Per Christian Nygård vinner på 18:12  Heidi Weng på 19:08

129 fullførte det det fjerde Koboltgruvene opp. Heidi Weng og  Per Christian Nygård satte løyperekorder. Et meget godt gjennomført løpsarrangement med vinner Per Christian Nygård som løpsjef. I år hadde han håpet at noen "utenbys" kunne ha vunnet og med både Sundby og Thoams Bereket påmeldt burde det ha vært gode muligheter. Nå dukket aldri Bereket opp til start og Nygård holdt unnas for Sundby men ble presset hardt.  Familien Weng stilte med 3 representanter og vant alle sine respektive klasser.
Koboltgruvene (og Blaafarveverket) med sine gamle trehus og gruver legger en flott ramme rundt løpet og dette burde friste mange flere til å ta turen. Arrangøren har speaker som følger løpet underveis nede ved Gruvekroa, hvor det er 1 km igjen til mål. På toppen ved målgangen fikk vi dette inn direkte og kunne følge utviklingen i løpet. Nygård dro ekstra på i de flate partiene for å kunne ha litt å gå på mot motbakkespesialisten Øyvind Heiberg Sundby, det holdt altså med 2 sekunder.
Området utenfor Gruvekroa er det stedet hvor det er premietrekning. Å det var utrolig rikelig med premier. Etter at alle klassevinnerne hadde fått sine premier, var det premier til løperne i de yngste klassene og etterhvert uttrekkspremiering som fortsatt pågikk da kondis.no forlot stedet. Løypa går for det meste på grus og er derfor en løype som kan passe alle. Et flott arrangement som vi absolutt kan anbefale å  ta turen til!

Enda flere bilder

Per Kristian Nygård, Vestre Spone IL arrangerer sjøl løpet og deltar. Ifjor vant han og satte løyperekord. I år ble det samme melodi.

Men Nygård fikk hard konkurranse i år av motbakkespesialisten Øyvind Heiberg Sundy fra Tjalve. Bare 2 sekunder skilte det mellom disse i mål. Med 18:12 og 18:14 løp begge under løyperekorden fra ifjor på 18:20

Øystein Mørk representer Bøler (Oslo) men er Buskerudværing og er ofte å se på de lokale løpene i Bukserud. Mørk synes det er viktig å stille opp på disse løpere. Koboltgruvene Opp har han deltatt i alle ganger og plasserer seg blant de aller beste hver gang.
I år var han veldig godt fornøyd med tiden 18:30 som var hele 42 sekunder bedre enn i fjor. Avstanden til vinner Nygård ble også kortet ned fra 52 sekunder i fjor til 18 sekunder i år.

Heidi Weng, BUL imponerte stort da hun vant kvinneklassen og smadret løyperekorden til Kjersti Karoline Danielsen, Vidar fra ifjor på 20:14 med tiden 19:08 I mangel av konkkuranse fra de andre kvinnene hadde Heidi satt seg som mål å la seg slå av så få gutter som mulig. En femteplass totalt sett var målsettinga og aklkurat nr.5 totalt ble hun.

Merethe Weng ble nr..2 i fjor etter Danielsen mens mor May Bente Weng ble nr.3 Nå så det ut til at de skulle ta de to samme
plasseringene i år også......men
bak fra på de siste 200 metrene kom Heidi Mårtensson stormende. Hun hadde sammen med May Bente Weng tatt igjen Merete Weng men måtte så  slippe begge Wengene og var fryktelig stiv. Men så klarte hun å ta seg sammen og spurtet som en gal og slo Wengene på de siste metrene inn mot mål. 21:11 av Heidi som løper i 16-17 var sterkt. Hele 91 sekunder foran det hun løp på i 2011!

Løpets prestasjon, sammen med Heidi Weng sitt løp, var utvilsomt Stian Christoffersen, IL Runar  som løper i 16-17 årsklassen og kom i mål på 18:52 og ble nr. 4 totalt.

Sebastian Håkansson 19:41 betød 6.plass totalt av gutta.
Fotballspilleren som ble løper. Så sent som i 2011 spilte han for Sparta, Bragerøen i 3.divisjon da han vant Påskemaraton i Drammen i fjor på 2.44.27 (debuten på maratonm gjorde han i Oslo Maraton høsten 2010 med 2.46.17 dagen etter at han spilte en fotballkamp.) Se kondis.no reportasje fra Påskemaraton 2011 her. Tidligere i år ble det seier i det nye Holmestrand Marathon  for Sebastian påå 2.45.44 under svært tunge forhold. Les reportasjen her. Nå studerer han i Danmark og er med i friidrettsklubben Esbjerg AM

Maria Hartz Melling, Glassverket IF 27:45 og sier i yngste klasse 10-11 år.

Ragnhild Rønning, Modum vinner klasse 12-13 år på 27:45

Ida Lien, Modum vinner klasse 14-15 år på 26:09

Oda Karlsen Bekkestad, Eiker Kvikk blir nr.2 etter Heidi Weng i klasse 16-17 år

Reidar Lindbo, Nedre Sigdal vinner 12-13 klassen på 22:35

Martin Sulland vinner klasse 18-19 år på 19:50

Robert Bergstå syntes det gikk tung men det ble klasseseier i 20-22 år på tiden 19:16 Nå satser han på å sikre seier i Motbakkecupen i Maridalsalpene sammen med broren Stian.

Erik Mårtensson, Modum prøver å bli like god som storesøster Heidi. 24:24 betrød andreplass i klasse 10-11 år.

Ole Bjørn Braathen, Sjåstad/Vestre Lier trives når det går oppover som i Opp Kantebakk ble det klasseseier i 55-59 år.
Nå har meldt seg på Gaupekollen Opp i Maridalsalpenes Motbakkekarusell.

Slik vil vi gjerne ha det, hvor langt du har løpt og hvor langt du har igjen å løpe.

Gruvekroa er sentral med kiosk og stylter.

I det nydelige sensommerværet koste deltakerne seg med vafler, pølser og drikke mens de ventet på premieutdelingen.

Familien Guntvedt fra Fossum rett utenfor Oslo har tatt turen til Koboltgruvene opp to ganger tidligere og skrøt av arrangementet...og ikke minst vafflene. Etter å ha smakt på vafflene med jordbær og rømme til må vi si oss meget enig. Dette var noen av de beste vafflene vi har smakt på idrettsarrangementene på lenge!!