Triatlontilbudet i Norge fortsetter å øke. Nå kommer en ny fulldistanse triatlon til Bergen. Full distanse betyr 3800m svømming , 180 km sykling og en avsluttende maraton på 42 km. Det blir også en halv triatlon, også kjent som 70.3 (1900/90/21 ) både for individuelle og lag.

Det er  Ågotnes Triathlonklubb/Paadriverne AS  som arrangerer rett etter fellesferien.

Terminlista for multisport begynner å bli ganske tettpakket. 68 arrangementer finner du på vår terminliste når Norway Coastman kommer med. Litt uheldig er det at arrangmentet vil gå samme helg som et av de aller største triatlonarrangementene Oslo Triatlon. Det betyr også at det faller på samme dag som et annet triatlonarrangement i Hordaland nemlig Strilaman triatlon. 
- I 2016 vil vi forsøke å smyge oss inn mellom de andre, forteller imidlertid arrangør Bjarte Hetlvik til kondis.

HER finner du alle gjenstående multisportsarrangemneter i Norge i år. 
 

PRESSEMELDING:

Søndag 9. august 2015 arrangeres COASTMAN NORWAY (3800/180/42) og COASTMAN 70.3 (1900/90/21 ) for aller første gang. Vi åpner også for lag både på hel og halvdistanse.

Det blir også COASTMAN KID mini triatlon

COASTMAN NORWAY vil være den andre fulldistanse triatlonen i Norge i tillegg til legendariske Norseman. I motsetning til Norseman som eksponerer seg som en ekstrem triathlon vil COASTMAN NORWAY gå i flatt terreng i vakre omgivelser i Øygarden kommune og være et tilbud til ‘vanlige’ triatleter og en ypperlig mulighet til å kjøre gode tider.

Øygarden kommune ligger vest av Bergen, 40 minutter med bil. Arrangementet vil ha svømmeetappe og T1/T2 på Tjeldstø, målgang vil være på Rong (Rong senter). Svømmeetappen vil gå i sjø med 1 / 2 runder på 950 meter ut/inn, langs land i skjermede farvann. Sykkeletappen vil gå i en runde som sykles 2 / 4 ganger. Løpingen vil foregå i en runde som løpes 2 / 4 ganger. Sykkelløypen ble brukt under NM tempo både i 2008 og 2012 og vil bli brukt under lagtempo VM 2017. Løpeetappen er også flat og rask. Sykkel og løpeetappen vil passere målområdet på Rong to ganger på hver runde, så her vil det være gode muligheter for supportere og familie å følge med sin utøver gjennom hele løpet.

COASTMAN KID vil bli kjørt lokalt i målområdet på Rong fra kl 1300 og blir en spennende mini triatlon for de mellom 6 – 16.

Arrangementet er helt nytt og Ågotnes Triathlonklubb i samarbeid med eventselskapet Paadriverne vil stå som arrangør. Vi som arrangører har et klart mål om å etablere et arrangement som på sikt skal kunne ta imot opp mot 1200 deltakere fra inn- og utland. Triathlon som konkurranse form er i vinden, og per i dag er det mange steder ‘kamp’ om plassene. Dette har gjort at mange nordmenn frem til i dag har måtte reise utenlands for å få mulighet til å prøve seg i triathlons lengste distanse.

Men nå vil denne muligheten finnes i Norge, rett utenfor Bergen. Vi har som mål å etablere et arrangement som i størrelse og omfang årlig vil være blant de største i vår region, og et av de sentrale triathlonarrangementene i Norge. Et arrangement laget av triathleter, for triathleter.
 

 Norway Coastman hjemmeside

Les også sak i Bergens Tidende,