Pulje1_ut_fra_start_IMG_0802.jpgTeten i pulje 1 med de aller raskeste

Det ble et vått og tungt Sørkedalsløp på tirsdag kveld. Regnet underveis i løpet var av det lettere slaget, men regnet som hadde falt i løpet av dagen hadde gjort underlaget sleipt. Den nye løypa, som kom ifjor hvor det meste av underlaget nå er sti, blir også karakterisert med mange og tunge bakker, og løypa har nå  totalt 350 høydemeter. Så det ble et løp som virkelig kostet krefter.
Humøret på løperne var det imidlertid ingenting å si på og det passer egentlig bra for et skikkelig terrengløp og ha et underlag som ikke er knuskende tørt.

At det da skulle bli to orienteringsløpere som stakk av med seirene var ike mye overraskende.
Anne Johanne Lind , stilte i år opp for Sporveiene, mens da hun vant i 2012 løp for Tyrving. Også det året vant to orienteringsløpere, da Tyrving også vant herreklassen ved Martin Johansson.
Les kondis.no sin reportasje fra 2012 utgaven her.
Lind løp imponerende bra med tiden 50:31 som var bare halvminuttet bak vinnertiden i fjor  da løpet gikk i solskinn.

I herreklassen ble det , som i 2012, Tyrving seier. Denne gang ved Audun Weltzien som nærmest hadde John Christian Deighan, Advokatfirmaet Lund og unggutten Kasper Fosser fra Heming.

Sørkedalsløpet har vokst seg skikkelig stort fra 49 deltakere i 2002 som bunnmål til 1281 i 2013. I fjor, med ny løype, ble det en nedgang til 1215 og i år falt det ytterligere til 1199. Men med tanke på den regntunge dagen var et godt deltakertall og løpet har altså stabilsert seg på 1200. Meget pent for et tungt terrengløp midt i uka! For å kunne sikre gode løpsfohold for deltakerene har løpet også et makstak på 1500 deltakere i 11-km-løypa og 750 i 3km-løypa. Med 857 og 358 deltakere kan en ta imot nesten det dobbelte av deltakere i løypa.

Løpet har lagt seg på en hyggelig pris med 275 kr. helt frem til uka før løpet og for det får du foruten løpet, Goodiebag av mer smakfull utgave med brød og kanelboller fra Baker Hansen, pølser fra SIF og elgsuppe fra Kikut.

ALLE   RESULTATER

Samleside for tidligere Sørkedalsløp

Hjemmeside for Sørkedalsløpet

Nicolai_Hoel_moekkamann_IMG_1303.jpgNicolai Hoel var en av de som virkelig fikk kjenne på underlaget.

Audun_Weltzien_IMG_0970.jpgAudun Weltzien kommer først ut på iddrettsplassen i Sørkedalen.

John_Hanssen_IMG_0972.jpgJohn Christian Deighan Hanssen tar andreplass snaue minuttet bak Weltzien.

Kasper_Fosser_IMG_0986.jpgUnggutten Kasper Fosser, Heming tar en flott tredjeplass med mange sterke løpere bak seg på resultatlista.

Anne Johanne Lind, Sporveien Oslo BIL gikk til topps i årets Sørkedalsløpet etter å ha slått fjorårsvinner Nicoline Baardtvedt, Heming.

Nicoline_BaardtvedtI_MG_1106.jpgNicoline Baartvedt, heming vant den nye løypa i Sørkedalsløpet ifjor og trodde lenge hun var først i år også, men oppdaget mot slutten at det var ei jente foran i løypa. Nicoline har kommet som en rakett i løpskonkurransene siden ifjor da hun vant alle løpene i Øyakarusellen på sommeren og satte tre løyperekorder, og deretter har en rekke seiere og trives spesielt når det er mjukt underlag.
22.august vant hun Kystleden. Tidligere i år har hun vunnet St.Hansgaloppen . Men det ble også tid til å bli beste norske kvinne i Amesterdam Maraton ifjor med 3:03:11. Lørdag løper hun Nordmarkstravern og må finne seg i favorittstempelet.  Helgen etter 12.september har hun lyst til å løpe halvmaraton i Stockholm og på facebookgruppa "Løpeprat" etterlyser hun om  noen har en startplass å selge og om noen har plass i bil på veien bortover.

Juni_Lund_IMG_1125.jpgJuni Lund, Tjalve er i god form om dagen. Sist lørdag vant hun Oslos Råeste og i Sørkedalen ble det tredjeplass.

Arild_Christophersen_vinner_4549_IMG_0992.jpgEn stund så det ut som rene bedriftsmesterksapet for Bull SKi & Kajakk som hadde ihvertfall 18 deltakere og ingen tvil om at det er veltrente folk som representerer Bull, det var topplasseringer over hele linja. Her er det Arild Christophersen som står oppført med Røa IL på resultatlista. 5.plass totalt og klar seier i 45-49 årsklassen.

Veldig mye ungt i toppen av resultatlista for kvinner. Seks av de ni beste var under 23 år.  Her ser vi Lucie Magdalena Lunde Bang, Fossum som ble nr.4 totalt og og vant klasse 15-17 år. Fossum hadde tre av de sju beste og hadde hele 93 deltakere!

Nora_Andersen_Vinner_1214_IMG_1231.jpgNora Andersen, Røa løp i yngste klasse 12 til 14 år og tok en flott 12.plass totalt og var bare 1,5 minutt bak sjetteplassen.

Olaf_Talmo_vinner_1214_IMG_1072.jpgOlaf Talmo, Koll var knusende overlegen i yngste klasse 12-14 år og vant med over to minutter.   34.plass totalt-

Jo_Simen_Skog_vinner_4044_IMG_1035.jpgGodt humør på raskeste mann i 40-44 år Jo Simen Skog

Andreas_Beck_Engebretsen_vinner_5559_IMG_1031.jpgAndreas Beck Engebretsen er en svært vanskelig mann å slå for andre i klasse 50-54 år, spesielt når det går på mjukt underlag. Tirsdag var han over fem minutter foran nestemann i klassen. 17.plass totalt ble det for Engebretsen.

Knut_Engebretsen_vinner_5559_IMG_1090.jpgBror Knut Engebretsen er også vanskelig å slå. Akkurat i år er de to brødrene, som bl.a. har vunnet superveteranklassen i Holmenkollstafetten for Heming, i hver sin klasse. Dermed ble det klasseseier til Knut også i 55-59 årsklassen. Også Knut med over fem minutter til neste i klassen.

Thine_Wilkens_Jernberg_vinner_4044_IMG_1256.jpgThine Wilkens Jernberg, Kjelsås trives på mjukt underlag og det ble seier i 40-44 årsklassen tre sekunder foran Lena Jansen.

3km_start_pulje1_IMG_0892.jpgStart på 3km 1.pulje. Resultatene på 3km står kun oppført på alfabet.Foran fra start her er Michael Bännare-Gran, Godt Lokalt fulgt av Sander Dybwad Mathiesen, Vidar og Petter Bakken, Lyn

Johanne_Groenlien_Gjedrem_Mikkel_Bakken_IMG_0938.jpgLike før målgang ser vi her Johanne Grønlien Gjedrem, Røa fulgt av Mikkel Bakken, Heming

Audun_Weltzien_IMG_1343.jpgAudun Weltzien på seierspallen

Bartvedt_Lind_paa_pallen_IMG_1338.jpgDe to beste kvinnene på pallen: Nicoline Baardtvet, Heming nr.2 i år (vant ifjor) og vinner Anne Johanne Lind (som også vant i 2012).

pall_1214_gutter_IMG_1331.jpgDet var mange seierspaller som manglet en eller flere av de tre, men i yngste gutteklasse 12-14 år var alle på plass. Fra venstre nr.2 Mads Sander Kjørsvik , Heming vinner Olaf Talmo, Koll og nr.3 Lars Ludahl Stangeland, Røa.

Baker_Hansen_Bil_IMG_0794.jpgBaker Hansen leverte gode varer med gammel bil

Bakevarer_i_hauger_IMG_0796.jpgEt solid lass med gode kanelboller som effektivt ble utlevert med Goodiebag.

Janitsjar_IMG_0797.jpgJanistjar hører med på Sørkedalsløpet og her har de fått en fin plass under teltet som senere ble seierspallteltet.