I  motsetning til under forsøket på 1500 meteren i OL, løp Filip i Brussel et tilnærma perfekt taktisk løp. Han var ikke med på den knallharde åpningen der teten passerte 400 m på 53,71. I stedet begynte han å arbeide seg gradvis framover i feltet da tempoet i teten gikk noe ned, og da en runde gjenstod, var han godt plassert i tetklynga. På sisterunden hang han bra med, men kom aldri helt opp i teten. Med 3.32,43 var han bare 1,1 sekund bak vinneren, Timothy Cheruiyot fra Kenya. Mannen som tok sølvet i OL i Rio og gull i OL i London, Taoufik Makhloufi, var bare 22 hundredeler foran Filip. 

– Han viser igjen at han hører hjemme i verdenstoppen. Han viser at EM-gullet ikke var tilfeldig, uttalte pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NRK etter løpet. NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal mente at Filip hadde levert et perfekt taktisk løp og fikk ut det han hadde inne. 

Den gamle persen til Filip Ingebrigtsen var på 3.33,72. Etter løpet i Brussel er det nå mindre mindre enn sekundet ned til familierekorden til bror Henrik på 3.31,46. 

1500m_feltet.jpg
Filip Ingebrigtsen hadde kort avstand fram til gutta i første rekke under innspurten. (Foto: Diamond League Brussel)

1500m_Menn.jpg


Ny god 5000 m av Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal kom på tiendeplass med 15.03,72 på 5000 meteren. Hun ble liggende i gruppe to da feltet sprakk opp nokså tidlig. Som hun har hatt for vane denne sesongen, så klarte hun å spurte fra alle hun lå i gruppe med. Etter løpet skrev hun følgende på facebook: 

"Jeg prøvde, men i dag var jeg ikke mentalt tøff nok til å løpe fort. Jeg synes likevel jeg løper et bra løp. OL var en STOR opplevelse for meg, og naturligvis så får man en mental utladning etterpå. Jeg har hatt en fantastisk sesong. Jeg har fått minner for livet. Nå tar jeg meg en velfortjent pause, før jeg begynner jobben mot nye enda større mål. Jeg har mer på lager!"

Foran seg hadde Karoline Bjerkeli Grøvdal bare etiopiske og kenyanske kvinner pluss amerikanske Shannon Rowbury som satte ny amerikansk rekord med 14.38,92. Løpet ble ikke overraskende vunnet av Almaz Ayana fra Etiopia, og tida var så sterk som 14.18,89. 

5000m_kvinner.jpg


Jakob Ingebrigtsen med sin nest beste 800 m

Jakob Ingebrigtsen var i Brussel for å heie på bror Filip, men bare noen timer før start ble Jakob Ingebrigtsen klar over at han stod på startlista i B-heatet på 800 m.

- Jeg fikk en telefon fra Filip noen timer før denne øvelsen startet, han hadde sett at jeg sto på startlisten på 800 meter i en innlagt U23-øvelse. Det var jeg ikke klar over i det hele tatt, og tok en telefon til pappa og trener Gjert og lurte på om jeg kunne få lov til å stille opp. Og når svaret var positivt, så var det bare å finne fram løpstøyet, som jeg tilfeldigvis hadde tatt med meg på turen til Brüssel, forklarte Jakob Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han grep muligheten og løp inn til 1.51,78 som er det nest forteste han noen gang har løpt på distansen. Persen er på 1.51,07 og ble satt under Tyrvinglekene i juni. Heatet i Brussel ble vunnet av Willy Tarbei fra Kenya på 1.45,11 mens Jakob ble sist av de elleve fullførende. 

- Det gikk vanvittig fort helt fra start, og jeg kjente at jeg egentlig ikke var klar for å løpe en konkurranse. Men fant ut at jeg bare måtte tenke på at dette var en bonus,og selv om jeg ble sist med 1.51,78, så var dette tross alt mitt nest beste løp på distansen noen gang, sa han til Aftenbladet.


800m_menn.jpg


Alle resultat