Halvmaraton:
Thomas Finshus fra Stegaberg vant med tiden 1:18.17 mens Dag Einar Bøtun fra Spirit Stavanger ble nummer to på 1:19.28. Øyvind Aksland, også fra Stegaberg, ble nummer tre med tiden 1:19:51

Elise Selvikvåg Molvik fra Spirit Stavanger vant dameklassen med tiden 1:22:08, Maryna Novik fra Klypetussen ble nummer to på 1:24:51 mens Ann Kristin Mosbron, Spirit, ble nr. 3 med tiden 1:27:01

Helmaraton:
Håvard Austevoll fra Kalandseid IL vant på tiden 2:51:45. Nummer to ble Sjur Ferkingstad, Spirit Stavanger Friidrett med 2:55:09 mens Rune Paulsen, som ble nummer tre, løp på 2:56:40.

Cecilie Klungtveit fra Sandnes IL vant suveren blant damene og vant på gode 3.12.41.

Les hva Kirsti Sønstabø skriver om løpet.

Kortbukse-Maraton på Karmøy
Gradestokken viste nesten 13 grader da den andre utgaven av Karmøy Maraton ble arrangert på lørdag. Mange stilte i kortbukse og noen i singlet, men en iskald vind satte disse på prøve.

Karmøy Maraton ble arrangert for første gang i 2013. Løpet ble en stor suksess med nesten 200 deltakere. Årets utgave bekreftet at dette er et arrangement som er kommet for å bli. Nærmere 320 deltakere fullførte, i tillegg til mange deltakere i det nye barneløpet, og denne solide økningen viser at en maraton eller en halvmaraton i midten av november ikke skremmer værharde vestlendinger eller folk fra andre landsdeler.

Løpets profil
Arrangørene tror suksessfaktoren ligger i løpets folkelige profil. Gjennom sosiale medier har arrangørene gjennom mye humor og litt alvor prøvd å ufarliggjøre det å delta i et løp av denne lengde. Dette er nok årsaken til at svært mange løpere var debutanter, og ikke minst at kvinneandelen er relativt høy sammenlignet med løpsarrangement av samme størrelse. Fokuset skal ligge på gjennomføring, og ikke på tidsresultater, noe arrangørene mener de har lykkes med.

En sjenerende vind i deler av løypa gjorde forholdene vanskelige i perioder av årets løp. Løypa er også kupert i deler av traseen.

Løpedronningen Elise
Særlig halvmaraton for damer kunne skilte med et svært høyt nivå på deltakerne. Ikke mindre enn seks tidligere NM-vinnere innen maraton eller halvmaraton stilte på startstreken.

Elise Selvikvåg Molvik fra Spirit Friidrettsklubb Stavanger er for tiden hele Vestlandets løpedronning, og igjen ble det en knusende seier for henne og ny løyperekord for kvinner i halvmaraton. Med tiden 1.22.08 var ingen i nærheten av Elise. Elise har hatt et fantastisk år siden hun dukket opp for første gang på resultatlistene i fjor med andre plass på 3-sjøersløpet i Stavanger, bare slått av Susanne Wigene. I år tok hun førsteplassen i samme løpet med 1.19.20. Tidligere i høst ble Amsterdam Maraton gjennomført på 2.48.50, noe som plasserte henne som nr. 8 i kvinneklassen og som 3. beste europeiske kvinne. I fjorårets utgave av veldedighetsløpet Wings for Life World Run ble Elise internasjonal vinner i dameklassen. Hun løp hele 54,79 km før følgebilen tok henne igjen.

Den som tok andreplassen i kvinner halvmaraton var Maryna Novik, som representerer IF Klypetussen. Hun løp på 1.24.51. På tredjeplassen fulgte Ann Kristin Mosbron fra Spirit Fridrettsklubb Stavanger med tiden 1.27.01. Også Maryna og Ann Kristin har hatt en flott sesong dette året med NM-bronse i halvmaraton til Maryna (tid 1.23.53), og NM-bronse i maraton til Ann Kristin (tid 3.01.50).

Halvmaraton for herrer ble vunnet av Stegaberg ILs Thomas Finshus på 1.18.17. Han ble nr. 2 i fjorårets løp, men denne gang gikk det vegen, og han kunne innkassere sin første halvmaratonseier. Dag Einar Bøthun fra Spirit Friidrettsklubb hadde tatt turen fra Stavanger og tok andreplassen med 1.19.28, og Øyvind Aksland, også han fra Stegaberg IL, tok tredjeplassen med 1.19.51.

Maraton
Både Cecilie Klungtveit fra Sandnes IL og Håvard Austevoll fra Kalandseid IL forsvarte fjorårets seiere på maraton, med tidene 3.12.40 og 2.51.45. Håvard satte her ny løyperekord for menn. Bare 19 år gammel imponerer alltid snekkerlærlingen fra Fana med sin avslappede stil og gode humør. Fotballshortsen er blitt hans varemerke, så den som har kjøpt løpethigts til Håvard til jul, kan bytte gaven med en gang.

Cecilie Klungtveit hører også til de yngre lovende maratonløperne. Hun måtte bryte 3-sjøersløpet i Stavanger for to uker siden på grunn av ryggproblemer, men kom sterkt tilbake i vinden i Karmøy Maraton. Hun fikk følge av Jorunn Hagesæther fra Torvastad IL/HTK på andreplass (3.42.28) og Hanna Margrethe Degerud på tredjeplass (3.51.34). Jorunn ble nettopp nr. 3 i Halden Ultraintervall (8 X 10 km i løpet av 24 timer) og var i tvil om hun skulle stille til start, men ønsket å støtte opp om et maratonarrangement på hjemmebane.

I herreklassen tok Spirit Friidrettsklubb nok en pallplassering med Sjur Ferkingstad (2.55.09) på andreplass, mens Rune Paulsen fikk med seg premien for tredjeplassen (2.56.40). Både Jorunn, Sjur og Rune er lokale løpere, så det var populært.

Løyper
Karmøy Maraton er en av få maratontraseer i Norge der du slipper å løpe tur/retur eller flere runder i samme løype. Det er en svært naturskjønn løype, der løypa går rundt den sørlige delen av Karmøy. Start og mål er Åsebøen idrettsanlegg i Kopervik. Begge løpsdistansene er kontrollmålte av Kondis.

Facebook siden til Karmøy Maraton. Det kommer flere bilder der.

Resultater her

Les og se videosnutt i Haugesunds Avis om løpet. De har også bildeserie fra løpet:

Starten av halvmaraton. Foto: Arrangør.jpg
Starten av halvmaraton. Foto: Arrangør.

Menn_halv.pngVinneren av halvmaraton for herrer ble Thomas Finshus. Han er også en lovende motbakkeløper og har den siste tiden satset mer og mer på dette. Nr. 2 ble Dag Einar Bøthun, og Øyvind Aksland ble nr. 3. Foto: Inger Johanne Klokset 

damer halv.pngStolte vinnere av halvmaraton for kvinner der Elise Selvikvåg Molvik satte ny løyperekord. Maryna Novik tok andreplassen, og Ann Kristin Mosbron, som også er medarrangør av Karmøy Maraton, tok tredjeplassen. Foto: Inger Johanne Klokset 

Menn hel.pngVinnerne av maraton for herrer ble Håvard Austevoll som nr. 1, Sjur Ferkinstad som nr. 2 og Rune Paulsen som nr. 3. Foto: Inger Johanne Klokset 

damer_hel.png
Cecilie Klungtveit fra Sandnes IL (3:12:40) vant maraton, Jorunn Hagesæther fra Torvastad IL/HTK på andreplass (3.42.28) og Hanna Margrethe Degerud på tredjeplass (3.51.34) Foto: Arrangør