Når Karoline Bjerkeli Grøvdal, Kristin Størmer Steira, Henrik Ingebrigtsen og Sindre Buraas og ni andre norske stiller på startstreken i Hyeres søndag, så er det ikke bakkeklatrernes dag. Vår junior-EM-vinner i motbakkeløp i sommer, Stian Øvergaard Aarvik, er en av deltakerne som ikke helt er på hjemmebane på en travbane, men han får fire kunstige småbakker å bryne seg pluss et par tømmerstokker, som gjerne kunne ha vært litt større om de skulle utgjort en utfordring.

Løype går dels på selve travbanen, dels på området innenfor travbanen og dels i en sløyfe i en skog ved siden av banen mens oppløpet er helt flatt og går på gress. Ellers er det varierende underlag fra myk skogbunn, sand til grusen på travbanen,

Du kan følge mesterskapet direkte på nett-TV fra kl. 10.15 eller på NRK fra kl. 13.30. Du finner peker til TV-sendingen og til resultater på http://www.european-athletics.org/

Starttider:

Junior Women  
Junior Men  
U23 Women  
U23 Men  
Senior Women  
Senior Men


NRK sender også direkte, men kun fra klassene for senior damer og senior menn. Sendingene går på NRK 2.

Nederst er det oversiktskart for løypa som kan være til hjelp for de som vil følge TV-sendingen. Her følger også noen bilder fra løypa tatt på fredag som blant annet viser "bakkene".
 

Haug_nr4_paa_Hippodromen_A20G6228.jpg
Kunstige bakker: Med en del lass med grus er det bygd opp fire slike bakker. Denne er på ca. to høydemeter og skal forseres på alle sju rundene for senior menn.

Haug_i_skogen_bratt_A20G6227.jpg
Bratt: Flere av disse "hindrene" er brattest i klatringen opp. Her er det så bratt at det kan lønne seg å øke litt farten inn mot hindrene for å komme seg greit opp. Denne bakken ligger ved inngangen til skogen i den lange runden.

Sand_inn_i_skogen_A20G6222.jpg
Ut av skogen: Her det kjørt på sand i 10-15 meters lengde for å gjøre det litt tyngre. Men stort sett er underlaget tørt og fast i det meste av løypa.

Maalportal_tribu ne2_A20G6210.jpg
Målportalen: Oppløpet er på ca. 300 og går på en gressflate som ligger mellom travbanen og tribunene.

Løypekart
EM_terreng_Hyeres_2015_loeype.jpg

Se løypelkartet i større format som PDF

Les
om fjorårets EM i terrengløp

Toppet norsk lag til EM i terrengløp