Toppbildet: Vinnerne Pernille Karlsen Antonsen og Sindre Johansen (foto Christian Prestegård)

Det var de unge som var best i årets nye utgave av motbakkeløpet Høytorp Opp.  
Raskest i dameklassen var vinneren av klasse 12-13 år Pernille Karlsen Antonsen, SK Vidar som vant på 9.03 kun 3 sekunder foran nr 2 Ingvild Fjeldheim, Lyn Ski ( D23-39). Pernille fyller 12 år i desember.

Raskest i herreklassen var vinneren av kl. 16-17år  Sindre Johansen, Spydeberg IL som vant på 7.46. Nr 2 ble Tobias Olsen som vant kl. 14-15år på 8.32.

Nytt i år var pengepremie på kr. 2.500 til beste kvinne og mann.

Resultatliste for konkurranseklassene hovedløpet i den 1850 m lange løypen med 130 m stigning.

Starten i hovedløpet var organisert i 3 startpuljer med startintervall på 10 min. I første pulje startet de aller yngste. Her er pulje 2  med løpere inntil 44 år ca 300 m etter start.
 

640_Ut frå start. Pulje 2. Foto Mysen Filmfestival og Glenn Thomas Nilsen.jpgFoto : Mysen Filmfestival /Glenn Thomas Nilsen

640_KL 45_70 ChrPrestegård_UtfråStart.FotoCTH.jpg

Fra starten for de eldste klassene fra M45 år og oppover. (Foto : Mysen Filmfestival /Glenn Thomas Nilsen) . Undertegnede deltok for 5. gang og satte stor pris på løypeendringen som bidro til å skape en flott stemningsfull ramme rundt arrangementet. Jeg (112) ble inspirert til en rask åpning og løp raskere til topps enn hva jeg trodde jeg ville klare.  I forhåndsomtalen på Kondis.no som jeg publiserte 15. oktober trodde jeg at jeg ville klare en sluttid på rundt 10.30 i den nye løypen. Det ble 10.06. Dette gav mersmak ! På min høyre side ( med startnr 123) ordføreren i Eidsberg Kommune Erik Unaas som på sin facebookside skriver at "Dette er god omdømmebygging både for mosjonsløp og for Eidsberg kommune der vi skal gjøre 'Mysen til Norges mest attraktive småby".

640_Ut og OPP i naturen. Foto Mysen Filmfestival Glenn Thomas Nilsen.jpg

Ut av sentrum og opp bakkene med 130 m stigning mot mål på toppen av Høytorp Fort. Dessverre har ikke kondis.no fått tilgang til bilder i år fra målpasseringen på toppen eller fra de bratte bakkene. Slik blir det når Kondis utsendte selv deltar i konkurranseklassene og starter i siste pulje. Foto : Mysen Filmfestival /Glenn Thomas Nilsen

Ta derfor en titt på min reportasje på Kondis.no fra løpet i 2012

I forhold til løpslengden som nå er på 1,85 km og samlet stigning på 130 m er  løypetraséen en av de mest varierte og spennende som jeg har løpt.  Løypen starter nå på Kulturtorget i sentrum og passerer Eidsberghallen i Mysen etter 400m, derettet går det oppover flott turveg, gjennom tunneller og opp en bratt trapp fra "Jordens indre" til mål på toppen av Høytorp Fort . Her får du brukt alle dine løpsegenskaper og får en flott test på din evne til taktomslag og fartsvariasjon fra 5-17 % stigning på grusvei til slak unnabakke i tunnel på fortet til en bratt "klatretrapp" opp til den 100 m lange nesten flate innspurten på flott sti og grusvei.

Denne reportasjen avrundes med et stemningsbilde fra premieutdelingen. (foto Christian Prestegård). For mer info og flere bilder se bla. facebooksiden til Mysenløpet Høytorp Opp

640_Stemningsbilde_Premieutdelingen.Foto_ChrP.jpg