går absolutt an å løpe fort i Drammen. Og det var mange som gjorde i år. Som i gode gamle dager i Drammen noterte en rekke seg for perser.Ja noen perset kraftig! 

Spennende Halvmaraton blant mennene
Det ble en meget spennende halvmaraton blant mennene. Fire løpere kom samlet ned av Drammensbroa (19km) og ført helt på slutten kunne Håkon Brox avgjøre det hele. Meget imponernde løping av Ole Petter Fjeld som noterte 1:10:08 bare 17 år gammel! Ole  Petter Fjeld har de siste årene løpt meget sterkt på 5 og 10 km, men dette var spesielt imponerende!
Se video fra slutten av Halvmaraton for menn nederst.
Christina Bus Holth savnet å ha et større felt å løpe i og var sånn passelig fornøyd med 1:16:25

Gledelig gjensyn med Sofie Spiten på 10km
Sofie Spiten med to "småttinger" og nå passert 40 årsgrensa viste gode takter med seier på 39:10.  MAgnus Pettersen rykket tidlig (2,5km) men det holdt helt inn og dermed fikk arrangørklubben Sturla en av de 4 seirene.

Tilbakegang i antall deltakere
Dessverre ble det tilbakegang i antall deltakere i forhold til i fjor. Da fullførte 684 (inkl. Barneløpet) I år ble det 602 (inkl. Barneløpet. En tilbakegang på drøye 10% . I fjor var det innlagt NM på halvmaraton, det var det ikke i år. Men slik en rekke løp øker deltakertallet var dette noe skuffende. For de som var i Drammen var imidlertid  dette en god søndag!
Men premieutdelingen må arrangøren gjøre noe med! Med snaue 600 deltakere på 10km og halvmaraton tok det altfor lang tid å få levert ut premiene! 

RESULTATER

kondis.no Samleside for Drammensmaraton.


Magnus Pettersen kommer først over brua og har 10 sekunders ledelse på andremann  når de 2 siste kilometrene skal unnagjøres. Avstanden holder seg til mål ogg det blir seier til Sturlas egen løper Magnus.
Til kondis.no fortalte Magnus at han rykket allerede ved Gulskogen (drøye 2km) og at han ved Marienlyst (rett før 8km) begynte å ange seg. Men det holdt altså helt inn.


Dette er et smil vi har savnet på de kondisjonerte arrangementene de siste årene, entene det har vært triatlon, løp eller andre kondisjonerte utfordringer. Takket være to "småttinger" har det knapt vært en konkurranse de siste årene.
Men nå får vi håpe at Sofie Spiten blir å se fremover. Til kondis.no kunne hun ihvertfall fortelle at nå er det skikkelig gøy å være med igjen. 39:10 Forrige helg løp hun på 38:46 i Kodalmila og ble kun slått av Gunhild Halle Haugen.
Kun 6 veteraner i 40-44 år har løpt raskere enn både 38:46 og 39:10 i Norge i år


 Håkon Brox ved 15 km. På dette tidspunktet lå han på 4.plass, men bare 12 sekunder etter teten. Brox sliter litt med hold på lange løp og etter rundt 12-13 km fikk han litt føling med dette og var redd det skulle ødelegge løpet. Men antydningene ga seg og Brox kunne kjøre for fullt.
Det var godt nok til å vinne årets Drammensmaraton på 1:09:51 og ny pers. Godt for Brox, for han bestemte seg bare noen dager før at han skulle delta. Sesongen var over etter NM som var hans hovedmål og hvor det gikk meget bra med sølv på 5000m og gull på 10000m. Forrige helg sikret han seg tur til Kina etter seier i SkiLøpet.


  Christina Bus Holth gjentok seieren fra ifjor og var sånn passe fornøyd med tiden. Her er hun etter 15km sammen med Jann Post. De holdt godt følge inn mot mål. 1:16:25 for Christina og 1:16:10 for Jann. 9.plass for Jann og 5.plass i klasse 23-34 år.
For Jann var det pers med nesten 4 minutter!!


Halvmaraton tet etter 10 km.  17år gamle   Ole Petter Fjeld, Tfik (791) har ingen respektfor sine eldre konkurrenter (772) Afferwork Genale, Sturla, Andreas Myhre Sjurseth (513) Modum og bak ham Håkon Brox, Tjalve. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Etter 15km har Sjurseth og Genale fått en bitteliten luke til Fjeld og Brox noen få sekunder lengre bak. 
Til slutt blir det andreplass til Sjurseth 1:10:04 og tredjeplass til Fjeld 1:10:08 mens Genale faller litt av på slutten og ender på 1:10:40. Disse 4 var i en klasse for seg i Drammen.


 Meget sterk tid av bare 17 år gamle Ole Petter Fjeld som fortsetter å imponere 1:10:08 !!! 18.plass på Norgesstatistikken
Han topper 10000m statistkken for 17-åringer og er på andreplass på 5000m og er også inne på 3000m lista.
 


Janne Kjellberg Johansen, Fredrikstad IF lå på andreplass etter 15km. I mål kom hun på tiden 1.28.18 og senket årsbeste tiden sin fra Fredrikstad og ligger med den tiden på 7.plassen på veteranstatistikken i klasse 40-44 år.


Like bak kommer Line Foss, Royal Sport/Team United Bakeries med et meget lett steg. På Drammensbrua som kommer 19 km er hun i kapp Johansen og løper inn til en andreplass med tiden 1.27.56 Om 2 uker er hun klar for Oslo Maraton.


Hva gjør du når premieutdelingen er over og du skal hjem til Oslo? Jo du sykler hjem. Line har gjort det før, i Holmestrand Maraton hvor hun syklet til halvmaratonløpet hvor hun også der ble  nr.2 . Da på 1.30.00


Jarle Wermskog, Oslo Sportslager kommer inn som nr.2 på 33:36


Håkon Hjelmly, Tønsberg FIK blir nr. 3 med 33:47  Det var 6 sekunder raskere enn i Sentrumsløpet.


Lillian Simones Bk-Ski tar andreplassen med 41:03 Det var 32 sekundere saktere enn i Sentrumsløpet.


Pernille Markusen, Anton Sport  tok tredjeplassen med   41:29  Hun tok også klasseseieren i 20-22 år som var dominert av utøvere fra Anton Sport. De hadde 7 av de 8 deltrakerne i den klassen.    


Anton Sport stilte med 84 deltakere, som utgjorde snaue 15% av alle deltakere. Her noen av dem.  

      
 I motsetning til ifjor var hvor det var veldig klam luft og det skiftet fra kjølig til ganske varmt vær så var det i år stabilt og bortimot perfekt løpsvær. Litt motvind var det men ikke mye å klage på. Løypa i Drammen har en del svinger og noen underganger men også lange strake partier og ikke mange og bratte bakker. Det er avbsolutt en løype det går an å løpe fort i.
Espen "Mosjonisten"  Ringom leverte igjen et løp som beviste at han  må få endret navnet på bloggen sin til x-mosjonisten.
1.20.18 holdst til en 19.plass, men det viktige var PERS med   3 minutter!    Vi vet ikke om det er styrevervet i Kondis som har gjort ham så god  men det sammenfaller ihvertfall noe med utviklingen hans. På hans blogg fra Drammensmaraton  lanseres det en annen teori på hvorfor det gikk så fort. Noe med et brød.....      Du finner bloggreferatet med mange fine bilder tatt av Bjørn Hytjanstorp her.    

   
Rune Kenneth Meisingseth, Baerfot er en av de som virkelig dyrker barfotløpingen. Svært ofte deltar han på Sognsvann Rundt Medsols og løper runden barbent. I Drammen nådde han målet sitt og løp mila på under 40 minutter! 39:32!


Dagens vinnere på 10 km med pokal og baderomssekker.


Til alle dere som løper med musikk på ørene Få ut de knuslete ledningene og små rundingene i øra! Direkte fra Cat Walken i New York kommer denne karen med det som er HOT for alle som løper med musikk under løp. Slike øreklokker får vi se mange av i New York City Maraton i høst!


Det er slettes ikke bare i teten at det perfeksjoneres med egen drikking og langing. (787 ble for sent påmeldt til at vi har navnet) Etter 15km ligger hun her 18 minutter etter beste kvinne. Men som vi ser egen drikkelanger som leverer sakene løpende.


Vi avslutter årets Drammensmaraton med mor Synøve og sønn Håkon, begge Brox som etter seieren i SkiLøpet  hvor de tok dobbeltseier, senere i år setter seg på flyet til Kina. Førstepremiene i SkiLøpet  var nemlig tur til Kina med løp på den kinesiske mur. Synøve innehar klasserekorden i Norge på 10km for 50-54 åringer og Håkon er altså Norgesmester i friidrett. Det kommer til å gå unna på muren!