Dette er andre året med Bèrghem Ultra på Hedmarksvidda, nå med 11 deltagere. I fjor var det tre startende og en eneste løper som fullførte: Arne Martinus Lindstad eneste som fullførte Bèrghem Ultraløp. Fjorårsvinner Arne Martinus Linstad var skadet i år, og stilte opp for arrangøren i stedet, blant annet som fotograf.

På den lange distansen var det bare to som våget seg til start - og begge kom til mål etter sterk innsats, Øyunn Bygstad fullførte med hodelykt - uten batteri siste 4 kilometer. Eirik Totland Pettersen kom seg til mål før mørkets frambrudd.
 

CIMG5293 (640x550).jpg
Øyunn Bygstad på toppen av åpningsbakken (foto: Arne Martinus Lindstad).
 

1. plass Menn 90 km  12:36 Eirik Totland Pettersen
1. plass Kvinner 90 km  16:39 Øyunn Bygstad


Pål_Thoresen.jpg
Pål Thoresen på Hedmarksvidda (foto: Fulvio Øksendal).
 

På 45 kilometeren var det 9 startende, og raskest var Pål Thoresen som vant klart på tiden 6:22, det var 29 minutter foran Jørn Lyford og Giovanni Luatti som fikk samme tid. I kvinneklassen ble det seier til Ragnhild Audestad på tiden 10:46.

1. plass 45 km    6:22 Pål Thoresen
2. plass 45 km    6:51 Jørn Lyford
3. plass 45 km    6:51 Giovanni Luatti
4. plass 45 km    7:23 Sten Dagfinn Hallås
5. plass 45 km    8:19 Tamas Farkas
6. plass 45 km    8:49 Ken Solheim

1. plass 45 km  10:46 Ragnhild Audestad
2. plass 45 km  12:22 Tone Yvonne Killengreen
3. plass 45 km  12:23 Helen Roald
 

CIMG5285 (640x479).jpg
Fire tøffe kvinner klar til start: Helen Roald sammen med Romerike Ulraløperklubbs tre kvinner, Tone Yvonne Killengren, Ragnhild Audestad og Øyunn Bygstad  (foto: Arne Martinus Lindstad).


Ragnhild.jpg
Ragnhild hadde veivalgsproblemer underveis,men fullførte med glans (foto: Fulvio Øksendal).

Med løypebeskrivelse i den ene hånda, og GPS i den andre Hvilke andre hjelpemidler har man når man ikke finner veien? Ringer en venn - noe jeg gjorde sikkert 20 ganger❤️ Takk for at du fikk meg på riktig vei


CIMG5380 (640x581).jpg
Jørn Lyford løp inn til 2. plass på 45 km (foto: Arne Martinus Lindstad).


Eirik_T_Pettersen.jpg
Eirik Totland Pettersen, glad og fornøyd med å ha fullført det harde ultraløpet  
(foto: Arne Martinus Lindstad).

 

Øyunn (540x587).jpg
Øyunn Bygstad inntar et fortjent måltid etter fullført løp (foto: Tonje Ailin Solheim).


Se mange flere bilder og film på arrangørens facebookside


Fulvio (295x413).jpgUtdrag  fra arrangør Fulvio Øksendals oppsummering på facebook:

- Det var 15 påmeldt i år men bare 11 startet årets konkurranse.
- Vi er ferske både som ultraløperklubb og arrangør, men det betyr ikke at man ikke får de samme utfordringer som andre velkjente ultraløp. Vårt mål er at alle deltakere blir utfordret og fornøyd når de kommer i mål og ikke minst at de skal få servert god mat ( se på www.berghem.no) som siste premie..
- Vi vil holde en Eco-profil på alle våre konkurranse; derfor er ikke løypa merket og det er begrenset med mat/drikkestasjoner. Vi er friluftslivfolk sjøl og Bèrghem Ultra Trail er et slags ekspedisjon-ultraløp.


- Vårt engelsk begrep om Bèrghem Ultra Trail er: " It's not supposed to be easy!". Vi har i løpet av året fått mange forespørsel om dette, og vi har merket at de fleste har undervurdert "Bèrghem Ultra" på en eller andre måte. Bare de som har fullført denne konkurransen har grunlag for å dømme/omtale det. Traseen går rundt i hele Hedmarksvidda eller som noen deltakere har sagt; Hedmarksmyra, og begge distanse er veldig krevende.

- Ultra45 har en høydeprofil med ca 1000 høydemeter og mesteparten på tekniske stier (steiner, gjørme,såpeglatte planker, myr, myr og myr) og kun ca 2/3 km på grusveier, med 4 forskjellige topper: Stenfjellhytta, Appelsinhaugen, Målia og Brumundkampen (med nydelig utsikt over Brumundsjøen).

- Ultra90 har en høydeprofil med ca 2000 høydemeter (1500 m på de første 45 km) hvor de første 45 km er veldig krevende med 30 km av de som går på Rondanestien (fra Gråberget til Bjønnåsberget). Etter mat/drikkestasjon på Persbu etter 50 km man må løpe 20 km på fjellveien(grusvei) før man er tilbake på stier, men bortsett fra det er det bare teknisk underlag og like tøft som i Ultra45.

- Vi er stolte at alle deltakere som startet har fullført, de nydelige Finisher t-skjorte var et godt grunn. Vi er imponert over prestasjoner fra alle, spesielt de som har løpt ultradistanse for første gang.