Frøylandsvatnet Rundt, som er kontrollmålt til 16,6 km, fikk deltagerrekord med 109 startende løpere. Deltagerne fikk vinden i ryggen de første km mot Kverneland, men de fikk en lei motvind langs grusstien tilbake igjen mot målgang i Sandtangen. Det var ellers veldig flotte løpsforhold.

Lye IL med Trond Roy Pedersen serverte slitne løpere gratis drikke, grillmat og kaker etter målgang. Det gjorde nok til at de fleste løperne oppholdt seg lenge i målområdet, og samtalene gikk om løpet mens de siste løperne ble heiet over målstreken.
Jarle Risa, som har hatt en sterk vårsesong, vant nok en gang et løp i sitt lokaldistrikt. Jarle åpnet sterkt og var ca 2 minutter foran Jan E Wergeland og Svein O Risa på 10 km. Jarle åpnet nok litt i tøffeste laget, for de to jagende bak var under minuttet bak ved målgang.
Anne J Hodne har også vært sterk i år og vant kvinneklassen med solid margin foran Lene Rørvik. Anne Jorunn har en så sterk tid som 1.00.38 satt i 2006 i dette løpet, og var i dag ca 4 minutter bak sin løyperekord.

RESULTATER

JÆRBLADET m/BILDEGALLERI

Anne J Hodne løper inn til suveren seier i kvinneklassen.                                                  Foto: Thomas Hetland

Jarle Risa holder unna for løperne bak og vinner herreklassen.  Foto: Trude Lea/Jærbladet

Jan Erik Wergeland slår Svein O Risa i spurten.                                                    Foto: Trude Lea/Jærbladet.

Markus Rørvik gjør et sterkt løp.                                                                              Foto:  Thomas Hetland

Rett bak sin sønn Markus kommer Lene Rørvik inn til en sterk 2. plass i kvinneklassen.     Foto: Thomas Hetland

Helge Løge er en allsidig idrettsmann. Sist helg syklet han i eliteklassen i Nordsjørittet, mens han denne helgen løp
Frøylandsvatnet rundt. Neste helg venter Styrkeprøven på sykkel fra Trondheim til Oslo.     Foto: Thomas Hetland

Rune Log fra Bryne løper her i mål på hjemmebane.                                                             Foto: Thomas Hetland

Målområdet.

Svein O Risa får velfortjent heder for 10. gangs deltagelse i dette løp av Trond R Pedersen. Svein Ove er også en av ild
sjelene i Undheim IL. Denne klubben, som kommer fra den lille bygden utenfor Bryne på høgjæren, hadde imponerende 6
løpere blant de 11 beste.                                                                                                    Foto: Thomas Hetland