Ingressbilde; Løypa går på flotte og til dels bratte turstier langsmed Mesnalva. Løypa krysser elva over Collets bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av denne flotte brua i 1908.

 

Mesnaelva opp har start ved Strandtorget (123 moh) og mål ved Kanten kro (483 moh) på toppen av Lysgårdsbakkene. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer.

Mesnaelva har vært viktig for utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langsmed Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collets bru.

Mesnaelva opp er det 5. av 10 løp i Sørdalskarusellen som Litrim arrangerer på Lillehammer. Elixia var hovedsponsor for løpet. Kanthaugløpet 25. juni blir det neste løpet i karusellen, og det siste før sommerferien.

Alle foto: Jørgen Skaug.              Resultatene i PDF

Bilde 0.jpgFornøyde vinnere; Per-Christian Lysaker Torgersrud og Monika Kørra etter at de hadde fått sine velfortjente bestemannspremier.

Bilde 2.jpgStarten; 1. pulje har startet ved Strandorget, og 3,6 km med tøffe motbakker venter løperne før mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene.

Bilde 3.jpgFlere startpuljer; Finn Olsen er myndig starter og gjør klar for 2. startpulje. På grunn av det store deltakerantallet, og enkelte trange partier i løypetraseen, startet løperne i 3 startpuljer.

Bilde 4.jpgTeten nærmer seg mål; Per-Christian Lysaker Torgersrud (144) og Kjartan Helland (173) fulgte hverandre gjennom hele løpet, og disse ble nr. 1 og 2. i mål.

Bilde 5.jpgKonsentrasjon; Knut Andre Furusethagen i klasse Aktive M16-35 er her skikkelig konsentrert i motbakkene.

Bilde 6.jpgMange skiløpere; Det er mange skiløpere som deltar i Sørdalskarusellen. En av dem,Tore Ruud Hofstad (138) har deltatt i de fleste løpene. Her ble han nr. 2 i M30-39, bare slått av løpsvinneren Per-Christian Lysaker Torgersrud. Reinar Aaland i klasse Aktive M16-35 (87) følger bak.

Bilde 6b.jpgJentetrio; Anikken Gjerde Alnæs (85) ble vinner av K16-29, her sammen med Susann Sagstuen (152) og Martine Korslund (bak), begge i klasse Aktive 16-35.

Bilde 7.jpgMange fosser; Det er mange fosser i Mesnaelva, men løperne får ikke mye tid til å beskue dem under løpet. Per Martin Johansen (42) i M40-49 leder her en gruppe løpere foran Fritjof Loen (68) også i M40-49 og Vegard Smedsund (81) i M30-39.

Bilde 8.jpgPuster tungt; Lars Even Markrud i M40-49 har god grunn til å puste tungt etter vel 3 km og mange høydemeter etter start.

Bilde 9.jpgMål i sikte; Viktor Bilstad i M0-15 har her passert Collets bru, og nærmer seg nå mål

Bilde 10.jpgEn lien utforbakke; Her er den eneste utforbakken i løypa, noen meter ned til Collets bru. Halvor Opsahl i M0-15 er konsentrert i nedoverbakken.

Bilde 11 b.jpgSprek ungdom; Klasse 0-15 å hadde en fyldig deltakelse både blant jentene og guttene, selv i dette krevende motbakkeløpet. Her har Sigrid Jøranli Sundgaard et flott steg i de bratte motbakkene.

Bilde 12.jpgTrappene forseres; Stien langsmed Mesnaelva er flere steder så bratt at det er bygd trapper, og Marita Jacobsen i K50-59 tar trappene med et stort smil.

2File1381 Motbakke.jpg
Fighing face og konkurranseinnstinkt.

2File1464 Svarga.jpg
Maleriske partier; Her passerer Oddveig Kvikne Dotterud (197) og June Olaussen (196) foran Svarga, som var hjemmet til Marcello Haugen på Lillehammer.