Gulcan Mingir (TUR) og Svitlana Shmidt (UKR) lå side om side hele siste runde og Mingir vant med syv hundredeler i et spurtoppgjør. De første 1000 meterne ble løpt på 3:14.53, mens passering 2000 meter var 6:31.92.
Sanaa Koubaa (GER) dro feltet de første tusen metrene, før Clarisse Cruz (POR) overtok teten. Ved runding 2000 meter var det Lyubov Kharlamova (RUS) som var først i feltet. Ved en runde igjen lå Svitlana Shmidt og Gulcan Mingir side om side og slik var det hele siste runden før Mingir greide å komme de nødvendige centimetrene foran over mållinjen.

Etter løpet kunne Gulcan Mingir fortelle at
- Løpet var ikke lett pga. været og at banen var litt glatt. Jeg er veldig glad og takker hele Tyrkia og hele min familie.

Begge Kondis.no's utsendte kan bekrefte at banen var glatt, da de var ute og løp 800m på den samme banen litt tidligere på dagen.

Svitlana Shmidt sa etter løpet at hun var litt lei seg, og ønsket så gjerne å vinne.

Resultatene ligger i slutten av artikkel.

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012

Mingir og Koubaa i tet på første runde. (Foto: Rolf Bøhn)

Feltet på andre runde.  (Foto: Rolf Bøhn)

Kharlamova har gått opp i tet og passerer først ved 2000m.  (Foto: Rolf Bøhn)

Ancuta Bobocel (ROU) i et luftig svev over hinderet og ender til slutt på femte plass. (Foto: Rolf Bøhn)

Her ved en runde igjen ligger Mingir og Shmidt side om side.  (Foto: Rolf Bøhn)

Mingir vinner med syv hundredeler og strekker armene i været.  (Foto: Rolf Bøhn)

Mingir med det tyrkiske flagget.  (Foto: Rolf Bøhn)

To veldig glade tyske jenter etter løpet, Antje Møldner-Schmidt og Gesa-Felicitas Krause. Antje sa etter løpet at dette var hva hun håpet på og at det var et flott comeback for henne.  (Foto: Rolf Bøhn)