Nå som vinteren er på sitt kaldeste kan det være god terapi å planlegge hva man skal gjøre til sommeren.
Kanskje en skikkelig 
multi-topptur i Meråker skal få plass i terminlista di?
Det er én klasse, men det tilrettelegges for deg som løper, går fort eller går sakte,
dvs enten du bruker 10 timer eller tre dager !
Målet her er å fullføre - alle er vinnere.

9.juli er det kalrt for Meråker Mountain Challenge. Dette blir Norges hardeste ultraløp i terrenget. Allerede nå er det 21 påmeldte. Løpet er 105 kilometer langt, går over 9 fjelltopper (1000 moh +) og er en "folkelig" light utgave av det ekstreme "Meråker til topps".

225 km for de mest ekstreme
Mange har sikkert hørt om Meråker til topps eller The Twenty Six Peaks Extremity Race. Dette ekstremløpet ble arrangert i 2006 og 2008, og arrangeres for tredje gang i år. Løypa er spektakulær, lang og hard, 225 km over 26 tusenmeters fjell, daler, myrterreng og skog. Bare en person i verden har klart å fullføre til nå! Nå kan du bli den neste. Grip sjansen!
Time to Beat: 38 hours 19 minutes 33 seconds

105 km fjelltur eller ultraløp
Men, det er nok ikke mange som prøver å utfordre Hallgeir Martin Lundemo på den ekstreme varianten. Derimot håper den samme Hallgeir - primus motor for Meråker Mountain Challenge - at det nye 105 kilometer lange fjelløpet over 9 tusenmeterstopper skal få god deltagelse og bli et årvisst eventyr. Det profileres like mye som en fjelltur som et ultraløp. Her kan man bruke 3 dager med to innlagte overnattinger, eller løpe hele veien i løypa hvor Per Kristian Nygård har rekorden på 12:15.

Se også løpets hjemmeside
Der finner du alt om påmelding, regler, løypebeskrivelse osv.

Allerede 21 påmeldte (5.februar)
Vi tok kontakt med Hallgeir for å høre om noen hadde meldt seg på ennå, og fikk følgende svar: Hold dæ fast`! Vi har 21 påmelde. Rått!

Han forteller ellers at det blir merket løype hele veien, slik at ingen skal behøve å orientere for å finne fram. Målgruppen for MMC er enkelt og greit både de som går tur, de som skal/vil sette rekorder og alle derimellom. Makstiden vil bli noe over 3 døgn, mens konkurranseløperne flest vil klare dette på godt under 24 timer.

Se tidsskjema og tidsfrister for deltagerpremier i 7 ulike valører fra bronse til diamant.  

Base Camp på Teveltunet Fjellstue
Infrastrukturen rundt arrangementet er slik at vi har Teveltunet Fjellstue som en såkalt Base Camp stasjon/område, forteller Hallgeir. Her er det flotte overnattingsmuligheter både på selve hotellet, i mange fine hytter, eller som camp muligheter på tunet i bobil/ telt e.l.

Han sier videre om Base Camp: Her kan man velge mellom hel –halv pensjon eller selvkost som mat service. Det er 5 km til butikkene på Storlien. Ellers vil all ”race office” ting være på hotellet. Løpermøter samt annen info vil foregå i møtelokalene på hotellet. Vi tar også sikte på å ha ”løper butikk” på hotellet der en sportsbutikk stiller med salg av produkter som man kan ha nytte av underveis.

Alle løperne vil bli fraktet med buss til starten. Fra Teveltunet til starten er det 30 km. De som ønsker det vil bli tilbidt å overnatte så nær starten som mulig. Det er flere overnattingsmuligheter i flotte hytter nær starten og her vil konkurranseløperne ha førsteprioritet, sier en ivrig Hallgeir

Utstyr og support
Hver løper MÅ ha med seg backpack, ryggsekk eller drikkebelte. Dette blir ikke kontrollert på start, men fortalt på løpermøtet dagen før. Det er tillatt med så mange personlige matstasjoner man ønsker i tillegg til de offisielle. Det er mange muligheter for service folk til å ta snarveier slik at man kan rekke over flere steder .
Les mer om regler, utstyr og sikkerhet på løpets hjemmeside.

Løypa i MMC
Løypa ble testet ut med et titalls løpere i 2010, Der fikk vi drillet hjelpemannskap, matstasjoner, sikkerhet og andre praktiske ting, forteller Hallgeir. Konklusjonen etter testløpet var at dette kunne det bli noe av.

Den offisielle rekorden pr i dag har Per Kristian Nygård. Tiden er på 12 timer og 15 minutter, men det er nok mulig å løpe ned mot 10 timer blank, mener Hallgeir - og legger raskt til; kanskje. Selv løp han denne strekningen alene på en treningstur i flott sommervær for 3 år siden på 11 timer. Går man i jevnt tempo uten lengre stopper tar løpet ca 20-24 timer.

Extremløpet og NRK
Hallgeir Martin Lundemo skal i disse dager i møte med NRK om deres dekning fra løpet. Det vil samtidig som MMC pågår bli gjort et nytt ”verdens-rekord forsøk” på extrem løpet over 225 km. (Rekorden er på 38 timer 19 min 33 sek). Deltagelsen her blir spesielt inviterte, samt andre interesserte utfordrere. Selv om løpet er litt uoffisielt er det et offisielt arrangement. Løpet er  med i arrangementet med matstasjoner, tidtaking, premiering og det hele. Extremløpet starter samtidig med MMC –løpet.

Vi hører nok mer fra Hallgeir utover våren og sommeren med ny informasjon om Meråker Mountain Challenge. Før den tid skal han nok bruke mye tid rundt Petter Northugs VM-deltagelse. Hallgeir er en av folka i teamet rundt superskiløperen vår. Tidligere var han bl.a. landlagstrener for de slovenske skiløperne.