(Alle foto: Stein Arne Negård)

Seierpallen H21E på O-Ringen 2023 Ruslan Glebov, Olli Ojanaho, Emil Svensk.jpgSeierspallen i H21E (fra venstre): Ruslan Glebov, Olli Ojanaho, Emil Svensk.

H20E

Martin Vehus Skjerve imponerte da han i fredag løp inn til sammenlagtseier i H20E på O-ringen i Åre. Frol-løperen gikk ut på jaktstarten et snaut halvminutt foran  sølvvinneren på langdistanse i junior-VM , Noel Braun, og  duoen løp sammen gjennom store deler av fredagens etappe før Vehus Skjerve avgjorde på slutten:

-  Noel Braun bommet litt på nest siste, da «fikk» jeg siste post før ham og bare løp alt jeg kunne til mål, fortalte en fornøyd Vehus Skjerve til arenaspeakeren etter sin sammenlagtseier. Han var til slutt 10 sekunder foran Noel Braun etter en uke med orientering i Åre.

Vehus Skjerve gikk til topps i sin første deltakelse på O-Ringen, men kunne forsikre om at dette var såpass gøy at det garantert blir flere deltakelser i årene som kommer.

Brage Takle Kristiansand OK nr 4 H20E.jpgBrage Takle, Kristiansand OK nr 4 H20E.

Alfred Bj¢rner¢d OK Moss nr 5 H20E.jpgAlfred Bjørnerød, OK Moss nr 5 H20E​.

D20E

I D20E var det en mer rutinert O-Ringen løper fra Norge som gikk til topps. Pia Young Vik vant D20E i Uppsala i fjor og var best sammenlagt også i år:

- I fjor var det kanskje litt mer overraskende. I år har jeg løp stabilt hele uken, uten verken store oppturer eller nedturer, slik som det må gjøres for å lykkes sammenlagt under O-ringen, oppsummerte Young Vik overfor speaker på arenaen etter sin suverene seier sammenlagt.

Finske Sabina Aumo ble nummer 2 sammenlagt, over 11 minutter bak Young Vik. Mens Kristin Melby Jacobsen løp inn til 3. plass sammenlagt.

Pia Young Vik OK Linné vant D20E.jpgPia Young Vik, OK Linné vant D20E.

D21E

I seniorklassene var Marie Olaussen best av de norske sammenlagt. VM-løperen endte på 3. plass, bare slått av Sara Hagström og Hanna Lundberg, etter 5 dager med orientering. En fin formbeskjed før verdenscupen i Tsjekkia som innledes med sprint på onsdag.

Marie Olaussen Stora Tuna nr 3 D21E.jpgMarie Olaussen, Stora Tuna nr 3 D21E.

H21E

Eskil Kinneberg kjempet også lenge om en pallplass sammenlagt men endte til slutt som nummer 4 sammenlagt i herrenes seniorklasse hvor Olli Ojanaho vant foran Ruslan Glebov og Emil Svensk. Lukas Liland avgjorde kampen om 5. plassen til sin fordel noen sekunder foran svenske Simon Hector. Elias Jonsson ble til slutt nummer 10 i årets O-ringen.

Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat vant H21E sammenlagt.jpgOlli Ojanaho, Helsingin Suunnistajat vant H21E sammenlagt.

Eskil Kinneberg OK Kåre ble nr 4 i H21E.jpgEskil Kinneberg, OK Kåre ble nr 4 i H21E​.

H18E

I H18E imponerte Freidig-løper Kristoffer Strømdal Wik hele uken og endte til slutt med en 2. plass sammenlagt, bare slått av juniorverdensmester på mellomdistanse, Hannes Mogensen, som var snaue 4 minutter kjappere sammenlagt etter 5 konkurranser.

Kristoffer Str¢mdal Wik Freidig nr 2 H18E.jpgKristoffer Strømdal Wik, Freidig nr 2 H18E.