Det var en fantastisk dag med yrende liv og stor stemning i Ski da det første SkiLøpet gikk av stabelen i strålende sommervær. For det begynner å bli noen år siden Skimila ble nedlagt, og ut fra både antall deltakere og publikumsoppslutningen, så var det svært kjærkomment med et nytt løp i Folloregionen sin ”hovedstad”.

Selv med de fantastiske førstepremiene, var det ikke så mange av eliteløpere som stilte til start. Men den ferske norgesmesteren på 10.000m, Håkon Brox fra Tjalve var der, og dermed var nok det meste avgjort på forhånd. Brox vant da også greit til slutt på 31.46 i den relativt tunge løypen. Hjemmehåpet Håvard Solberg var den som holdt lengst følge med Brox, men Solberg har for lengst trappet ned og trener svært lite løping om dagen, så det var imponerende at han holdt følge i hele 4 km med norgesmesteren. Men det ble tungt etter hvert for den tidligere Ås-løperen, som til slutt endte på 5.plass.

Imponerte gjorde også NrK’s sportskommentator Jann Post, som også løp på hjemmebane og som satte solid ny pers med 35.40 og 6.plass totalt. Post var nok ganske alene om å perse i den krevende løypen, som delvis gikk på asfalt, grus, terreng og sti.

På plassene mellom vinneren og de lokale heltene kom John Deighan Hanssen, John Henry Strupstad og Mads Bigum Johansen, alle med tider på 33-tallet.

På damesiden var det enda flere som ikke kjente sin besøkelsestid. Det utnyttet likegodt mamma Synøve Brox fra Sturla til fulle da hun vant klart på 41.17, nesten minuttet foran Lillian Simones på andre og Marianne Opsahl på tredje plass.

Stor ros til SkiLøperne som påtok seg oppgaven med å arrangere løpet. Det er ikke ofte at en joggegruppe går på et slikt arrangement, som for øvrig gikk tilsynelatende prikkfritt for seg. Ordføreren overrakte premiene til alle klassevinnerne og det var også fine premier i tillegg til hovedpremiene både til klassevinnerne og mange uttrekkspremier, og deltakerne fikk både løpesokker, drikkeflaske, t-skjorte og mere til for den nette sum av kr 200. Mange langt mer erfarne arrangører har mye å lære her. I tillegg var det også et fulltegnet barneløp. Så får vi bare håpe at dette blir en årlig foretéelse, for Ski og Follo trenger så avgjort et slikt løp.

Tekst: Frode Monsen

Foto - hvis andre ikke er nevnt: Oddvar Røsten

Topp 10 Menn

Topp 10 Damer

RESULTATER

I denne starten var det viktig å komme i posisjon. Her var en smal åpning, sving og liten bakke.

7 km, Håkon Brox har ledelsen.

Kort tid etter kommer John Deighan Hansen ut gjennom undergangen ved 7 km.

Så dukker Henry Strupstad opp i fullt sprang.

7km. Her blir Strupstad jaget av Mads Bigum Johansen og Håvard Solberg.

Håkon Brox, Tjalve, løper i mål på det første SkiLøpet og setter bestetiden til 31:46.

Synøve Brox; Sturla IL, løper inn til mål og setter løpets bestetid for kvinner til 41:17.

Klassevinnere Kvinner

Ordfører Anne Kristine Linnestad deler ut premie til Håkon Brox og alle de andre klassevinnerne foran Rådhuset i Ski. (Foto: Frode Monsen)

Håkon Brox gratuleres av løpsleder Janicke Ekelberg for å sette en god beste tid. Det lover også god konkuranse for neste års løp.

Kondis var på plass med styremedlem Oddvar Røsten, som foruten å være fotograf, delte ut flere priser til Skigutten Jan Billy Aas. Aas var med å arrangere løpet og fikk ikke løpt selv, men ble overrakt en rekke priser både for sine 50 maratonløp, Norgeskartet (Også kalt Norge Rundt for 25 løp, den utgis for ulike distanser, og kombinasjoner,  hvorav maksimum 2 forskjellige løp teller i hvert fylke. Jan Billy fikk den for 25 maratonløp fordelt i de fleste fylker i Norge), Hytteplanken og  5 maraton på norsk jord i løpet av ett år, både for 2011 og 2012.
(Foto: Stian Løkken)

2. plassen gikk til John Deighan Hansen som skjøt ut foran de andre på starten. Han hadde jevn avstand til Håkon Brox fra 7 km og inn.

John Henry Strupstad økte en luke til de bak og fikk en sikker 3dje plass.

Mads Bigum Johansen beholdt også sin plassering fra 7 km, og kom inn til 4de plass.

Håvard Solberg kom på 5te plass, på tiden 34:26.

Jann Post hadde 6. bestetid og kom inn til 35:40. Ny pers!

Egil Reidar Osnes kom inn til 7. plass på tiden 36:20.

Harald Ringen løp sin første konkurranse siden Fredrikstadløpet i april og løp inn til sterk 8de plass på tiden 36:36 og seier i klasse 45-49 år.

Ole-Hermann Røhr, 9. plass på 36:43

10. plass gikk til Dag Sjøberg. Han vant klart klasse 50-54 år, og fikk tiden 37:04.

Start nummer 246 til høyre er Lillian Simones, fra BK-SKI, som tok en 2. plass for damer på tiden 42:11. Her ser vi også startnummer 193, Ingunn Monsen, fra SK Vidar, som kom inn til en 6. plass på tiden, 45:00. Startnummer 300 er Anna Lina Toverud fra Sk Rye, som kom inn til 52:26.

Start nummer 63, midt i bildet er Marianne Opsahl fra Ull/KISA, som tok 3. plass for damer på tiden 42:28.

Her er det kamp om å komme godt ut ved start.

Nr 524 Dag Sjøberg ut fra start foran klubbkamerat Frode Monsen i gul trøye. Det var også rekkefølgen i mål i klasse 50-54 år.

Stian Løkken med startnummer 177, Synøve Brox nr. 270, Anette Aaeng nr. 523 og Frode Kleivstul med nr. 82.

Margrethe Lund med startnr. 262, løper inn til 51:36.

Sigrid Line Landsverk, start nr. 196, kom inn på tiden 54:33, og Cathrine Tangen med start nr. 252 kom inn til 50:52.

Her ser vi start nr. 88,  Victoria Granquist fra Oppegård IL, start nr. 44, Kristine Mellem og start nr. 30, Heidi Coard.

Dette ser ut ti lå være baktroppen. De kom ikke sist, men godt over 20 minutter foran de siste.

Løypekartet

TreningsCamp hadde med 6 løpere. Her fant vi tre av dem før start: Andreas Fylling som løp inn til 22. plass i sin klasse på 43:08, og Anna Bruce 31 plass i sin klasse på 52:03 og Siri Slotterøy Johnsen, 15. plass i sin klasse på tiden. 48:30 Les Siri's opplevelse av løpet på deres hjemmeside. På facebook advarer hun med at det er noe langt tekst.

Jan Billy Aas fikk ikke bare heder, men hadde også æren av å dele ut medaljer både til de yngste, til mosjonister og til eliten.

Anbjørn Ree følte seg lurt og gav en advarende finger til sin løperkompis Stein-Roger Kringen, NRK BIL, som snøt Anbjørn på ett avgjørende sekund. Stein Roger kom inn til 47:11. Bak lurer også Thomas Langseth som fikk samme tid som Anbjørn Ree.

Helen Baastad Haug, løp inn til 47:26, en 12. plass for damer og 3. plass i sin klasse.

Birgitte Bastiansen ble klassevinner i K 20-22 på tiden 47:55. og 13. plass for damer totalt.

Henriette Smestad, Romerike Runners Team, fikk tiden 48:11 og 2. plass i sin klasse K 40-44.
Totalt var det nok til 14. plass.

Siri Slotterøy Johnsen, Treningscamp, 48:30. 15 plass totalt og 3. plass i kl. K 30-34.

Terje Mehren fra Skiløperne ser tilfreds ut med å ta 20. plass i sin klasse. Tiden ble 48:33.

Her har vi en løper fra barneløpet som prøveflyr over målstreken til seniorene.

Lars Melgård og Anne Ryymin kom begge inn til tiden 49:22.

Inger Rødseth, Ås IL, fikk 49:50 og en 5. plass i sin klasse.

Cathrine Tangen, fikk tiden 50:52 og en 6. plass i sin klasse.

Astrid Nome, Treningscamp, løper inn til 51:26 som gir 7. plass i hennes klasse.

Anna Bruce, Treningscamp, løper inn til 52:03 og får 8. plass i sin klasse.

Anette Aaeng, Asbjørn Torvanger og Anna Lina Toverud, Sk Rye, løper alle inn til litt over 52 minutter.

Mariann Sandelin kommer inn på tiden 53:41. 8. plass i sin klasse K 45-49.

Audun Landsverk, Sigrid Lind Landsverk og Monika Hjerpseth fra Spenst Ski kommer inn til 54:37, 54:33 og 54:34.

Victoria Granquist, og Iselin Fagervik Salthe, begge Oppegård IL, løper likt i mål på 54:52. Begge blir vinnere i sin klasse. Bak skimter vi Mona Braathen som kommer inn ett sekund bak. Hun får 10. plass i sin klasse.

Laila Horgen fikk 10. plass i sin klasse med tiden 55:22.

Nils Karbø, Ås, løp inn til en 5. plass i sin klasse M45-49 på tiden 40:34.

Martin Egesrønning vinner med ett sekund på Frode Monsen, på tiden 40:01.
Frode Monsen løper for Oppegård IL, og er medarbeider i Kondis.

Espen Ringom er styremedlem i Kondis. Han løper for SK Vidar. Det ble 15. plass på tiden 38:10.