Etter et par år med heller dårlig og fuktig vær, viste Nordmarka Halvmaraton sin idylliske side da sola endelig tittet frem for dette flotte løpet. 320 løpere sørget for ny deltagerrekord og for en fantastisk flott stemning både før og etter løpet.

Som ventet ble det seier for Marthe Katrine Myhre fra SK Vidar i kvinneklassen. Veronika Blom var ikke helt i form og valgte å stå over løpet. Dermed ble det en grei seier for Marthe, selv om hun fikk følge med Hemingløperen Nicoline Baartvedt ut fra start. Men etter 7 km var det takk og farvell. Nicoline gikk på en liten smell mens Marthe fortsatte i den samme fine farten. Dermed ble det ikke noe spenning om hvem som skulle stikke av med seieren. Marthe fullførte på 1:23:23. Nicoline fikk andreplassen med tiden 1:26:38 mens tredjeplassen gikk til Elin Hagavold fra Eggedal, som fikk tiden 1:28:06.

I herreklassen ble det også favorittseier da Gishe Abdi Wako vant på tiden 1:11:44. Gishe hadde følge av Lee Grantham ut fra start, og i bakkene var det faktisk Lee som holdt farten oppe. Men i de bratte utforbakkene ned fra Oppkuven og mot Svartengrana, økte Gishe farten og Lee klarte ikke å følge. Lee løp inn til dagens nest raskeste tid med 1:14:39. Siste pallplassen for herrene gikk til Jon Kristian Deighan Hanssen fra Asker Skiklubb, som løp i mål på tiden 1:15:30.

Av de lokale løperne fra Ringerike var det det brannmannen Stian Håkonsen som var sterkest i det flotte været. Han har hatt flott fremgang siste året og fullførte på tiden 1:17:53. Han var tålmodig i starten og lot løpere som Christian Fredriksen og Richard Larsson få dra av gårde. Men etter rundt 15 km hadde han passert dem alle. Richard Larsson ble nest beste lokale løper med 1:18:53 og Christian Fredriksen ble tredje beste lokale løper med 1:20:42

Se fullstendige resultater fra løpet her
 


4 beste kvinner.jpgDe fire beste kvinnene

klassevinnere kvinner.jpgKlassevinnere - kvinner

5 beste herrer.jpgDe fem beste herrene

klassevinnere herrer.jpgAlle klassevinnerne for herreklassene

sageneif.jpgMan kan også gjøre som laget fra Sagene IF. De stilte opp på tidligstarten og gjennomførte Nordmarka Halvmaraton i god stil før de satte seg på sykkelen og syklet hjem gjennom marka