217 BILDER FRA RENA TRIATHLON I KONDIS' BILDEBANK - IMAGESHOP

NB! Reportasjen oppdateres nå fortløpende med tekst og bilder!

Rena Triathlon gikk lørdag for 3. gang med både normaldistanse (1500m/40 km/10km) og sprint med halv distanse for hver av displinene. Arrangører og 111 fullførende deltakere ble velsignet med nærmeste optimale værforhold med sol, lite vind og behagelig, sommerlig temperatur - i alle fall for oss som koste oss med å bivåne de spreke atletene.

Sportslig ble det en rå maktdemonstrasjon av Rena Triathlons egen Tommy Aleksandersen som praktisk talt ledet begge konkurransene fra første svømmetak til siste løpesteg. Opplegget var et ledd i forberedelsen til NM langdistanse (halv Ironman) i Haugesund om 14 dager, rakk jenmannen å fortelle Kondis' imponerte medarbeider i den lille pausa han fikk mellom de to konkurransene.

Bildet: Tommy Aleksandersen på tur opp av Prestsjøen for 2. gang lørdag.

Dobbelttrumfatoren var riktignok på 2. plass helt på tampen av den fire mil lange sykkeldelen på normalen, men før joggeskoene var på beina var han igjen forbi utfordrer Christian Nordkvelde fra Lillhammer CK. I mål var det 44 sekunder som skilte de to, mens Rune André Bjørnerud og Andre Hammerø Løseth  fra Trollveggen Triathlonklubb kom inn rundt tre minutter esenere.

Andre Hammerø Løseth med bl.a. seier i Birkebeinerløpet på merittlista var uheldig og punkterte på sykkeldelen og kunne gjort konkurransen spennende med sin sterke løpskapasitet. Lørdag gjorde han unna de to rundene rundt Prestsjøen på 35.20 , rundt tre minutter raskere enn de nestbeste løperne!

Det var jevnt mellom de to beste damene på normalen der Anne Vollstad, BDO BIL med 2.31.28 greide å holde unna med et drøyt minutt på Hilde Vigdis Larsen, Trondheim Triathlonklubb som nørmet set noe på den avsluttende løpinga.  

Kvinnenes sprint ble ved vunnet av Hanne Monica Storhagen fra Lillehammer Svømmeklubb som med 1.25.51 var tilnærmet to minutter foran klubbvenninna Veslemøy Lingren.

Christian Nordkvelde i tet med Tommy Aleksandersen i sikte like bak etter sykkeletappen tur/retur Deset.


En meget fornøyd Rune André Bjørnerud inn til 3. plass på normalen.
 
Vinner av normaldistansen for kvinner, Anne Vollstad, BDO BIL legger ut på løpsetappen. 


Hilde Vigdis Larsen i mål som andre kvinne på normaldistansen, 1.10 etter vinneren.


Kristin Foskum fra CK Nittedal var første dame ut på syklinga etter sterk svømming.


Relativt nyetablerte Mjøsa Triathlon var sterkt representert på Rena, bl.a. ved Ingeborg Alsgaard som debutete med å gjennomføre normaldistanden med et smil om munnen på under tre timer.


Sommeridyll i start og mål-området ved Prestsjøen.


41 triatleter klare til start på spritdistansen.


Thomas Riis, Colorado var 2. mann opp av vannet og 2. mann i mål på sprinten.

De beste pr. distanse i Rena Triathlon 20.06.2015:


Rena_tri_normal_menn.jpg
Rena_tri_normal_kvinner.jpgRena_tri_sprint_menn.jpgRena_tri_sprint_kvinner.jpg