Samtidig opprettet de også Kondistreninga Alta som skal ha felles trenerressurser og treninger sammen med løpegruppa til Alta IF. Med seg på laget har de fått Tine Klevstad som skal fungere som trener for gruppa sammen med Mats. 

Tine Klevstad er trener for Kondistreninga Alta
Løper langt: Tine er en erfaren løper som blant annet løp Berlin Marathon på 3.20.26 i fjor. Hun har også vært aktiv langrennsløper. (Foto: Ida Bøthun)

 

– Målet vårt er å samle løpemiljøet i Alta. Det er stor interesse for løping i Alta, og det er mange som løper, men de fleste løper hver for seg. Vi håper at denne gruppa skal bli et godt felleskap for alle som løper her, sier Mats. 

Lavterskeltilbud

Det er gratis å være med i løpegruppa, og Mats understreker at gruppa skal være et tilbud for alle – både erfarne løpere og nybegynnere, unge og gamle, kvinner og menn. 

– Dette er et lavterskeltilbud der det er helt i orden å være med selv om en ikke klarer å løpe sammenhengende i kilometer etter kilometer, sier Mats.

Finn Hågen Krogh (fremst) og Mats Håpnes. Mats er trener for Kondistreninga Alta
Aktivt langrenn: Mats Håpnes satset tidligere på en aktiv karriere som langrennsløper, men la opp som 23-åring da han ikke var på det nivået han hadde ønsket seg. Nå er det mest løping det går i. Her løper han i ryggen på Finn Hågen Krogh. (Foto: Amalile Strand)

 

Han forklarer at treningsgruppa har trening hver lørdag formiddag klokka 9.30. Det er felles oppvarming fra Tecto på Industrihøyden klokka 09.30 og start på intervalltreningene klokka 9.45 i Storgjerdetbakken (bakken opp til Thomasbakken fra Øvre-Alta, gamle Kautokeinoveien). Alle kan følge med på treningsgruppa i Kondistreninga Alta sin Facebookgruppe. Her legger trenerne ut forslag til økter, og her kan også medlemmene i gruppa kommunisere om de vil ha følge på en treningstur utenom de oppsatte tidene eller de vil rapportere fra en fin tur de har hatt i Alta og området rundt. 

– Når vi har intervalltrening blir det slik at alle trener i samme område selv om noen løper fort og andre sakte eller går. Det bidrar til å skape et løpefellesskap på tvers av kjønn, alder og erfaring. Vi har alle til felles er at vi ønsker å løpe for å komme i bedre form selv om forutsetningene er ulike, sier Mats, som forteller at det har vært deltakere fra seks til seksti år på treningene så langt.

– De fleste som er med er rundt 25-50 år, men det er også noen som er både yngre og eldre enn dette, sier han.

Tidligere langrennsløper

Mats Håpnes konkurrerte langrenn i ungdommen. Da var Tine, som nå deler treneransvaret med ham, og hennes mann Per Kåre Jakobsen trenere for Mats.

– Jeg satset aktivt på langrenn fram til jeg ble 23 år. Da så jeg at jeg ikke var på det nivået jeg ønsket å være og valgte å legge opp. Seinere har jeg jobbet mye i utlandet, blant annet tre år i Albania, og da ble det ikke så enkelt å videreføre langrennstreningen. Løping er det imidlertid enkelt å drive med uansett hvor en bor. Der trenger vi jo kun et par sko så er en i gang, sier Mats. 

Mats er en gift småbarnsfar med to barn i alderen ett og tre år, arbeider i Aker BP og ukependler til Trondheim. I helgene er han hjemme i Alta og kan engasjere seg i Kondistreninga Alta sammen med Tine og alle de andre. Nå satser de to på å samle alle løperne i Alta inn i en stor mosjonsgruppe. De er allerede godt i gang og har hatt alt fra fem til tjue deltakere på trening.

– Det blir spennende å se hva vi får til. Det ser lovende ut og jeg har et inntrykk av at folk har forstått at vi er en gruppe for alle, sier Mats. 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957