Tida holdt ikke til mer enn en sjuendeplass, men det var ikke mer enn 1,24 opp til vinneren og 0,57 sekunder opp til bronseplass. Gullet gikk til Nataliya Pryshchepa fra Ukraina, mens Lovisa Lindh fra Sverige stakk av gårde med bronsen.

Den franske storfavoritten, Renelle Lamote, måtte nøye seg med sølv. Det viser hvor uforutsigbar en 800 m kan være. Marginene mellom medalje- og sjuendeplass er ofte små, og Hedda Hynne har gjennom tre løp i EM vist at hun hører heime i den ypperste Europa-eliten.

- I dag var det like viktig for meg å få ei god tid som ei god plassering, og da ingen andre ville dra i god fart, tok jeg ansvar. Jeg følte at jeg løp kontrollert, men hadde ikke krefter til å svare da de andre kom forbi på oppløpet, fortalte Hedda etter løpet.

2.00,94 var pers med 39 hundredeler, og det er andre gangen i år at hun løper under det internasjonale OL-kravet på 2.01,50. Det særnorske kravet er på 2.00,00, men Hedda Hynne har i EM vist at hun absolutt har noe i OL å gjøre.

Det har også Lovisa Lindh, som ikke har klart det enda strengere svenske kravet. Nå var hun strålende glad etter å ha tatt bronse i EM.

- Trodde du på forhånd at du hadde medaljemulighet?

- I en finale håper vel alle på medalje - på 800 m deles det ut medalje til nesten halvparten - men likevel tvilte jeg sterkt. Jeg fikk imidlertid en lett reise underveis, og sjøl om jeg måtte litt langt ut i siste sving for å komme forbi, så hadde jeg krefter til en bra spurt. Det var bare å kjøre på.

Var Hedda Hynne den perfekte haren for deg i dag?

- Ja det kan du godt si, men jeg hadde håpa at også hun skulle ta medalje.

Nordens tredje representant, Anita Hinriksdottir, endte sist i finalen, men hun er i likhet med Lovisa Lindh og Hedda Hynne ung og har forhåpentligvis mange gode mesterskap foran seg.

Hedda Hynne leda an med feltet fint på slep. Svenske Lovisa Lindh valgte en mer avventende strategi. (Foto: Bjørn Johannessen)

8 1826 Iceland HINRIKSDÓTTIR A 2:02.55

Nataliya Pryshchepa fra Ukraina var først i mål mens franske Renelle Lamote og svenske Lovisa Lindh fulgte like bak. (Foto: Bjørn Johannessen)

Det stoppa litt opp på siste langside, og Hedda Hynne ble nummer sju. Klar pers og første løp under 2.01 var likevel fine ting å ta med seg. (Foto: Bjørn Johannessen)

800-hynne-etter-maalgang_50D4879.jpgHedda Hynne har hatt en fantastisk sesong med pers eller EM-avansement i så å si alle løp. (Foto: Bjørn Johannessen)

Så gjenstår det å se om OL-komiteen har sagt ja eller nei når Hedda Hynne åpner øynene på mandag. (Foto: Bjørn Johannessen)

800-hinrikstottir-sittende-etter-maalgang_50D4861.jpg Anita Hinriksdottir var den eneste som ikke klarte å henge med feltet og så litt betutta ut etter løpet. Men 20-åringen fra Island kommer ganske sikkert sterkt tilbake.

800-vinner-flagg_50D4840.jpgDesto gladere var Nataliya Pryshchepa som sørga Ukrainas første gullmedalje i dette europamesterskapet. (Foto: Bjørn Johannessen)