Som oppvarming til morgendagens Grenseritt syklet mange av elitesyklistene oppvisningsritt mellom festningsmurene på Fredriksten Festning i Halden fredag kveld. Totalt 10 runder ble syklet, med innlagte spurtpriser.

De tre foregående årene har svenske Emil Lindgren tatt hjem seieren i Merida Elite Show Course. Denne gangen var ikke Lindgren å finne på startstreken. Det var derimot en rekke andre svensker, inkludert fjorårets andremann Fredrik Edin. Men det var en annen svenske, nemlig Calle Friberg, som satte inn et skikkelig rykk og fikk luke tre runder før mål. Sannsynligvis litt for tidlig, for en drøy runde før mål var det Jo Nordskar som hadde mest krefter på lager. Hans støt var avgjørende, og Nordskar hadde full kontroll på konkurrentene da han krysset mållinjen som vinner.

Jo Nordskar sykler for Team United Bakeries, og sist helg ble han knepent spurtslått av Lars Ragnar Manengen i kampen om NM-gull maraton terrengsykling. I morgen, lørdag, sykler Nordskar Grenserittet. Så får vi se om dagens seier i show-rittet var en forsmak på hva vi har å forvente oss i den 8 mil lange løypa mellom Strømstad og Halden.

Foto: Bjørn Johannessen (om ikke annet er spesifisert)

Arrangementets hjemmeside

Se også:
Sandstø og Manengen vant Grenserittet
Grenserittet i bilder
190 barn lekte seg i regnet
Oppgradert til første pulje
Koste seg med "desserten"
Rønning og Augedal beste ungdommer


Jo Nordskar stikker fingeren i lufta som vinner av showrittet.


Lagleder Rune Høydahl gratulerer Nordskar.



Håkan Löfström ble nummer to.



Lars Bleckur nummer tre.


Nordskar over hoppet. Bak til venstre Matthias Wengelin. 


Feltet kommer samlet inn på Festningsplassen etter at Calle Friberg har tatt flere spurtpriser og så ut til å ha fått en "trygg" ledelse. Nå er det Jo Nordksar som fører an foran hele kobbelet av svensker. (Foto: Kjell Vigestad)


Jo Nordskar har gjort det endelige rykket og har bare en knapp runde igjen til mål.



De seks beste i Merida Elite Show Course:

1. Jo Nordskar
2. Håkan Löfström
3. Lars Bleckur
4. Fredrik Edin
5. Calle Friberg
6. Matthias Wengelin