Trail Sierra de las Nieves omfatta både løp og terrengsykkelritt på 102 og 39 km. Det ble helt klart i meste laget for arrangøren å holde styr på, for løypene var dårlig merka, og matstasjonene var både færre enn lovt og stort sett var det bare mat og drikke til syklistene som kom først. Mange fikk dermed trøbbel med for lite næring og drikke på en dag med sol og sommerlig vær i lavlandet. 

Heldigvis var det svalere i høyden, og løypene bød også på vakker utsikt fra fjella et lite stykke nordvest for Marbella på den spanske solkysten. 

Dehydrert
Løpet tiltrakk seg både lokale spanske løpere og en rekke internasjonale løpere som ville sikre seg tre kvalifiseringspoeng til neste års Utra-trail du Mont Blanc. Sissel Smaller var en av dem, og til tross for lite drikke underveis kom hun seg til mål på en fin andreplass. 

- Mest fornøyd er jeg med tida. Like over 14 timer var helt klart mye raskere enn jeg hadde trodd på forhånd, men så var da også dette mer et vei- enn stiløp. Her kunne jeg løpe nesten hele vegen, fortalte Sissel som fikk samme plassering som samboer Petter Kragset. 

- Jeg leda helt til det gjenstod bare noen få kilometer. Men siden det mangla drikkestasjoner på de siste 26 kilometerne, ble jeg veldig dehydrert og slapp, og jeg måtte gå ganske mye mot slutten. Dermed kom det en mann forbi meg, fortalte 54-årige Kragset som løper for Hakallestranda Kondisjonslag og som tidligere i sommer ble portrettert i Kondis

Totalvinner i langløypa var en nederlandsk kvinne, Irene Kinnegim, som gjorde unna de 102 kilometerne med 2800 høydemeters stigning/fall på 9.35.11.

Dobbeltseier
Kortløypa på 39 km hadde 1260 meters stigning/fall, og her ble det norsk dobbeltseier i herreklassen. Runar Gilberg vant på 3.26.28, drøye 11 minutter foran broder Arne Gilberg.

Den norske representanten i kvinneklassen, Marie Holmerud, lå også an til en pallplassering da hun tok feil i et umerka kryss og havna så mye på avveie at distansen ble om lag 50 km i stedet for 39. Uten noen drikkestasjoner de siste 3 milene ble det en stri tørn for London-studenten som opprinnelig kommer fra Nittedal. 

Iltre reaksjoner
Bortsett fra flott natur og ei krevende, men fin løype på kuperte grus- og kjerreveger, er dette et løp som i sin nåværende form er vanskelig å anbefale. Mangelen på mat og drikke resulterte i en rekke iltre reaksjoner fra løperne både underveis og i facebook-kommentarer etterpå.

Kombinasjonen av syklister og løpere i lag er heller ikke helt ideell med de forbikjøringene som det innebærer. Løpet mangler også ramme med et start- og målområdet uten tilskuere, og når det heller ikke er overnattingsmuligheter i gåavstand, blir mye av den sosiale dimensjonen borte. 

Det skal heller ikke stikkes under stol at det finnes løp med høyere sportslig nivå. 

- Dette var nok en gyllen anledning for meg til å ta mitt livs siste totalseier, uttalte Runar Gilberg etter å ha lagt feltet på 60 løpere bak seg.

I langløypa fullførte 76 løpere, hvorav fire kvinner. 
 

Menn 39 km    
1 RUNAR GILBERG  SK VIDAR  03:26:28
2 ARNE GILBERG  VIDAR  03:37:53
3 FRANCISCO JAVIER MUÑOZ MÁRQUEZ  LOS TOPARRIBA  03:45:18
4 JOSE LUIS SANCHEZ LOPEZ  GUADALHORCE-ALORA  03:50:12
       
Kvinner 39 km    
1 MARTINE DUBAY  MACADAM 07  04:50:36
2 MARíA JESúS MARíN TINEO  ISTAN  05:10:37
3 FRANçOISE CHEYNEL  MACADAM 07  05:38:41
...      
9 MARIE HOLMERUD  INDEPENDIENTE  07:28:54
       
Menn 102 km    
1 SIMON GFELLER  GRUPO ALPINO BENAL  10:34:24
2 PETTER KRAGSET  HAKALLESTRANDA IDRE  10:36:18
3 ALBERTO RAMOS  INDEPENDIENTE  11:20:50
4 FRANCISCO JAVIER RIOS ROLDAN  CORDUBA TRAIL  11:37:04
       
Kvinner 102 km    
1 IRENE KINNEGIM  INDEPENDIENTE  09:35:21
2 SISSEL SMALLER  HAKALLESTRANDA KON  14:11:38
2 HALLDORA MATTHIASDOTTIR PROPP  BíDDU AðEINS  14:11:38
4 ANA RADUCAN LABUS  INDEPENDIENTE  21:47:06


Alle resultater

1-Starten_Trail_SN_186.jpgRunar Gilberg (til høyre) gjør et siste forsøk på uttøying før fellesstarten for både 39- og 102-kilometersløperne går - 1 time forsinka. (Foto: Arrangøren) 

1-Matstasjon.jpg
Slik så flere av matstasjonene ut for de som kom litt bak i feltet. Det lille som hadde vært av mat og drikke var for lengst blitt borte. Løperne brukte tommelen til å vise hva de syntes om det. 

1-Marie_Holmerud.jpgEn av dem som ble skadelidene av både manglende matstasjoner og dårlig merking, var Marie Holmerud. Etter knappe 3 mil uten drikke ble det vanskelig å holde farten oppe og tunga inne. 

1-Petter_Kragset_Trail_SN_123.jpg
Petter Kragset lå i tet helt til også han fikk føle væskemangelen på kroppen. Mot slutten ble det imidlertid mye gåing og sjangling, og en konkurrent smatt forbi. (Foto: Arrangøren) 

1-Sissel_og_Daniel_Larsson_Trail_SN_159.jpgUltraløping er ofte veldig sosialt, og Sissel Smaller og Petter Larsson holdt den gode samtalen gående bakke opp og bakke ned i åsene nordvest for Marbella. (Foto: Arrangøren) 

1-Dame_foto_Runar_IMG_5858.jpgTrass i litt for mange feil og mangler var det også mye å glede seg over i Trail Sierra de las Nieves. Det klarte denne dama - og mange andre - å gi uttrykk for. (Foto: Runar Gilberg)