Sist lørdag kl 10.00 startet den andre utgaven av Hagemanns backyard, og det ble en dag fylt med imponerende prestasjoner og ny løyperekord. Totalt 103 av 147 påmeldte stilte til start, og 46 barn fullførte barneløpet som startet kl 12.05. Flere av de påmeldte valgte i år å delta i Holmenkollstafetten, men neste år unngås denne konflikten da Hagemanns backyard vil finne sted 3. mai og Holmenkollstafetten 10. mai.

Hagemanns-backyard-06.jpgFull fart i barneløpet. (Foto: Arrangøren)

Se alle resultater her

Sol og varme bidro til strålende stemning

Været viste seg fra sin beste side med sol og den varmeste dagen så langt i år. For noen ble det kanskje litt i varmeste laget, men det så ut til at alle deltakerne trivdes på Ebbestad i Svelvik. Hele 64 av deltakerne fullførte minst syv runder og dermed en ultradistanse, noe som vitner om en godt tilrettelagt løype.

Hagemanns-backyard-05.jpgNydelig vær, mye spreke folk og god stemning. (Foto: Arrangøren)
 

Historiske resultater og ny løyperekord

Synne Martine Hansen Myhre tok seieren i kvinneklassen med imponerende 18 runder. I herreklassen og totalt var det Glenn Hjortefot Jørgensen som stakk av med seieren og satte ny løyperekord med 31 fullførte runder, én runde mer enn Iver Anton Kronstad som endte med 30 runder og ny personlig distanserekord på 120 km.

Hagemanns-backyard-10.jpgSynne Martine Hansen Myhre tok seieren i kvinneklassen. (Foto: Arrangøren)
 

Glenn Jørgensen vant også en Silver Ticket til Satellitt-VM i oktober, hvor det er kvalifisering til Big's i 2025. Løypa på Hagemanns backyard består av cirka 50 % asfalt, 40 % grus og 10 % sti, med 90-100 høydemeter, noe som gjør den lettløpt og attraktiv for mange løpere.
 

Ser frem mot neste års løp

Med årets vellykkede arrangement og utelukkende positive tilbakemeldinger, ser arrangørene allerede frem til neste års løp den 3. mai 2025. Påmeldingen er allerede åpnet, og interesserte kan melde seg på via Racetracker: Hagemanns backyard 2025.

Hagemanns-backyard-03.jpg(Foto: Arrangøren)

Hagemanns-backyard-02.jpg(Foto: Arrangøren)

Se alle resultater her