Det var perfekte løpsforhold med ca. 10 grader da 175 deltakerne i år løp til topps på Høytorp Fort i Mysen. Først løp vel 40 barn de 500 siste metrene av den 1,5 km lange "hovedløypen" . I forhold til løpslengden på 1,5km er Høytorp Opp-løypen med 140 m stigning en av de aller mest varierte og spennende løypetraséene jeg har løpt;  oppover flott turvei, gjennom tunneller og opp bratte trapper fra "Jordens indre"  (se bildet av Vetle Aasland nedenfor) )  til mål på TOPPEN av Høytorp Fort.

Da 135 løpere la i vei fra Eidsberghallen i Mysen til Høytorp fort gikk det styggfort både i dame og herreklassen. På forhånd var det ventet at den svenske landslagsløperen i orientering Marcus Millegård ville gi fjorårsvinner og løyperekord-holder Vetle Aasland tøff konkurranse, men Aasland var helt suveren. 19-åringen Vetle Aasland løp fra Millegård med 20 sekunder og forbedret sin egen løyperekord med 15 sekunder til 6,25

I dameklassen vant Ingeborg Kristine Lind , IL Gular med enda større margin, hele 51 sekunder, og forbedret løyperekorden med 18 sekunder til 7,49. Tidligere løyperekordinnehaver Anikken G. Alnæs, Ullensaker-Kisa IL ble nr. 2 på 8,40.

Ingressbildet og første bilde nedenfor: Ingeborg Kristine Lind, IL Gular og Vetle Aasland, Ull-kisa IL med premiesjekkene på kr. 2.500 for nye løyperekorder. Foto Christian Prestegård

Se fullstendig resultatliste

640_Totalvinnerne_Foto_Christian_Prestegaard

Foto Christian Prestegård

640_VetleAasland_FotoOysteinSorensen

Foto Øystein Sørensen, Smaalenenes Avis / Smaalenene .no.

Vetle Aasland løper opp den siste 15 meter lange trappen og har så klar ledelse at han ikke trenger å spurte de siste 100 metrene på flott turvei til mål, men han gir likevel full gass for å sikre seg løyperekordpremien på kr. 2.500, og det klarte han med god margin.

Høytorp Fort har alt som skal til for å kunne bli mål-arena for et framtidig storløp med mangedobling av årets deltakertall på 175. Dersom Indre Østfold Orienteringsklubb og Høytorp Fort Skiteam vil satse skikkelig på dette løpet (markedsføring, annonsering i Kondis , få med hele næringslivet i regionen ) kan det bli et kultløp som vil kunne trekke deltakere ikke bare fra Østlandet , men fra hele landet og Sverige. Den spektakulære løypetraseen er en "løpsjuvel" med et meget stort utviklingspotensiale. Min sønn Olav på 10 år , som deltok for andre gang ,sier at denne løypen er den morsomste og mest spennende motbakkeløypen , av de 20, han har løpt. Få løp passer bedre som et løp for hele familien !

Journalist Øystein Sørensen i Smaalenenes Avis som var tilstede skrev både en flott 3 siders reportasje fra løpet som ble publisert  på mandag 31. okt , inkl intervju med undertegnede, og flotte bildereportasjer med 3 bildeserier på  Smaalenene.no . Se også bildereportasje på Mysenposten.no.

Se også bildereportasjen på Kondis.no fra løpet i 2009.  Se  Forhåndsomtale på Kondis.no