Flere løpere i Belgia

Under IFAM Outdoor i Brussel løp Henrik Ingebrigtsen lørdag kveld 5000 meter. Han ble nummer 15 med tiden 13:26,92 og satte årsbeste med snaue syv sekunder, men var likevel syv sekunder bra årets EM-krav.

I B-heatet på 5000 m i samme stevne løp Abdullahi Dahir Rabi på 13:29,26 og forbedret banepersen sin med fem sekunder.

Også norske hinderløpere var i aksjon i Brussel, men heller ikke der ble EM-kravet på 8:25,00 klart. Fredrik Sandvik løp på 8:30,47 og var med det rett bak sin årsbeste, mens Tom Erling Kårbø forbedret sin årsbeste ved å løpe på 8:34,56. Vebjørn Hovdejord perset med nesten ni skeunder ved å løpe på 8:39,37.

Filip Ingebrigtsen gjorde et forsøk på EM-kravet til på 1500 meter, men fikk det ikke til å stemme og brøyt løpet.

Seier i Nederland

I Nederland var flere norske løpere i aksjon. Under lørdagens under Gouden Spike i Leiden vant Malin Hoelsveen 800 meter på 2:03,90. Ole Jakob Høsteland Solbu kom på 5. plass på 800 meter i samme stevne på tiden 1:48,70.

Sterk 800 m-løping i USA

Nora Haugen debuterte på 800 meter tidligere denne sesongen og var igjen å finne på startstreken da East Regionals ble arrangert i Lexington. Med tiden 2:02,68 ble hun nummer fire i sitt heat og kvalifiserte seg med det til Nationals på tid. Med denne sterke tiden er Nora Haugen nå nummer ni i Norge gjennom alle tider på 800 m.

I samme stevne løp Vilde Våge Henriksen 3000 meter hinder på 10:37,42 og kom på 34. plass.

Under West Regionals løp Josefine Tomine Eriksen 800 m på 2:02,59. Dette var 25 hundredeler bak årsbeste og pers. Også hun kvalifiserte seg med det til Nationals.