Arnaløpet har blitt populært både som familiearrangement for de som bor i og rundt Arna, og som en tradisjonsrik konkurranse i fine rammer for de konkurranseivrige. Det var derfor full oppstimling i Unnelandsvegen da kort løype skulle starte først klokka 1900.

Ingressbildet: Bjarte Vik vant langløypa

Ut fra start gikk et kobbel sterke løpere ut i tet etterfulgt av mosjonister, spreke ungdommer, barn, eldre og hele familier som gikk sammen. Herreklassen ble vunnet av Jørgen Austvik (BFG Fana) på tiden 10:32. Etter ham fulgte Mikal Iden (Norna Salhus) på 10:37 og Espen Roll Karlsen (BFG Fana) på 10:42.

Kvinneklassen i kort løype ble vunnet av Elise Orten (Il Fri) på tiden 12:51, etterfulgt av Marte Hjortland Hundhammer (Norna-Salhus) på 12:54 og Vigdis Reigstad Gaupholm (Il Fri) på 13:17.

Noen av de som tok kort løype, valgte også å ta lang løype rett etterpå. Med start en halvtime senere er det mulig, om enn krevende. Ut fra start gikk Bjarte Vik og Håvard Austevoll i tet. Inn mot mål vant Bjarte Vik (Osterøy) en klar seier med den meget gode tiden 28:52. Espen Roll Karlsen (BFG Fana), som også tok tredjeplassen i kort løype, kom på andreplass i langløypen med 30:23. Håvard Austevoll (Kalandseid IL) holdt koken rimelig godt tross en tøff start og beholdt tredjeplassen med tiden 30:59.

I kvinneklassen gjorde Brit-Helen Simmenes (Løplabbet) en like klar seier som Bjarte Viks i herreklassen. Hun vant med den sterke tiden 32:03, noe som også gav en flott 7.plass totalt. På andreplass kom Elise Vikne (Osterøy) med tiden 34:35, og etter henne Elise Orten (Il Fri) med tiden 36:20.

Fullstendig resultatliste kan leses på arrangørens hjemmeside.

Alle foto kort løype: Trygve Andresen
Alle foto lang løype: Jørgen Pettersen
Tekst: Trygve Andresen

Godt med folk ved Espeland skole. Totalt var det godt over 1000 som stilte til start.

Starten har gått i den korte løypen, der den absolutte hovedtyngden av deltakerne var. Her ser vi (fra venstre): Margrete Stordal (rød jakke), Ørjan Fadnes (197),  Martin Nundal (1112), Jørgen Pettersen, Odd-Anders Grimsbø (1008), Mikal Iden (762), Eirik Vestrheim, Bjørn Tore Taranger (734), Espen Roll Karlsen, Martin Roe (302), vinner Jørgen Austvik, Jon Ivar Djønne, Erlend Nesbø Ådland (566) og Anders Fosse Nesse (helt til høyre).

Bak eliten kommer yngre og eldre deltakere. Nr. 1115 er Maria Steien Vestbø. Nr 724 er Ingvard Nordtveit og 791 er Jarle Vik.

Humøret blir ikke dårligere bakover i rekkene. Thea I. Haukeland (76) ser i alle fall ut til å trives ut fra start.

... Mange blide deltakere.

... Flere blide deltakere.

... Og enda flere blide deltakere. ...

... firbente venner.

... og barnevogner.

I front rett før mål ligger Jørgen Austevik helt i tet og jages av Mikal Iden, men det er Jørgen som har mest på lager. Bak ser vi Espen Roll Karlsen og Eirik Vestrheim som jager på 3. og 4. plass.

Eirik Vestrheim løp flott, som han ofte gjør. Det holdt til en fin-fin 4. plass i dag.

Kristian Jarnung tar en fin 5.plass med tiden 11:05. 5 sekunder bak havner Markus Selin på sjette.

Intet løp er fullkomment uten Bjørn Tore til stede. Her tar han en flott 7.plass med tiden 11:11.

Jon Ivar Djønne blir forbiløpt av første etterfølger, Jan Henrik Olsnes (296) som tar 8.plassen med 11:19. Djønne tar da 9.plass med 11:26 og Jan Frode Seim (756) kommer på 10.plass med 11:34.

Martin Nundal. Etterfulgt av Bjørnar Pettersen

Så kommer første kvinne, Elise Orten (IL Fri), tett fulgt av Ørjan Fadnes. Bak i bildet ser vi kondisreporter Jørgen Pettersen, og Espen Ellefsen. Det blir et tett oppgjør mellom disse fire og flere, der det er Ørjan som trekker det lengste strået med 12:48. Elise Orten og Espen Ellefsen kommer likt på 12:51 og Jørgen Pettersen havner på 12:53. Det er løpere rundt som ikke vises i bildet.

Jente nr 2 er Marte Hjortland Hundhammer med tiden 12:54.

Jente nr 3 er Vigdis Reigstad Gaupholm med tiden 13:17.

Daniel Tangen og Simen David Kreybu mot mål. Simen drar nytte av å ligge i god posisjon i dette oppgjøret.

Fornøyde vinnere i kortløypen: Vinner Jørgen Austvik ble 1500,- rikere av dette løpet.  Mikal Iden og Espen Roll Karlsen kunne også innkassere fine pengepremier i tillegg til heder og ære naturligvis. Begge de to til høyre stakk rett fra premieutdelinga og stilte seg på startstreken for neste løp.

Blant kvinnene har vinner Elise Orten allerede beveget seg mot startfeltet i den neste distansen. Derfor får vi kun bilde av andre- og tredjeplassen her. Marte og Vigdis er godt fornøyde med pengepremiene og gratulerer hverandre med velgjennomførte løp.

Kl 1930 var vi klare for langdistansen på 8,8 km. Svært gode løpeforhold, med rundt 15 grader og opphold.

Starten har gått.

Håvard Austevoll med smilet på plass. En relativt rolig start uten de store feilvurdreingene av egen kapsitet, stort sett rutinerte løpere som var med her.

Bjarte Vik har rutine så det holder og er godt kjent i løpsmiljøet i Bergen. Læreren fra Osterøy viser nok en strålende prestasjon og vinner soleklart på 28:52. Han disponerte fornuftig og begynte ikke å virkelig dra i fra før etter ca halvveis.

Espen Roll Karlsen var en av to løpere i dag som kom på pallen i begge løp. Tredjeplass på den korte, og andre i den lengste. Imponerende.

Jørgen Austvik, her foran Stig Atle Eide. Jørgen sa seg ikke fornøyd med plasseringen riktig enda...

Løpsmiljøet i Bergen får virkelig merke at tidligere NM-deltaker Brit-Helen Simmenes har begynt å røre på seg igjen. Her løper hun foran Dag Haugland, som også er en meget habil langdistanseløper. De to holder følge til mål.

Her ser vi Erik Iden og Sindre Roe som endte på 9. og 10.plass totalt (8. og 9. i menn), tider 33:00 og 33:05.

Her har Jørgen Austvik, vinneren fra førsteløpet, dratt fra Stig Atle og tatt opp jakten på de foran, drøyt 400m før mål. Alle var slitne og Trygve Andresen måtte strekke våpen for Jørgen, mens Håvard klarte å forvalte sin 3. plass som om han aldri skulle gjort noe annet. Dermed ble det med den ene pallplasseringen denne gangen for Jørgen Austvik. Håvards tid var gode 30:59, Jørgen på fjerdeplass fikk 31:04 og undertegnede på 5. plass fikk 31:07. Stig Atle var upresset på plassen bak, med tiden 31:18.

Rune Sandøy endte på 10 plass (11. totalt) med tiden 33:17.

Elise Vikne i innspurten mot mål. Inn til tiden 34:35.

Espen Roll Karlsen imponerte med to pallplasseringer og Bjarte Vik fortsetter å prestere i superklassen. Håvard Austevoll gjorde en god jobb med å holde konkurrentene bak seg selv om det røynet litt på slutten.

Elise Vikne, Britt-Helen Simmenes og Elise Orten kan glede seg over pengepremiene og heder og ære. Orten var den andre som tok to pallplasseringer i dag.