I ei svært tøff løype i Malm Ultraintervall knallet Rune tidemann til med raskeste runde på 6. og siste løpet etter et døgns blodslit.

Han løp sisterunden på 1.03.38, over 3 min raskere enn noen av de fem første rundene, og også så mye raskere enn de nærmeste konkurrentene at han både passerte dem og parkerte dem skikkelig. Imponerende av den blide trønderen.

Fjorårsrekorden til Magnus Bakkhaug overlevde med drøye 6 minutter, mens Rune selv forbedret fjorårstiden sin med over 20 minutter.

I Malm Ultraintervall starter deltagerne på en 12 kilometer lang terrengløype hver 4.time i ett døgn, altså 6 løp og tilsammen 72 km. Runden starter med 400 høydemeter på de første 3 km, det er myrløping på mer enn halve strekningen, og heldigvis litt lett veiløping på slutten av runden.

Av de 31 deltagerne fullførte 10 gutter og 2 jenter alle 6 etappene

På bildet til høyre ser vi Rune Tidemann løpe i mål som klar vinner etter en fantastisk sisterunde.

Masse bilder fra løpet på Picasa (foto: Stein Anders Larsen)

Løpets hjemmeside

RESULTATER
Tider for hver etappe og sammenlagt

Disse fullførte alle 6 rundene:
(72 km og ca 2500 høydemeter)

1. Rune Tidemann Spiridon LLL 06:44:04
2. Kenneth Myhre Malm IL 06:52:03
3. Ståle Fenstad Stadsbygd IL 06:54:43
4. Audun Thonstad Rindals Troll 06:58:38
5. Frank Robert Hjulstad Malm IL 07:20:42
6. Thomas Hovstein Stadsbygd IL 07:51:02
7. Henry Martin Forfod Malm IL 07:58:23
8. Lars H. Tømmervik Malm IL 08:31:21
9. Knut Kronstad Romerike Ultra 08:33:07
10. Lars Tore Berntzen Malm IL 09:00:32
     
1. Tonje Lerfald Nilssen Grong IL 08:13:49
1. Marthe N. Haug Steinkjer 08:13:49

Fra løpets primus motor, og andremann i år som i fjor; Kennet Muhre, har vi fått denne oppsummeringen:

- Samme antall deltakere til start som i fjor; 31.
- Tunge forhold i myra.
- Mange lokale deltakere (Malm IL, Follafoss IL, Verrastranda IL, Verrabotn IL)
- Tett med sterke løpere i teten i første del av løpet (med rundertider på mellom 1.03 - 1.15)
 
- Ståle Fenstad var hard i nedoverbakkene, og vant de tre første dragene.
- Malm ILs Kenneth  Myhre og Frank Hjulstad fulgte like bak etter tre runder.
- Rune Tidemann knallet til på femte drag, og knep inn på teten.
- Før siste drag ledet Ståle med 37 sekunder på Kenneth. Rune var ca 2 min bak Ståle.
- Rune løp hard ut fra start på siste drag, og fikk luke med en gang. Imponerte med løpets beste rundetid på siste drag, 10 minutter foran Kenneth. Vant dermed forholdsvis suverent, med 8 min. Kenneth var hardere på myrene, og dro fra Ståle der på siste drag - sikret dermed sin andre 2. plass i MUI.
 
- I kvinneklassen løp Tonje Lerfald Nilssen (1992) og Marthe Nagelhus Haug (1992) sammen på alle dragene, og fullførte som eneste kvinner seks runder til delt førsteplass.

På bildet til venstre ser vi Tonje og Marthe løpe i mål etter 6x12 km parløp på drøyt 12 timer.
 
- Mange utkjempet en kamp mot seg selv i løypa. Emil Rødsjø 14 år, Nikolai Forsell 14 år, Olve Ressem 14 år, Alexander Kirkeberg 14 år, Daniel Hovd 12 år, Lise Storli 15 år, Martine Aalberg 15 år, var de yngste deltakerne, og imponerte med sterke etappetider. (spesielt Alexander og Daniel, som var med i teten på noen av dragene.)
 
- Malm ILs Lars Tore Bertzen slet forferdelig med et kne, men har mål om Hytteplanen i år (MUI + Rallarvegen + Birken), og måtte dermed fullføre. På siste drag var det så ille at han fikk hjelp fra Lars Håvard Tømmervik - som fant stokker Lars Tore kunne støtte seg på, og bar Lars Tore på ryggen over de værste plassene - og tilslutt over målstreken.

Noen bilder som er hentet fra Stein Anders Larsens Picasaalbum:

Knut Kronstad reiste fra Oslo til Nord-Trøndelag for å holde liv i drømmen om å løpe alle de 10 terminfestede norske ultraløpene i år. Malm var det fjerde på lista, og allerede en uke senere venter 81,5 km i kupert Nordmarkaterreng utenfor Oslo i "Kristins Runde". Knut forbedret fjorårstiden sin med ca en halv time.
Tonje og Marthe i utforbakkene på slutten av en av rundene (siden det er lyst må det være en av de første eller en av de siste).
De tre raskeste på sisterunden: Kenneth Myhre, Daniel Hovd (12 år) og Rune Tidemann. Daniel løp første, tredje og sjette runde, men likevel imponerende innsats.
Vinnerne; Dobbelt i kvinneklassen ved Tonje Lerfald Nilssen og Marthe N. Haug, "enkelt" i herreklassen ved Rune Tidemann.