Klubbene har fremskyndet sin sesongstart for turorientering, slik at folk skal få mulighet til å jakte tur-o poster og flagg utenfor allfarvei.

I tillegg har også nye klubber kastet seg på en av vårens trender, for en må kunne kalle det en trend når det allerede tidlig i mai 2020 er notert flere tur-o poster besøkt enn under hele 2019-sesongen. Det er primo mai 2020 snaue 530 000 registreringer på tur-o poster mot snaue 515 000 i hele fjoråret.

At turorienteringen har gått veien fra de tradisjonelle tur-o-konvoluttene, som fremdeles lever i beste velgående, – over på digitale plattformer – med både nettsiden turorientering.no og egen tur- o App, er ikke nytt av året. Men skal en dømme av antallet besøk på nettsiden kan 2020 være et gjennombruddsår for nettsiden turorientering.no. Tallene taler for seg selv med 50 301 nedlastede kart fra nett så langt i år mot 27 451 i hele 2019.

Nå er utfordringen – om det er mulig – å «holde trøkket» på vårt mosjonstilbud. Det være seg å supplere med flere tur-o poster, lage nye turer og kanskje kan også nye klubber kaste seg på som tur-o arrangører?

Les mer om tur orientering

Kilde: Norsk orientering