Ingressbildet: Fra fellesstarten på 5 og 10 km. Foto: Stine Skog Hansen

Da RE-MILA ble arrangert for første gang i 2014 stod det over 700 løpere på startstreken, et imponerende antall for ethvert debutløp. I år hadde arrangøren, med løpsgeneral Erling Schjetne i spissen, satt seg et friskt mål om å nå 1000 deltakere. Da kondis.no omtalte løpet for 10 dager siden var det påmeldt ca 800. En gjennomgang etter løpet viser at målet ble nådd med godt over 1000 løpere i aksjon i Revetals gater søndag formiddag. Totalt deltok 559 løpere på en av distansene med tidtaking, mens arrangøren opplyser om ca 400 barn i barneløpet og ca 100 trimmere på 5 km uten tid. Dermed totalt godt over målsetningen på 1000 løpere. Det er tydelig at det er lagt ned et godt stykke arbeid i arrangørstaben frem mot årets RE-MIL.

I år som i fjor var det Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg Friidrettsklubb som vant 10 km for menn, mens det på kvinnesiden var Kristiane Fon Holmøy som gikk helt til topps. Fjeld løp på 34:35 og var dermed 19 sekunder bak sin egen løyperekord fra i fjor, men det holdt allikevel til seier med god margin. 2.plass gikk til Bjørnar Tho fra Hjartdal IL med tiden 35:41. På 3.plass fulgte Even Aamodt fra Lommedalen IL på 36:43. På kvinnesiden måtte fjorårets vinner, Linn Karlsvik fra Tønsberg Triathlonklubb, ta til takke med 2.plassen bak Fon Holmøy, mens Mari Finnerud løp inn til 3.plass. Tidene ble 40:18 for Holmøy (ny løyperekord), 41:56 på Karlsvik og 42:26 på Finnerud.

Ole-Petter Fjeld vant 10 km.

Seieren i kvinneklassen gikk til Kristiane Fon Holmøy.

På 5 km gikk også seieren til Tønsberg Friidrettsklubb, og som i fjor var det ett blad Vedvik som vant. I fjor ble det storeslem og tapetsering av pallen av henholdvis Oliver, Fredrik og Jonatan Vedvik, mens det i år var kun far Fredrik som stilte til start. Uten gutta på startstreken hentet Fredrik seieren hjem relativt greit med tiden 16:38, noe som er 20 sekunder raskere enn i fjor, og også under den forrige løyperekorden til Oliver på 16:50. Kjetil Sørum fra Stavern fulgte på 2.plass på 17:13, mens den tredje pallplassen gikk til Jon Camillo Wille fra Olympia Sport Giant Tri Team/Oseberg Skilag på 18:09. Like bak fulgte unge Tinus Bergh Pedersen (klasse M11-13) på sterke 18:11.

Fredrik Vedvik vant 5 km på ny løyperekord.

Blant kvinnene ble pallplasseringene fordelt nøyaktig som i fjor med Gunhild Halle Haugen, Runar IL, på 1.plass, Trine Andersen Vedvik, Tønsberg Friidrettsklubb, på 2.plass og Tanja Svinsholt, Rejoggen, på 3.plass. Vinnertiden ble sterke 17:41 som er en kraftig forbedring av Halle Haugens egen tid fra i fjor (18:24). Vedvik tangerte sin egen tid fra i fjor på 20:07, mens Svinsholt løp på 20:55, også det ny bestenotering i den kuperte løypa. Alle de tre nevnte løp i klasse K40-44.

Alltid like solide Gunhild Halle Haugen tok en ny seier.

Nytt av året var en 5 km rullestolklasse. Her var det to deltagere og begge gjennomførte overbevisende. Jon Ivar Sandhaugo fra Vestre Slidre IL og landslaget i langrennspigging var raskest på 15:29, mens Emil Garmo Kirstistuen fra Norges Kjelkehockeylandslag fullførte på 18:34.

Som nevnt innledningsvis i artikkelen ble det også arrangert et barneløp med ca 400 deltagere, samt et litt lengre barneløp på 2,5 km for de barna som ville ha en enda større utfordring.

I en kommentar til kondis.no sier løpsleder Schjetne at: "Vi er kjempefornøyd med arrangementet. Strålende fornøyd med deltakelsen som var over all forventning! Veldig moro også at vi fikk stengt alle veiene. Det ga en herlig løpsfølelse og trygghet for vakter og deltakerne. Barneløpet er høydepunktet synes jeg med fantastisk innsats og engasjement. Barna har gledet seg til dette i mange måneder og løpt gjennom løypa mange ganger. Helt fra barnehagealder og opp til 5 klasse. 2,5 km var også en suksess. Mange barn synes 5 km er litt langt, men 2,5 km er passe. Den klassen kommer vi til å utvide til neste år."

Kondis gratulerer arrangøren og alle de frivillige med nok et flott arrangement på Re. Resultater følger etter noen bildeinntrykk fra løpet. (Alle foto: Stine Skog Hansen.)

Før løpet var det felles oppvarming.

Sjefen sjøl, Erling Schjetne løp en solid 5 km på 18:40 og tok en sterk 7.plass totalt blant 134 herrer.

Morten_Almquist.jpgMorten Almquist fra Tjøme Løpeklubb løp inn til ny bestenotering på 20:01, 3.plass i klasse M45-49, og var strålende fornøyd etter løpet.