Av Torodd Lybeck

Endre Aamodt og Even Sæteren Hippe var de klart raskeste i det 10,5 km lange fjelløpet Kongsvegrunden lørdag. Løpet gikk i Bjødalsfjellet mellom Bagn og Nesbyen i Sør-Aurdal, Valdres.

Endre Aamodt, foto fra arrangøren

De to kompisene fra arrangørklubben Bagn IL tok som venta kommandoen fra start av, og ingen hadde noe å stille opp mot dem. At Endre vant, var som det skulle være – han er den klart beste løperen av de to. Men Even var bare 16 sekunder bak lagkameraten i mål. Den teknisk krevende og tunge løypa var antakelig midt i blinken for ham, lovende skiløper som han er.

Vi kan jo spekulere på om Endre ikke kjørte på mer enn han måtte for å vinne. Men tross alt forbedra han sin egen løyperekord med nesten tre og et halvt minutt, så det har uansett gått fort med de to. Magnus Nilsen fra Mercantile besatte 3. plassen, også han kom godt under løyperekorden fra i fjor. Alle de tre beste løp i klasse 17 – 29 år.

Lene Hanche Hafskjold vinner dameklassen.

Det var bare fire damer med i løpet. Lene Hanche Hafskjold fra Moss ble klart best av dem, og vant med det også klasse 30-44 år.

Det var sol og fint vær på fjellet, men med en frisk og kjølig høstvind. Start og mål var på 800 moh., mens løypas høgeste punkt i nærheten av Bjødalsvatnet ligger på rundt 1130 moh. Arrangøren var skuffet over at bare 17 konkurranseløpere og 18 trimmere stilte opp.