Etter en sterk avslutning ble Asbjørn Ellefsen Persen nordisk mester på 10.000 m i København lørdag ettermiddag. Etter spurtduell med danske Michael Nielsen løp Asbjørn først over mål på 29.47,03. Dansken var 6 tideler bak mens islandske Kari Steinn Karlsson tok bronsen 3 sekunder bak.

Marius Vedvik, som kom inn på laget da Audun Nordtveit meldte forfall, løp meget bra og ble nummer ti på 30.25,67. Det var enn 44 sekunders forbedring i forhold til 10 km-persen satt i Sentrumsløpet.

Også de to norske jentene viste seg tilliten verdig. Hilde Aasheim og Hanne Mette Sande lå i en større gruppe fram til 5000 m som ble passert på om lag 17.30. Så gikk de to norske opp og dro annenhver runde i noe større fart. På sisterunden var Hilde den sterkeste og etter en 74-runde løp hun i mål på 34.44,80. Det var 30 sekund fortere enn 10 km-persen satt i Hytteplanmila i fjor høst.

Hanne Mette Sande fulgte knappe 2 sekunder bak, men var kjempefornøyd med å ha løpt 46 sekunder fortere enn i Sentrumsløpet for tre uker siden.

Nordisk mester ble Louise Wiker fra Sverige som sammen med Elina Lindgren dro ifra resten av feltet nokså tidlig. Vinnertida ble 34.28,50 mens sølvet gikk på 34.32,66.

Her er en oversikt over rundetidene til Asbjørn Ellefsen Persen og Hilde Aasheim. Hanne Mette Sande hadde samme rundetider som Hilde Aasheim, bortsett fra 2 sekunder dårligere tid på siste runde: