Hovlandsnuten Opp markerte starten på Norgescupen i motbakkeløp, og mange av landets beste motbakkeløpere var på plass i Sauda. Marie Nordsletten viste på nytt hvilken eminent motbakkeløper hun er da hun løp fra både skiesset Marthe Kristoffersen og fjorårets norske motbakkemester med klar margin. Faktisk var hun bare drøye minuttet bak en kapasitet som Thomas Alsgaard.

I herreklassen var John Sompol like suveren som forventa. Sompol vant i fjor mange motbakkeløp, og formen ser ut til å være omtrent like god som da han vant Skåla Opp i fjor. Øyvind Heiberg Sundby ble slått med over to minutter mens Joel Dyrhovden tok tredjeplassen ytterligere 22 sekunder bak.

Mest imponerte likevel 15 år gamle Gaute Kvåle som tok fjerdeplassen, bare 4 minutter bak den kenyanske vinneren og 2 minutter bak beste  norske løper. Det er ikke mye i ei løype som hadde vinnertid på 38  minutter. Gaute Kvåle imponerte tidligere i sommer da han spurtslo Petter Nordthug i Ølmedalen Rundt. Nå fikk han en fin skalp til - Thomas Alsgaards - i beltet. Thomas skriver nokså sjølironisk og morsomt om begivenheten i bloggen sin hos Team United Bakeries.

I alt løp 123 løpere - 27 kvinner og 96 menn - på tid. I tillegg stilte mange i trimklassen uten tidtaking.

John Sompol vant klart og satte ny løyperekord. (Foto: Arrangøren)

Heimesida til Hovlandsnuten Opp

Marie Nodsletten leverte et nytt meget sterkt motbakkeløp. Her nærmer hun seg mål på ny løyperekord. (Foto: Arrangøren)

Marthe Kristoffersen tok en klar andreplass, 48 sekunder bak vinneren. (Foto: Arrangøren)

Thomas Alsgaard blir fotografert og ønsket velkommen til mål. Det ble en åttendeplass på skikjempen. (Foto: Arrangøren)

Ikke alle var like uanfekta som Thomas Alsgaard etter passeringa av målstreken. (Foto: Arrangøren)

De tre beste i kvinneklassen mottar heder og penger. Marie Nordsletten vant foran Marthe Kristoffersen og May Britt Buer. (Foto: Arrangøren)

Herrevinner John Sompol blir flankert av toer Øyvind Heiberg Sundby (til venstre) og Joel Dyrhovden. (Foto: Arrangøren)